SISTA SEPTEMBER

Barnen sover och lugnet har infunnit sig här i huset. En stund till i af. Brukar hinna lägga mig och precis ska till att somna så börjar det hela. Och då pratar vi om den minsta tjejen.
Rebecca har börjat sova på nedervåningen i sängen (120 cm där nere) bara för att hon vill att jag ska komma in och lägga mig hos henne. Har sovit där delar av de senaste nätterna.

Idag har vi varit på 6 månaderskontroll på BVC. Allt såg bra ut. Hon är stooor nu. 10 kilo (!!!) och 68,5 cm. Det var visst inget att oroa sig för, men va sjutton man får ju ryggskott. Tog fram bärsjalen idag och den hjälper som ett bra stöd.
Vi har även varit på tippen med massor av skräp. Man kan ju undra hur mycket skräp vi har.
Eftermiddagen tillbringade vi ute i lekparken och krattandes på tomten. Många löv blir det som skall krattas.

Nu ska jag inte sitta här och svamla längre, borde verkligen gå och sova.

FULA FÖRSÄKRINGSBOLAG

Igår fick jag en räkning från Trygg-Hansa på lite över 700 kronor. Hm tänkte jag, vad är detta? Vi har väl inte det försäkringsbolaget och dessutom har jag ingen specifik personförsäkring mig veteligen (det är J som fixar allt sånt här hemma). När jag läste det finstilta såg jag vad det var. Jag hade en mamma-barnförsäkring där när jag var gravid. Och nu var de så fula att de antog att jag skulle fortsätta vara försäkrad hos dem. Inte var det någon direkt förfrågan utan helt sonika en vanlig räkning. Pissråttor! Nästan så att man vill ta bort barnförsäkringarna hos dem.

ZZZ...

En eftermiddag bestående av övertrött bebis som måste hålla sig vaken en stund till och skriker, den andra sitter på toaletten och ropar FÄRDIG!! (för typ tredje gången) samtidigt som jag försöker laga mat. Vilket resulterar i halvbränd mat och ett trött huvud.
Har snurrat runt i affärer med barnen hela dagen. Förstår om de är trötta och uttråkade. För vem är inte det?

Rebecca är förkyld så det blir knappast något dagis för hennes del i morgon. Känns perfekt att bara mysa framför brasan till barnkanalen om ni frågar mig. Jag är trött och nu ska jag sova. Förhoppningsvis hela natten, ostört.

OROLIGT

Natten har varit orolig för barnen. Natalie vaknade ett tiotal gånger under natten och jag minst lika många gånger. Försökte somna i olika sängar här hemma. I sovrummet snarkades det hejvilt, plus att Becca låg på min sida. I Natalies rum gick det varken med eller utan henne i sängen, hon vaknade när jag vände på mig. Det slutade med våningssängen som är STENHÅRD. Fick ett par timmars sömn innan Becca började hosta och vi fick gå ut och ta luft på trappan. Hon kröp ner hos mig och sen somnade vi båda. Jag hörde inte när N vaknade, det var J som kom in med henne till oss kvart över sju. Så idag är jag trött. Inte kul för den som bråkar med mig idag.

Vi ska snart bege oss till olika ställen för shopping av mat och inredning. Har typ 5 ställen som skall besökas så snart måste vi åka. Bara att mata, packa och klä på.  

GODA GRANNAR

Det är vad vi har. De har varit på landet och kom hem idag. De älskar att vara ute i skogen och plocka bär och svamp och har all tid till det också eftersom de är pensionärer. I vilket fall som hellst, de hade plockat kantareller. EN HIMLA massa. Vi fick 4 kilo, så ni kan gissa vad jag har gjort halva kvällen. Jo rensat och förvällt kantareller. Det doftar underbart gott i köket och man kan inte hålla sig från att provsmaka. 

Idag började min morgon före kl 05. Inte direkt frivilligt. Natalie sover oroligt när hon är sjuk och har gnällt halva natten. Tillslut gjorde jag mat till henne och hon somnade om. Då började Rebecca hosta. Sån där krupphosta så hon låter som en skällande hund. Natalie vaknar och karusellen är i gång. Tack gode gud att Jonathan tog hand om båda och jag la mig i gästrummet. Vaknade halv tio, hyfsat pigg men dödshungrig. Vi packade in oss i bilen och åkte till Scandic Anglais i stan och käkade frukost. En dyr sådan. 510 kr inkl parkering. Men gott. Rebecca åt knappt något och var hängig. Vidare därifrån till IKEA. Inte direkt smart gjort att åka dit en lönehelg, men tyvärr hinner vi inte i veckan. Inte tillsammans. Vi skulle köpa en spegel, men kom hem med både bäddmadrass till gästsängen, mattor till hallen och en hallmöbel. Inte dåligt gjort. Så hade dagen gått, fortare än vi anat. Hann inte ens till tippen...


Hallmöbeln är nu uppsatt, så även spegeln. Mattorna är på plats på golvet. Det enda som saknas i hallen nu är ett par lister, ett par lysknappar som skall bytas till snyggare, korgar till hyllan och en hylla. Det ska införskaffas i morgon. Om ni har tur kommer bild i morgon kväll på den nya hallen.

Dax att återgå till svampen som skall packas och frysas. I morgon blir det kantarelltoast här hemma *mums*.



VIDRICH

Idag har jag gjort både roliga och äckliga saker än så länge.
Det äckliga, eller rättare sagt vidriga är när jag städade badrummet ordentligt (händer inte så ofta, fuskstädar mest...), dvs. avloppet som varit trögt en längre tid. Jag skruvade av ett par saker och ouuuups så kom en vidrig stank och en ännu vidrigare geggamoja av hår och annat slem. Becca var med mig och frågade om det var bajs. Ja man skulle lätt kunna tro det. BLÄ!!!

Men dagen fortsatte, faktiskt utan spyor. Fast det var nära. 
Efter frukost tog jag med Rebecca och åkte till Tumba Centrum för en myspysdag bara vi två. Vi köpte kläder till henne (3 par byxor, 2 tshirts, strumpbyxor och strumpor), shoppade massor av "förkylningsmedel" på apoteket, fikade på konditoriet (chokladboll som Becca älskar), åkte sån där bil som  man slänger i en tia och åker ett par minuter och sen fick hon själv välja något hon ville ha på leksaksaffären. Hon valde ett sminkset, så när vi kom hem sminkades det hejvilt. Bild kommer vid tillfälle. 
Vi kollade på skor, men hittade inga som var snygga och bra. Det börjar bli viktigt hur de ser ut också *suck*. 
Jag köpte även en overall till Natalie. Hade 25% på kappahl (kupong så jag betalade bara 150 kr) och ett par byxor. 

Sen var det klart. Centrumet är inte större. Och Rebecca var nöjd med att få åka hem till pappa. 
Just nu är de på stenbolaget i Slagsta och kollar på marksten och muren vi ska ha, tillsammans med firman som ska göra jobbet. Vi kommer inte hinna göra det själva. Jonathan har en massa nytt på g med jobbet och det verkar bli en tuff höst. 

Nu ska jag fortsätta min städning. Jag har fullt av energi i kroppen (konstigt vore annars när jag precis käkat mackor och druckit te...) så det är bara att sätta i gång.   

SJUKISAR

Som jag befarade. Blir ingen familjegympa denna lördag heller. Rebecca är också sjuk. Stackars våra barn. Själv håller jag sakta men säkert på att bli frisk. Men det har varit seeegt.

Idag ska det fixas här hemma. Massor! Tvättstugan har hunnit fyllas under veckan så det är bara att kasta sig in där och börja arbetet. Ett nödvändigt ont.
Får se hur barnen mår mitt på dagen. Markoolio ska uppträda i Huddinge C och det var en massa andra happening. Lite kul att komma ut och se något och kanske slinka in i någon affär. Rebecca är i behov av byxor. Det känns som att jag alltid handlar barnkläder. Men de slits och blir urväxta fort.

MYSIGA FAMILJEN

Ha ha, inte var dag som Rebecca lufsar omkring i pyjamas halva dagen. Det gör hon nu. Och jag tycker faktiskt att det är helt ok. Jag älskar själv att gå så.
Fast snart är det dax att klä på. Tänkte att vi skulle åka till Tumba och luncha. Bara Natalie vaknar så vi kan göra det. Det märks att hon är sjuk. Har sovit över 3 timmar nu...

Jag har passat på att rensa Rebeccas rum. MASSOR har hamnat i soporna och nu har var sak sin plats och är sorterat i olika korgar. Gud så länge jag har dragit mig för att göra detta. Det har varit total kaos. Hon leker mest med sina hundar och dockor, så allt annat har jag tagit bort. Förutom pysslet då, som hon älskar.

Om energin fortfarande finns kvar på eftermiddagen kan andra saker också bli gjorda. Måste spackla över spikarna på listerna i hallen, måla och ja massor av saker som ska fixas där.

I kväll ska vi äta gott. En köttbit (oxfilé från Vivo- världens godaste, men SVINDYRT), rostade rotfrukter och ett glas rött vin. Efter läggningen av barnen, så man kan få äta i lugn och ro. Längtar redan.

FREDAG



Idag är det riktigt vackert ute. Försökte föreviga det med kameran, men den är gammal och lyckades inte riktigt fånga upp djupet i färgerna. Och jag är ingen vidare fotograf heller. Men så här ser det ut på vår baksida.

Natten har varit lite orolig. Natalie har haft hög feber och var gnällig på kvällen. Hon har sovit bra från 23, men jag har legat halvt vaken och lyssnat. Hon sover i eget rum. Det vore bra att ha henne i sängen när hon är sjuk, så man känner sig trygg, men problemet är att hon aldrig har sovit hos oss och hon vill inte det. Provade en natt och det slutade med att hon bara låg vaken och sparkade mig i ryggen...

Även Rebecca börjat hosta *suck*, så helgen verkar bli väldigt rolig, not. Hoppas bara att Jonathan klarar sig. Det är bara han kvar nu. 

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Nåt måste vi göra, men vad? Kanske lite pyssel hemma. Vill att Natalie ska få sova i sin säng idag och slippa flacka runt i bilen och sova små korta stunder. 
Sängen ja, vem skulle inte vilja krypa tillbaks dit... 

Ha en trevlig helg! Nu ska jag hoppa in i duschen. 

VAKEN NATT

Idag är jag mer död än levande. Jag lovar, natten har inte varit att leka med. Natalie har haft riktigt ont i magen och verkligen skrikit sig genom natten. Tack och lov fick Becca sova i allafall. För det har varken jag eller Jonathan gjort.
Kan inte förstå vad det är hon fått ont av. Ingenting hon inte ätit förut. Det ska vara de där startkablarna jag hittade henne tuggandes på igår på jobbet då :)

Nu sover hon, men väldigt oroligt. Jag har inte ro att sova när hon ligger och gnyr. Dessutom sitter jag och matar i ved i kaminen. Det är 18 grader här inne´*burr*. Vi eldade inget igår/natt för jag skulle tömma den på aska idag. Nu är det gjort och vi slipper förhoppningsvis frysa mera.

Min plan för dagen är (förutom att klä på mig) att åka och handla innan jag hämtar Rebecca på dagis. Solen skiner och jag tänkte ta mig ut en stund också. Fast nån vidare långpromenad kommer det inte bli. Jag hostar fortfarande mycket. Men det finns lite saker som skall göras på tomten, så nog finns det jobb alltid. Om tid och ork infinner sig på samma  stund.

Wow nu är det riktigt varmt här inne. Termometern visar 20.4 grader. Dax att klä på sig!

DAGEN I KORTHET

Är man dåliga föräldrar om man inte går på ett föräldramöte?
Det är inte direkt så att vi sitter här hemma och bara skiter i det. Dagen har varit väldigt stressig och tidskrävande. Jag hjälpte Jonathan med bilkörning och det strulade till sig med bilarna som inte ville starta och det resulterade i att jag kom för sent till dagishämtningen. Där på dörren ser jag lappen om föräldramötet, som jag hela tiden trott var i morgon dessutom.
Vi (jag och barnen) åker till firman igen för fortsatt arbete nån timme. Hemma igen kastar jag i Natalie lite mat och vi beger oss till soptippen och tömmer vår överfulla bil.
Jag lagar middag till Rebecca (köttbullar och makaroner). Hann inte åka till affären idag som jag tänkt, så inte mycket fanns hemma.
En sönderstressad Jonathan som inte hunnit äta på hela dagen ringer från bilen och orkar inte åka till mötet som han dessutom skulle komma försent till. Han har verkligen slitit hela dagen.
Han köper med thaimat hem och vi käkar i soffan medans Becca badar och Natalie sover. UNDERBART!

Nu ska jag förflytta mig till IDOL soffan, för att sedan kolla på Filip & Fredrik-grejen. ADJÖ!

PS Dessutom kommer ett papper hem på vad de pratat om på mötet.

EFTERFRÅGAT


Nyäten med rispuff på läppen.


Syskonkärlek


Gladskiten!


En skön höstdag idag då vi passade på att fixa i trädgården.


En lycklig tjej som får sova första natten på övervåningen i sängen.

HÖSTRENSNING

Idag fortsätter städning / rensning här hemma. Just nu har jag en paus. En välbehövlig sådan. Är fortfarande inte kry. Hostar som sjutton, känner mig lite yr och kallsvettas.
Ute är det ruggigt idag, riktig höst. Termometern visar 9 grader. Här inne har jag tänt en brasa. Vi har fortfarande inte satt på värmen, klarar oss fint med kaminen än så länge. 

När Jonathan skulle sätta i hop barnens våningssäng igår kväll var en av gavlarna till Beccas del sprucken, så idag måste jag åka dit och byta. Varför är det ALLTID nåt strul när man köper möbler?!
Madrasserna var vi dit och lämnade tillbaks igår, värsta skiten! Och då snackar vi inte ens IKEA, utan Stalands.
Det slutade med att vi köpte madrasser på Jysk av alla ställen och de var riktigt bra faktiskt. Jonathan provade den i natt då han gick in till Becca som ropade. Hon i sin tur gick in till mig för att pappa snarkade så mycket att hon inte kunde somna om :) Och han fattade inte hur han hade hamnat i hennes rum... Är man trött eller trött på natten.

 Igår kväll när jag nattade Rebecca kom hon på en genial idé. När hon fyller år och mormor och morfar kommer så skulle en av dem få sova i hennes rum, på nedervåningen.

Nu ska jag fortsätta innan lilltrollet vaknar, så nåt vettigt blir gjort idag.

MÅNDAG

Nu är vi hemma från Riga (kom hem i går morse för att vara korrekt). På ditresan åkte vi deluxe-hytt på Silja festival. Det var trevligt. Men på hemresan åkte vi med Regina Baltica (systerfartyget till Estonia) och jag lovar, den båten sätter jag mig aldrig på igen. Den har hängt med ett gäng år och det märktes. Dessutom bodde vi typ brevid maskinrummet...

I Riga promenerade vi. Kollade inga direkta sevärdheter. Mest shopping, mat och dryck. Shoppingen bestod av kläder och sånt till barnen. Jag köpte dock ett par stövlar till mig själv.
Också åt vi sushi. Mums! Och spelade på casino. Jag spelade till mig 400 kr på black jack, men totalt sett gick vi massor av minus i allafall. Det fanns ju spelmaskiner också :)

Idag har jag mest fixat hemma med tvätten och lite städning. Har tvättat 5 maskiner idag och i morgon får den fortsätta snurra. Att det aldrig tar slut. Nåt som inte heller verkar ta slut är min irriterande hosta, trots pencillin och annan medicin. Jag vill träna NU!!!!!

Dax att hänga ännu mera tvätt.



RIGA

Om ett par timmar sätter jag mig i bilen, hämtar Jonathan på jobbet och åker till båten som ska ta oss till Riga.
Det är verkligen hög tid att packa. Fattar inte varför jag sitter här. Ska bara dricka upp mitt te..

Har stressat till Tumba C på morgonen då jag insåg att jag har ingenting att sätta på mig. In på B young (ja man hoppas ju på det) roffar åt mig ett par jeans, in i provrummet. Hurra de passar perfekt. Direkt till kassan. 49,50. Jag tror inte det är sant. Och det är det inte heller egentligen. Hon slog in fel. De hade ett reabord med slutreavaror, men dessa var nyinkomna. Ibland har man flax.
Vidare in på HM, köpte en höstkjol och 2 par strumpbyxor.
Det kallar jag powershopping.

Nu måste jag packa medans Natalie fortfarande sover och innan det är dax att hämta på dagis.
Ha en underbar helg!

Och till våra underbara barnvakter som gör denna resa möjlig för oss: Lycka till och hoppas de håller sig snälla.

VÄNTAN

Har haft en ganska skön dag idag. Inte gjort nåt speciellt egentligen. Pulat på med listerna / dörrfodren, varit på Bauhaus och maxi. Och sålt Rebeccas säng på blocket. En kille ringde strax före läggdax (för Rebecca) och ville komma på en gång och köpa den. Sagt och gjort. Nu är den borta. Och Jonathan hämtade den nya sängen idag, som ska skruvas upp efter helgen. Just nu sover hon i gästsängen, vilket inte är fy skam. Den är helt ny och är ganska stor (120cm), så alla gosedjuren får plats :)

Just nu sitter jag och inväntar tvättmaskinen. Måste hänga den innan jag lägger mig. Åker till Riga i morgon em och vill ha rena kläder med mig.  


PAUS

Har tagit en ofrivillig paus i byggandet. Har nämligen slut på lister. Detta på grund av ett par tankevurpor från min sida när jag skulle såga. Inte bra alls. Måste dessutom vänta på att Natalie ska vakna så vi kan åka och köpa nya.

TISDAG

En sak jag har tänkt på väldigt mycket den senaste tiden är modet bland "de yngre". Nu menar jag högstadieåldern och ev några år till. Tjejerna som går till och från skolan har mjukisbrallor som gärna är uppvikta. Till det har de inte gympaskor, nä nä. Här snackar vi ballerinskor eller pumps. Till det har man superblonderat hår som är okammat och utsläppt. Också är man SUPERSMINKAD. Så ser var och varannan tjej ut här i Tullinge som jag möter på morgonen. Känns nästan som jag passar in lite. Okammad, mjukisbrallor. Dock har jag gympaskor och är inte blond. Och inte är jag modetroll heller.

Nåja. Nog om det.

Jag gjorde ett tappert försök att promenera idag, men kroppen sa ifrån direkt. Började tokhosta som värsta storrökaren. Så det blev bara en vända idag.
Har kört Jonathan till Södertälje idag och sen tillbringat dagen i arbetskläder :) Snickrar och målar för fullt här hemma. Inte så lätt när barnen vill ha min uppmärksamhet, men jag gör så gott jag kan.

Har köpt lite hallmöbler med dansk design på Stalands i Kungens Kurva. En helt ny butik, superfin och väldigt rolig att gå runt i. Köpte även en våningssäng till tjejerna, men den fick jag tyvärr inte plats med i bilen.

Här kommer en bild på hallmöblerna jag köpte. Det är ingen rättvis bild, den är mycket snyggare i verkligheten. Dessutom svart och alu- skitsnyggt!
                                     
HATTHYLLAN                                                          SKOSTÄLL. Köpte två. Man skruvar fast dem på väggen. Underbart att
                                                                                    slippa lyfta när man dammsuger.

Jag kan lova att danskarna kan sin design. De kan även ta betalt. Ordentligt. Så att det svider till i plånboken. Men det kommer att bli fint när det blir klart.
 


VILKET MÖRKER...

Tack vare att det blir mörkt så fort om kvällarna fick jag inte listerna gjorda idag. Började såga i eftermiddags, men sen blev det dax att gå in och laga middag. Båda tjejerna var trötta och hungriga och gillade inte ljudet av sågen. Ok, den låter inte så roligt det kan jag hålla med om.
Nya tag i morgon igen. Då är det bara att köra på. Rebecca går på dagis och jag har all tid i världen.

I morgon ska jag återuppta mina promenader igen. Idag känner jag mig mycket bättre och hostar mycket mindre. SNART FRISK *hurra*.  

Sitter och väntar på att Jonathan ska komma hem. Ska kolla lite tv tror jag. Ses!


MÅLAD GRUND



Så här ser det ut när grunden är målad. Idag kommer förhoppningsvis gruset och de kan fylla upp.


Mitt i ingenstans ploppade det upp en solros och nu har den slagit ut. Så himla fin.

MÅNDAG

Så är det måndag morgon. En ångestfylld dag för många som arbetar. För mig är det helt ok. Har inget speciellt som måste göras idag. Ska ta itu med den överfulla tvättkorgen, handla mat och kolla på lite inredning till hallen. Inget av detta är speciellt ansträngande. Ja förutom att ta med båda barnen till affären, det kan bli jobbigt, beroende på humöret på den äldre tjejen. Och till stor del på mitt humör...

Idag mår jag aningen bättre. Febern har försvunnit (tror jag). Svårt att veta eftersom jag knaprat treo för min enorma huvudvärk.
Hostmedicinen jag fick var superbra, men äcklig! Jag blev yr och illamående men hostan dämpades och det är huvudsaken.

Nu när hallen är så fin vill jag börja med "korridoren". Har bestämt oss för att måla vitt tills vidare. Just nu är den pissgul.. Inte alls så fint.
Men har insett att jag inte hinner denna vecka. Åker bort på torsdag och innan dess är jag inte klar med spackling och slipning och allt som hör till. Inte en chans.

Nu ska jag gosa med Rebecca i soffan innan Natalie vaknar. Bäst att passa på.

HEMMAFIXARE



Helgen har bestått av sjukdom och hemmapyssel. Mest hemmapyssel med feber.
Så här ser våran hall ut just nu. John har varit här och tapetserat idag *hurra*. Det blev sååå bra. Och Jonathan är i full fart  med att lägga den sista raden av golvet. Listerna kanske blir min uppgift i morgon.
Sen är det bara att ge sig ut och leta möbler. Inte det lättaste. Och den här gången ska det vara genomtänkt på alla plan, med bra förvaringsmöjligheter och de ska vara snygga.

Har målat husgrunden i helgen också. Bild kommer när det är ljust utomhus.

Till alla er som försökt skicka sms / mms till mig- jag är inte sur eller lat, kan bara inte ta emot sånt just nu. Har en trasig mobil helt enkelt.

Nu ska jag knapra alvedon, dricka te och kanske ta en dos Cocillana-Etyfin, trots att jag blev ruskigt yr och illamående av den. Den hjälpte faktiskt. Var till farbror doktorn på närakuten i morse. EN SVENSK doktor. Hör och häpna.
Fick även antibiotika (Doxyferm) som jag ska äta i 8 dagar. MÅSTE ju bli frisk snart.

HERE WE GO AGAIN

Så, nu är det klart. Jag packade in barnen i bilen och begav mig till närakuten och jovisst, Natalie hade öroninflammation som vi misstänkte. I allra högsta grad. Trumhinnan hade redan spruckit...

BARNBILDER


REBECCA HAR HITTAT EN PARTY-TUTA

NATALIE I SIN NYA TRÖJA FRÅN TRADERA

MUMS MED MAJS.

EN LITEN SJUKLING

EN LÄTT UTTRÅKAD TJEJ

COOLA FRILLAN

GLADIS

TVÅ SJUKLINGAR

BECCA CYKLAR. LÄGG MÄRKE TILL VÅR FINA FRAMSIDA :)

SKOJ ATT CYKLA.

HELG

Det är bara jag och Natalie uppe. Än så länge. Vem kan sova när den lilla glada skiten lever om i köket?
Jag hostar och svettas som en galning. Det måste finnas ett slut på detta. Snarast.
Köpte färg till husgrunden igår så idag ska här målas. Måste passa på då det är uppgrävt innan de lägger igen med grus och dyligt. Det borde vara målning som går relativt fort, det är egentligen bara att rolla. Och förarbetet är bara att borsta med en kvast. Helt i min smak.

Nu ska jag leka lite med lilla prinsessan. Hon äter just nu papper, inte så bra.

HM

Varför kan jag inte bara tillåta mig själv att vara sjuk. Att bara ligga i soffan och inte göra något alls. Nä det skulle aldrig hända. Varför kan man fråga sig. Måste vara en sjukdom jag har, att något hela tiden måste göras.
Har varit ute och sågat ner delar av träd på baksidan, hostat och svettats. Har även kokat äppelmos idag igen. För jag var bara tvungen att plocka äpplen igår. Ni kanske fattar vad jag menar...

Har slipat bort lite spackel från väggen i hallen. Men slutade snart då Becca inte kunde höra tvn. Det måste bli klart idag också...

NÅGON SOM PROVAT?

Denna superba choklad är lätt beroendeframkallande. Så om du inte vill få en last till, prova inte!

                                                                               


SJUK del 2

Jag mår inte bra. Gjorde inte många knop här hemma igår, men ändå var jag helt slut innan barnen var på sin plats i sängen. Inte långt efteråt gick jag och la mig. Fullproppad med alvedon och inbäddad i mitt duntäcke låg jag och huttrade. Inte kul. Hade svårt att komma till ro och somna och har mest hostat och vänt mig hela natten. Kan man få ställa om klockan några dar framåt snälla?!!
 
Jonathan var snäll och skjutsade Becca till dagis idag så jag har fortfarande nattkostymen på mig. Det är skönt att lufsa omkring så en hel dag. För min del fram till kl 13 i af. Fast man borde ta en dusch så man känner sig fräschare. Borde är inte samma sak som att det kommer att hända.
Igår när jag hämtade Becca på dagis var hon också hängig och hes men det verkar ha gått över på natten, för i morse var hon rätt pigg. Får väl se hur hon mår i em. Det är sista dagis dagen för henne idag (går tis ons tors) så hon har några dagar på sig att vila. 

Jag har ett måste idag och det är att gå och köpa en "nödmobil". Jonathan har sin telefon på lagning så han har tagit min. Det kan vara bra att ha en telefon när man har annonserat  på blocket och bara angivit mobilnumret, eller vad tror ni? Det är tyvärr inte alla som använder sig av e-post. Allt för få i min mening. 

Nu ska jag VILA.
 

SJUKA

Här hemma är inte stämningen på topp direkt. Den annars så glada och mysiga flicka är nu ledsen, irriterad och varm. Vi pratar nu om den minsta tjejen. Det började i söndags med nysningar och nu är det hosta snor och feber.
Tänk om hon kunde hålla sina baciller för sig själv i af. Nej då, nu börjar även jag känna mig dålig. Ont i halsen, feber och ont i lederna. Kul kul. Det är bara att proppa i sig alvedon och bita i hop. Bara inte vi smittar Jonathan, det har han inte tid med just nu.

Dagen har bestått av promenader, städning och jobb. Kom hem sent, slängde i hop chili con carne, duschade barnen och nu har i af en av dem somnat. Nu ger jag upp och går och lägger mig.


TRADERA SHOPPING

    
Har precis budat hem ett par tröjor till Natalie. Typ 45 kr tillsammans. Inte helt fel. Det är Esprit och de ser jättefina ut. Längtar tills de kommer.


Det är kul att shoppa på tradera på kvällarna. Snacka om impulsköp :)


MIN PAPPAS DAG

Min pappa har skjutit en älg idag. En 6 taggare. Jag är jätteglad för hans skull. Det är jakt och hundarna han lever för (och barnbarnen såklart...). Har bara pratat med honom som hastigast i telefonen med dålig mottagning. Förhoppningsvis är komradions tid förbi i jaktlaget. Jag kommer i håg när jag var liten. Jakten var en rolig tid på året. Man fick lyssna i radion när de skulle ställa in rätt kanal (frekvens kanske det heter), se älgar som hade skjutits (fast jag tyckte de var lite läskiga...) och man var alltid med när nåt hände. Oftast var vi hos farmor och farfar. Det var där alla samlades, hela släkten.
Pappa är fortfarande i skogen. Älgen ska ju dras fram, hängas och fixas innan det hela är klart.

Annars har vi inte gjort många knop här hemma idag. Förutom gjort äppelmos av 2 kassar äpplen. Det blev en hel del mos kan jag säga. Nästan en hel 10 liters kastrull. 
David ringde nyss och sa att deras äpplen på tomten också är klara så om tid ges i morgon ska jag dit och plocka. Ska jobba en del i morgon också. Det är full rulle på firman och massor på gång. Kul att det går bra. Det är de värda. 

Nu ska jag strax krypa upp i soffan med en stor kopp te. "Ensam mamma söker" börjar i kväll. Jag som aldrig kollar på TV ska nu börja kolla på en såpa. Hoppas jag inte blir fast. Kvällarna för mig är till för träning och inget annat :) 
Idag har det blivit två längre promenader, inget annat. Men i morgon, då blir det hårdare tag :)

  

LÖRDAG

Idag blev Natalie 5 månader. Inte klokt vad tiden går fort. För 5 månader sedan träffade vi denna lilla varelse för första gången och visste inte alls vem det var. Det enda vi visste var att vi hade en enorm tur, tur att det gick som det gick och att hon kom ut utan syrebrist, endast  med en eventuell skada på armen. En skada som nu visat sig vara obetydlig eller till och med obefintlig.
 Varje dag händer det nåt nytt. Hon äter riktig mat, med god aptit (burkmat för att vara exakt, hon har en mamma med god vilja men för lite tid...), rullar runt på golvet, springer omkring med gåstolen (ja i af har hon fattat att man kan förflytta sig). Hela tiden med ett leende på läpparna. Är det inte underbart?!?

                                            

                                             
                                                                                  VÅRA UNDERBARA BARN

I morgon har jag inga större planer. Förutom att koka äppelmos. Svärmor kom med 2 kassar underbart goda äpplen som hon plockat på en kollegas landställe. Tack snälla! Själva får vi lite äpplen i år. Undra vad det beror på egentligen. Förra året hade vi massor.

Natti natt på er alla!

FREDAG KVÄLL

Vinet är uppkorkat och halvdrucket (Stefan, det var ett mycket gott vin du köpte), maten är klar men sällskapet saknas. Jonathan var tvungen att hämta 8 bilar nu i em, så middagen fick vänta.
Vi ska äta kräftor, vitlöksbröd med mozarella och örter, grissini med lufttorkad skinka, örtinlagda oliver mm mm. Barnen sover sen en stund tillbaka. Rebecca blev jätte besviken när J åkte igen och att hon inte skulle få vara med att äta kräftor, så vi åkte till McD och köpte en happy meal till henne som hon åt framför tvn (Lotta på bråkmakargatan). Det gick visst också bra. Sen gjorde jag lite fredagsmys och vi gosade i soffan när Natalie hade lagt sig. Efter det blev det en Pippisaga och natti natt. Innan jag gick upp ur hennes säng kramade hon mig hårt och sa FÖRLÅT MAMMA att jag varit dum i bland. Jag älskar dig. Ibland är hon världens bästa och ibland hur jobbig som hellst. Det kanske ska vara så med barn...

I morgon ska vi på Friskis & Svettis familjegympa. Det ska bli skoj. Kul att göra nåt tillsammans med Rebecca, samtidigt som man får motion :)
Idag har det inte blivit mycket tränat, förutom morgonpromenaden på 1,5 timma. Får ta igen det i helgen.
Nu borde J komma inom närmsta halvtimmen. Dax att slänga in bröden i ugnen och duka fram allt gott, för här ska det ätas!

DAGENS...

Idag har jag gjort det, det som jag dragit på en längre tid. Städat och rensat ur min garderob. Så mycket skit där fanns som nu ligger i en svart sopsäck och som nu väntar på att bli upplockad utanför huset av någon polsk klädinsamling som kommer på måndag.
Och om jag har samma energi i morgon ska jag ta itu med Jonathans garderober. Killen som äger 2 miljoner t-shirts. Minst.

Har hunnit med lite annat idag också. Promenerade till Huddinge sjukhus där jag var med Natalie på sjukgymnastiken. Det gick bra och hon skötte sig fint. Förhoppningsvis behöver vi inte komma dit fler gånger.
På hemvägen började han där uppe pissa på oss. Ordentligt. Kom hem som en blöt hund, tog en dusch, gav N mat och åkte sen till Thai/sushi stället och plockade upp lunch och åkte till firman. Gott med sushi. De hade gjort nåt fel så istället för min vanliga 8 bitars lunch fick jag 11 bitar :) Inte mig emot. Fast jag är lite skeptisk till tonfisk som var en av extrabitarna.

Nu i kväll har jag bara legat på soffan och glott på Idol. Alltså ingen träning. Och det känns sådär. Men man ska visst vila ibland också, sägs det. 
Men i morgon blir det simning på kvällen. Torsdagkvällar i Huddingehallen är givet. 
 
Nu ska jag hoppa i säng strax, trött trött. Tror jag har fått nån bacill i kroppen som inte vill bryta ut, bara ligga där och kännas av lite då och då.

NATT (KVÄLLS) SVAMMEL

Jag har egentligen inget att skriva om just nu. Borde gå och lägga mig, men kommer aldrig till skott. Sjukt trött idag. Men trotsade det och tog en timmes stavpromenad nu i kväll.

I övrigt har det inte hänt så mycket. Jag har varit ute mest hela dagen, varit till Tumba på postens företagscenter och hämtat paket, handlat på Willys och varit till tippen ännu en gång. Man kan se antal besök man gjort till tippen när man passerar med sitt kort och nu är vi uppe i 12 besök bara på ett fåtal månader. I like.

Nä nu ska jag gå och borsta tänder och sånt jobbigt inför natten. Min linsvätska är slut så jag måste återanvända den gamla för andra dagen i rad. Lathet kallas det när man inte orkar köpa ny. Måste fixa det i morgon. Får ta en promenix till Huddinge C efter sjukhusbesöket i morgon.

NATTI NATT

HELLO HEY

Sitter och inväntar att torktumlaren ska snurra klart och min tvätt är torr. Natalie ligger här i soffan och tuggar på min sladd till handsfreen och slökollar på barnkanalen. Det ska börjas i tid :)

Har precis ringt till VI kundservice. Har haft kort i över 2 år och inte fått poängcheckar, vilket beror på att kortet inte varit registrerat till något konto (slarv från deras sida), så snart inkasseras några fina checkar retroaktivt :) Finfint.

Lämnade Rebecca på dagis i morse och tog en 1,5 timmes promenad efteråt. Härligt. Nu ska jag strax ge mig ut igen. Frisk luft kan man inte få för mycket av. Inte motion heller.

Igår kväll kom jag till en fin insikt. Det är halv tio på kvällen man ska passa på att handla på maxi. Barnen sover och det finns knappt några människor där. Åkte dit efter simningen och shoppade veckans extraprisvaror. Pensionärsvarning!!!!

Nu ska jag masa mig ur soffan. Hej så länge!


HÅLL I ER

Nu ska ni få dagens.
Grannfrun knackade på dörren halvsju i morse och behövde hjälp. Ett rådjur står i trädgården med en papperssäck på huvudet. Så jag väckte J och rusade ut. Grannen lyckades få av påsen tillslut och rådjuret kunde se igen och sprang vidare. Är det det som kallas för dagens goda gärning tro? Mätt och belåten var den säkert efter att ha satt i sig kaninfoder...

RSS 2.0