MÅNDAG

Idag har barnen varit på dagis och jag har målat och pysslat här hemma.
Måste bygga i hop byggställningen så jag kan nå ända upp och måla vindskivorna, sen är det färdigmålat på några veckor. Ja tills friggeboden ska dekoreras. Mamma och pappa kommer ner nästa fredag och pappa har fått i uppgift att snickra. MASSOR. Det är inte på en handvändning man slår upp en friggebod och eftersom varken jag eller J duger till det så måste experten kallas in :)

Det har varit/är fantastiskt väder idag så hela em har vi varit ute. Natalie har varit på sitt sämsta humör och mest gnällt hela tiden. När jag tittade in i hennes mun förstod jag varför.
Dessutom vurpade hon och slog hål på läppen. Det störtblödde i hennes mun så nu har jag fina blodfläckar både på mina kläder och delar av min kropp. Va sjutton en fläck mer eller mindre kvittar då jag har målarfärg på hela armen redan.

Den minsta fick gå och lägga sig kvart över 6 och snart är det Rebeccas tur. Sen ska jag slänga mig i soffan och glo på Färjan. OM jag håller mig vaken. Är sjukt trött och känner mig halvrisig. Lite ont i halsen och i bihålor, men va sjutton, fel att klaga.
I morgon blir det en tidig dag för barnen. De ska till dagis redan strax innan kl 8. Dax att få känna på hur långa dagar på dagis känns :)
Och förhoppningsvis hinner jag göra lite nytta här hemma. Ska packa in massa saker i bilen så jag kan åka till tippen när de öppnar på eftermiddagen.
Eller så kanske man bara ska läsa en bra bok ute i solen...

Dax att natta en trött flicka som lekt hela em med sina vänner på gatan.

SOLEN SKINER

Idag ser det lovande ut för lite utejobb. Eller rättare sagt mycket utejobb.
Igår kväll när det hade slutat regna fick jag ett ryck och tvättade en låååång planka längs hängrännan (hela långsidan av huset) med algtvätt för att sedan måla den idag.
Passade även på att rensa hängrännan på skit, vilket inte är gjort sen vi flyttade in. Blä så äckligt det var. Men nu är det gjort.
Skurade utemöbeln av rena farten så idag ska dynorna få komma ner från vinden, äntligen.

Natalie var i vanlig ordning uppe tidigt i morse så jag har passat på att tvätta och ta hand om gårdagens tvättade tvätt. Man får onekligen mycket gjort på morgonen.

Nu ska jag fortsätta med allt som skall göras här hemma.


PISSVÄDER

Nu är jag nyss hemkommen från lekslottet.
Natalie stupade direkt i säng och Rebecca följde med Jonathan och Thomas till lunchstället. En liten pappasjuk tjej idag.
I övrigt pissar det ute idag och det förstör alla våra planer med jobb på tomten... Fast jag borde leta fram gummistövlarna som står i nån vrå på vinden och ta tag i en del i af. Men just nu orkar jag inte. Har en jobbig huvudvärk, det kan väl inte vara av mina 1½ glas vin igår... Har väl druckit för lite vatten gissar jag på.

Nu ska jag passa på att ta hand om tvätten. Har en hel del att tvätta men har väntat in i det längsta i hopp om bra torkväder. Nu ger jag upp och hänger kläderna inomhus, även om det tar emot.
Jag har en omgång tvätt som hänger ute och är dyngsur. Ska ta in även den och faktiskt tvätta om. BLÄÄÄÄÄÄ!

Har lust att hitta på nåt i em/kväll. Ska se vad Jonathan säger om att gå ut och äta eller nåt.

FÄRSK POTATIS OCH BILLIGT VIN

Väntar på att Jonathan ska komma hem från jobbet. Färskpotatisen är i ugnen och laxen är snart på g in den också. Den är till mig och Rebecca, Jonathan får lövbiff för han har inte fattat att lax är godare än lövbiff.

Så snart Natalie somnat korkade jag upp en flaska rödvin, den enda vi hade faktiskt (förutom tusenkronorsflaskan som vi ska spara till ett mysigt tillfälle utan barn). Det var ett billigt vin som Jonathan fått av en kund, men helt ok faktiskt. Inget man dricker till en blodig biff men det duger.

Idag har jag vi turats om att sova på morgonen, fast det slutade med att Jonathan la beslag på de flesta minuter :)
När han åkte till jobbet mitt på dan tog jag med barnen till Heron City för att luncha på Pizza Hut. Vi var absolut inte ensamma kan jag säga. Kaos var rätta ordet. Då fick jag flashbacks från Harrystiden då det kunde bli katastrofmycket att göra på såna här klämdagar. Sååå skönt att ha den stressiga tiden avklarat i mitt liv även om jag kan sakna jobbet mycket i bland. Eller är det kanske dricksen man saknar???...

Natalie åt massor av bönor från salladsbuffén så det vore konstigt om hon inte får ont i magen. Kidney och kikärtor åts med gaffel :)
Som efterrätt fick de mjukglass.
Efteråt kollade vi Hemtex där Rebecca ville ha Lilleskutt och Skalman örngott till sängen. Och mamma var snäll idag och hon fick köpa det, alldeles själv. Jag fick order att gå ut från affären :)

City Gross blev nästa mål. Tyvärr räknade Natalie ut hur man ställer sig upp i kundvagnen så hela rundan blev en enda stor kamp. Men vi lyckades handla ett par kassar med mat i af.

När vi kom hem hade regnet avstannat och vi var ute och lekte. Det dröjde typ 1 sekund innan Nattis hoppade i vattenpölar och blev jätteblöt. Regnkläderna på dagis :(
Kan vara en bra idé  med dubbel uppsättning, eller var tror ni?!

Nu måste jag fortsätta med maten.

KRISTI HIMMELFÄRD

Vi hade en fullspäckad dag igår. Först åkte vi till Svea Sten och tittade på marksten och mursystem. Vi hade redan bestämt vilka vi skulle ha men ville ta en extra titt på dem. Och ja...det blir väldigt snyggt, men det är fan inte billigt på nåt sätt.
Men nåt i den här stilen kommer det att se ut:


Efteråt åkte vi och hämtade upp farmor och åkte till Gröna Lund. Rebecca älskade det och det gjorde även Natalie, bitvis. Eftersom hon är helt galen och bara springer i väg ville jag ha henne i vagnen mestadels och då blev hon såklart sur. Men i en folkmassa på 10.000 pers vill man inte gärna tappa bort henne.
Även hon fick åka karusell. Såna djur som bara går runt runt. Becca däremot åkte det mesta. Spöktåget, virvelvind, bläckfisken mm. Och sen tror jag vi stannade vid varenda spel/lottstånd.
Rebecca vann 1:a pris på en skjuttävling då hon hade en väldans tur att träffa två poängtavlor med en boll :) Så nu är vi några gosedjur rikare. Vi vann även choklad i massor. En sån stor 2000 g marabou.

Det blev en lång dag och vi var inte hemma förrän efter kl. 20. När barnen var i säng åkte Jonathan upp och köpte sushi. MUMS!
Sen kollade vi (läs han för jag somnade direkt) på en film. Och i vanlig ordning vaknade Natalie före tuppen i morse. Klockan hann inte ens slå 06. Jag är trött som en zombie just nu men tänker lägga mig en stund då Jonathan klivit upp.
Barnen är hostiga och snoriga men inte direkt sjuka så idag blir det en lugn dag. Det ser ut att bli regn snart så mina planer att måla sprack. Har en liten bit kvar och vill så gärna bli klar med det innan jag börjar jobba på torsdag. Det jobbiga är att jag måste ner med hängrännan som är hur lång som helst.


Vi började med en "bebiskarusell"...

Här fick de sitta en stund, men tyvärr gick den sönder så de fick aldrig åka.

Spöktåget.

Jonathan i kärlekstunneln med de små.

Jonathan vann en bollidrake till Leah.

Och lilla Mio Delano vaknade så jag fick hålla :)

En trött Leah tyckte det var sådär med karusellen.

Och farmor lyckades komma undan kameran. Fast det var ju hon som fotade hela dagen :)

SHOPPING SHOPPING

Varför kommer man alltid hem med en massa saker till barnen när man är ute ensam och shoppar till sig själv?
Idag efter att jag lämnat barnen åkte jag till Skärholmen C bara för att strosa runt i affärer, äta lunch i lugn och ro och bara njuta.
Strosa runt var ju en lögn. Jag sprang mellan affärerna snabbt i rena farten. Lunchen (kan tillägga att jag åt sushi) åts på 5 minuter och sen åkte jag vidare till City Gross.

När jag kom hem kom Maggan hit och snabbfikade innan det var dax för henne att jobba och mig att hämta barnen.

Det hade gått jättebra med Natalie på dagis idag *phu*. Hon höll sig vaken ända till efter lunch idag :)
Och när jag kom för att hämta reagerade hon inte utan förtsatte åka kana. Skruttunge!

Nu ska vi strax äta Jonathan och jag. Idag blir det oxfile med ugnsstekt färsk potatis och sallad. Och vitlöksbröd till det.
Barnen ligger redan i sängen och sover.

Helgen kommer att bjuda på både jobb på tomten och roliga aktiviteter då J är långledig :) Ska försöka ta oss till Gröna Lund nån av dagarna. Det beror på vädret.

Ha en skööön helg!

TISDAG

Barnen är på dagis och jag är hemma ensam. Det hör inte till vardagen om man säger så. Fast det är ganska skönt att kunna göra lite som man vill och tänka på annat en stund.
Tänka på annat ja, det är lite svårt när man skolar in på dagis kan jag lova. Man undrar ju hur lilla stumpan ska klara sig.

Just nu har jag deg på jäsning till tekaksbullar med linfrön, ugnspannkaka i ugnen och relaxar lite framför datorn så länge.
Pannkaka gör jag för att frysa in. Det är smidigt att ha mat klar i frysen när barnen är trötta och hungriga och man inte har så mkt i kylskåpet.
Köpte pytt i panna idag bara för att det är bra att ta fram till hungriga barn också. Och Natalie gillar det visst, hon åt massor på dagis. Men Jonathan tycker mindre bra om det tyvärr.

Ute är det grått och blött. Det regnade hela em igår och i natt så jag hoppas vi slipper det idag. Barnen vill vara ute och leka. De var griniga igår för att vi inte gick ut mer än till bilen när vi skulle till Willys och handla mat. 

Borde köpa extra stövlar till barnen som de kan ha här hemma. Det är jobbigt att släpa dem fram och åter till dagis och så är det lätt att man glömmer dem hemma nån dag. Och just den dagen blir det ju regn...

Gaaah min ugnspannkaka ser just nu ut som vulkaner. Undra om det ska vara så... Har aldrig gjort det förut så jag vet ju inte. Men det ser inte bra ut.

Nu ska jag baka ut brödet.  Adjö.

MER BILDER


En liten paus på väg till dagis.

Syskonen åker stora rutchbanan.

Rebecca väntar på att få rida. Torekällberget i Södertälje.

Äntligen dax!

Syrran får rida hon också. Och gillar det väldigt mkt.

Metallica i Globen. Inte konstigt man drabbades av svindel...

Studsmattan är rolig.

På väg från dagis.

Glas i trädgården. OBS att Natalies glass är slut för längesen :)

Mellis i trädgården.

ANDRA DAGEN

Idag har vi också varit på dagis, jag och Natalie. Vi var ute och lekte i sanden, åkte rutchbana och solade i det underbara vädret. Fruktstund med äpple i solskenet var riktigt skönt.

När vi hade varit där i lite över en timme blev lilla tösen trött, så vi gick hemåt. Det tog inte många sekunder innan hon slocknade idag igen...
Jag håller på att minimera hennes sömn under dagarna nu så hon bara får sova en gång. Hon blir kinkig på eftermiddagen men bättre det än att ha henne uppe till nio på kvällen som vi har fått ha några kvällar.

Nu ska jag gå ut i garaget och se om jag får liv i centraldammsugaren. Den andra är DÖD. Skulle ta en tur med den i köket igår men den startade inte. Undra hur länge en dammsugare ska leva?!
Om jag ska vara ärlig har jag ALDRIG köpt en dammsugare i hela mitt liv. Kanske dax då när man är över 30 år :)
Städerskan kommer i morgon och då vill det till att det finns en dammsugare.

Hej då!

DAG ETT AVKLARAD

Första dagen på förskolan är avverkad för Natalie. Än så länge verkar hon gilla det. Nä förlåt, jag menar älskar det. Hon sprang direkt in och började leka. Runt runt runt och sen hittade hon en favoritplats. Det var givetvis rutchbanan. Idag klurade hon ut hur man kommer upp och åker helt själv.

Vi var där i drygt en timme och när vi skulle gå blev det protester. Fast efter bara ett par minuter i vagnen orkade hon inte hålla ögonen öppna längre :)
I morgon ska vi dit igen. Hoppas det går lika bra då. Vi ska visst vara ute så jag håller tummarna för fint väder, dvs. allt utom regn blir kanonbra.

Idag när jag skulle promenera och hämta Rebecca hade jag lite otur. Först och främst började det spöregna plus att vagnen gick sönder.
Den har varit lite knasig i bromsen sen de bytte ut chassit efter flygskadan så vi satte oss i bilen och åkte till Nacka (Barnens hus). Hoppas för guds skull att det går på nån garanti.

Nu ska jag natta Rebecca.

TAMA ÄLGAR

På skansen finns det tama älgar. Becca har till och med klappat en älgko som låg och solade.
I morse vid frukostbordet fick jag ett infall och lovade att vi skulle åka till Skansen idag. Sagt och gjort. Det kläddes på snabbare än vanligt och halv nio var vi klara. Vi åkte pendel in. Innan skansen gick vi till slottet och tittade. Rebecca har kommit på att det finns en kung och ett slott på riktigt och ville gärna gå dit.




Frågan är hur gammal älgkalven är.


Lill-skansen blev en favorit för barnen. Natalie trillade dock på gruset med ansiktet före och fick lite små sår...


Hona med ungar.


Och ingen kö till ponnyridningen *hurra*.




Rida på lejon kan man också göra i stan, fast det är inte lika kul.



Och mamma köpte lite kläder till oss som vanligt.

LÖRDAG EARLY

Jag kan inte förstå varför Natalie envisas med att gå upp tidigt på morgonen. Hon har ingen storasyster att leka med så tidigt och går mest omkring och gör allt för att hon ska vakna. I bland lyckas hon få upp dörren till Beccas rum och går då till sängen och ropar DETTA tills hon vaknar...

Idag regnar det. BLÄ! Så grillplanerna blir inställda. Jag som hade köpt majskolvar och allt :)

Ska åka på spinning kl 10. NU ska här tränas igen. Har slöat i 2 veckor, nu är det skärpning som gäller!

Annars händer inte så mycket. Stefan och Carro kommer över i eftermiddag, det ska bli skoj. Hoppas hoppas det slutar regna.
Hörde av någon att det skulle bli sol i helgen. Det ser väldigt mörkt ut för den prognosen.

I går var jag förbi jobbet och pratade med min chef. Jag börjar jobba den 29 maj. Jag ska praktisera 2 dagar på mitt eget jobb innan jag börjar på riktigt *fniss*.
Kan vara skönt att gå igenom vad som finns hemma och inte, fixa beställningar och planera. Och baka bröd. För de har visst inte fått nåt hembakat bröd alls under min ledighet.
Och planerna inför sommaren ser ljusa ut. Vi ska hålla till på en annan förskola vilket för mig kommer att innebära korta dagar. Det kommer att vara få barn och lite att göra. Så man kan säga att det blir en skön mjukstart.

Nu ska jag underhålla Natalie. Just nu leker hon i gardinerna...

VÄNTAR...

Sitter nu här färdig vid köksbordet och inväntar att Natalie ska vakna. Hon gick upp halv 6 i morse och insåg väl själv att det var på tok för tidigt.
Vi ska promenera till mitt jobb och sen vidare till biblioteket. Där i mellan ska vi luncha.
Sen tänkte jag ta med dem på picnic om det fina vädret håller i sig i eftermiddag. Om inte annat så borde vi åka och tvätta bilen. Får se vad som händer. Det är skönt att ta dagen som den kommer. Bäst att passa på innan allvaret börjar om ett par veckor då jag ska JOBBA igen :)

Ha en skön helg!

SÄMRE

Sämre kan man ha det. Jag sitter just nu ute i trädgården och solar. Fåglarna kvittrar och Natalie sover i vagnen. Städerskan är här och fixar i huset medans jag latar mig :)
Passar på att tvätta kläder idag då det är fint torkväder. Tvättkorgen var överfull och både jag och Jonathan saknar strumpor i garderoben. Då vet man att det är dax...

Ska åka och handla mat då Natalie vaknar. Sen efter att vi hämtat Rebecca på dagis ska vi ta en cykeltur med cykelvagnen med mellis och en filt nerpackat. Frågan är väl egentligen vart vi ska cykla, men det ordnar sig. 

Jag har en del att fixa ute på tomten också men det hinns säkert i helgen. Om inte annat så nästa vecka då jag har inskolning på dagis. Då borde det bli någon timme barnledigt i allafall efter nån dag eller så. 

Nu har trollungen i vagnen vaknat, så adjö!

PS En del stavfel och slarv kan förekomma då solen blänker på min skärm så jag knappt ser var som skrivs. Men det är härligt med sol :) 

NAMNBAND

Nu har jag precis gjort en beställning på namnband.se. Jag insåg att det är ett måste nu när Natalie börjar på dagis. Eftersom jag är torsk på att sälja barnens kläder när de är urväxta köpte jag band som jag kan sy på och som är lätta att ta bort. På det viset får man mer betalt för sina kläder.
Så här kommer de att se ut: 
  
Hoppas de kommer ganska snart med posten för det finns en hel del att märka och hon börjar inskolningen på tisdag :)

Igår köpte vi gummistövlar till Natalie. Rebecca valde vilka hon skulle ha och det slutade med att vi hade ett par rosa med godis på (nonstop eller nåt sånt).

Nu ska jag natta Rebecca. Natti natt

SÖMNLÖS

Natten har tyvärr innehållit alldeles för lite sömn för kroppens bästa, så idag har jag mestadels tagit det väldigt lugnt. 
Orsaken till dålig sömn var när Jonathan fick ett samtal från väktarbolaget om att det var inbrott på en anläggning. Då var klockan 03. J åkte dit och blev kvar ganska länge. Jag låg hemma i sängen sömnlös. 
Dessutom behagade Nattis att vakna före kl 06 idag också. Inte så välkommet. 

När vi hade hämtat Rebecca på dagis åkte vi till firman för att ha nåt att göra. Vi tog med oss bröd och gick till vattnet och matade fåglar. Populärt, både bland barn och fåglar. De fick 2 limpor och en påse med annat bröd som legat i frysen länge och väl.
Sen lektes det i parken en stund innan vi åkte hem igen.

Nu ska jag börja laga mat. J har inte ätit på hela dagen. Idag blir det skinkschnitzel med ris, paprika-chilisås och sallad.

METALLICA

Igår var det alltså dagen Metallica. Som vi har väntat. Konserten blev ju inställd sist och man kände sig tyvärr inte lika inspirerad igår, men den var bra. Det var min första globen-konsert.
Jag var nöjd med de flesta låtarna. Man förstår ju att de inte kan spela allt på 2,5 timme. De bjöd bla på Sad But True, Nothing Else Matters, Enter Sandman och till min stora förtjusning även Seek and Destroy. 
Har filmat en del med mobilkameran :)

Idag är jag trött, väääldigt seg måste jag säga. Är inte van att vara uppe efter midnatt längre och sen upp kl 07 för att fixa i ordning barnen och ge sig av. Det blev promenad till dagis och sen vidare kommunalt till Lilla Essingen för att hämta upp bilen så vi har nåt att åka omkring i idag. Vädret är inte alls inspirerande. Det regnar och är molnigt.
Lena och hennes son Petter kommer snart och hälsar på. Det ska bli skoj att ses, längesen sist nu.
Borde göra mig i ordning. Sitter fortfarande i mjukisar, okammat hår och smink från gårdagen... DESSUTOM har jag varit i stan så här. Skäms.

Ska passa på nu när Natalie sover, så kanske håret blir kammat idag :)

Ett STORT TACK till farmor som gjorde det möjligt för oss att gå ut igår. TACK TACK!

RSS 2.0