lördag

Min dag har bestått utav bilåkning, shopping och värkar.
Åkte till stan och fixade lite på firman. Sen åkte vi till Kungens Kurva för att uträtta några ärenden. Däremellan hade jag regelbundna värkar som gjorde ONT. Tyvärr verkade det stanna av totalt när vi kom hem och jag tog ett hett bad. Men nu har det börja göra ont i ryggslutet, så jag funderar på att koppla upp mig på tensapparaten som jag fått låna från svärmor och lägga mig och slötitta på film. Det verkar inte vara ett skit på tv heller.

Handlade ett par mattor till hallen idag. Fick värsta städrycket i morse och gjorde om i hallen. Måste ju få plats för stora barnvagnen. Så jag slängde ut gamla mattan och ett skoställ (hade 2). Och det blev helt ok och framför allt mera plats.

Vi har haft påhälsning av rådjur utanför köksfönstret idag igen. De är faktiskt fina att titta på (när man sitter inne...) men ack så skygga. J öppnade altandörren för att kasta ut mat till dem och vips så hoppade den i väg snabb som en raket. 

Nu ska jag lägga mig och kolla på en film i soffan. Jag är helt solo här hemma. J tog med sig R och åkte hem till David & Simone för en stund sedan. Underbart att disponera kvällen själv men det är vääääldigt tyst här hemma. Lite kusligt tyst faktiskt. 
Förmodligen kommer jag inte hålla mig vaken så värst länge till om jag känner mig själv rätt...
 


G R A T T I S

Idag fyller Nisse 30 år! Stort GRATTIS till henne. Hon har dessvärre flyttat till Ö-vik nu, men hoppas hon firar ordentligt i allafall.

Igår blev det en tuff dag på jobbet. Mkt att göra och mkt strul. Agneta som bara skulle behöva ha Becca ett par timmar fick ha henne hela dagen. Vi kom inte och hämtade henne förrän kl 18.
Stefan som bara skulle behöva slava ett par timmar fick också vara kvar till efter stängning. Tack och lov att man har nära och kära som ställer upp såna här gånger. Tack så mycket!!

När vi kom hem var det bara att kasta Becca i säng (hon hade redan somnat i bilen) och vi lagade middag och åt i soffan. Strax därefter tog jag ett avkopplande bad och 3 minuter senare i soffan somnade jag som en nerklubbad säl. 
Vaknade vid halv elva och flydde till sängen. 
Skönt att det är helg nu. Idag ska vi in till stan och fixa lite på jobbet, men det blir bara en stund förhoppningsvis. Solen skiner så det kan bli lite utelek med fågelmatning i stan och kanske lite shopping. Måste fixa ett par födelsedagspresenter eftersom vi ska på kalas i morgon.

Nu ska jag passa på att starta en tvättmaskin så den hinner hängas innan vi åker till stan. 
Ha en skön lördag gott folk!
 

Strålande fredag

Redan nu strax innan sju är det kanonfint väder ute. Riktigt nice. Så där så man längtar till en skidbacke så man håller på att gå under.
Rebecca blir hemma från dagis då hon är lite hängig idag med.
Jag ska ta med mig min brorsa och åka till jobbet och hjälpa J med ett par saker på fm. Då rycker snälla farmor ut som barnvakt. Stackars henne. Hon är ledig på fredagar men får nästan alltid nåt hedersuppdrag... Hoppas hon säger nej den dagen hon verkligen inte vill / kan.

I kväll ska vi äta nåt riktigt gott och bara softa. Kan det vara sista fredagen bara vi 3?!?
Jag undrar verkligen när det ska hända nåt nu. Hade ont som fan i går när jag la mig, men det gick såklart över det också.

Nu ska jag väcka J som måste åka strax.

Jag har

Idag har jag INTE fött barn.
Jag har:

* Tagit sovmorgon till 9.45
* Shoppat i Skärholmen
* Tvättat 3 maskiner med bebiskläder
* Gjort en snuskig upptäckt i skafferiet som resulterade i en FET storstädning där
* Varit till soptippen med 2 gigantiska kassar med mat från skafferiet+ lite annat skräp
* Dammsugit i köket
* Vaxat vårt köksbord
* Hämtat en krasslig tjej på dagis
* Lagat middag
* Nattat Rebecca

Och nu ska jag bänka mig framför tvn.

Shoppingfynd

Shoppingfynd
Ja fynd och fynd vet jag inte om det är, men hade rabatt på POP som jag ville använda. Handla för 300 betala 200.
Och tråkiga jag vågade inte chansa på andra färger. Hittade ett par coola gula brallor med elefanter på men det fanns ingen bra stl.

image57
Också köpte jag lite hårsnoddar till mig själv. De har en förmåga att försvinna. 

Dagens stora SKRÄCK!

Har varit till Skärholmen och shoppat efter en underbar sovmorgon.
På hemvägen började det kurra i magen efter lunch. Kom på att jag hade paltbröd i skafferiet så när jag kom hem gjorde jag vitsås för att sedan bryta ner brödet i.
Jag skrek rätt ut och trodde jag skulle DÖ när jag till min stora förskräckelse upptäcker små larver i brödet. Fort som fan fick soporna åka ut på bron. Hoppas inga grannar hörde mig då tror de väl jag blivit knäpp.
Så min lunch idag blev ett glas juice, 1 banan och en leverpastejmacka.
Nu återstår bara den stora städningen av skafferiet. Tänk om jag hittar mera äckel. Då lovar jag att lunchen kommer upp...
Kanske det är bäst att kasta alt som är öppnat, för säkerhets skull.
 BLÄ BLÄ BLÄ!!!!

Barnmorskorna

Nu har den äntligen börjat gå- serien BM på svt. Och såklart satt jag som bänkad framför tvn. Eller rättare sagt låg bänkad i sängen.
Jag blev lite förvånad av att tjejerna som skulle föda barn var så lugna och tysta. Kan inte för mitt liv komma i håg detta lugn. Även om Jonathan sa att så var det. Han har säkert rätt. Det var ju inte J som var fullproppad med lustgas och annat...

Idag har jag en ledig dag. Ska åka och uträtta lite små ärenden. Banken, HM och lite annat smått och gott. Tänkte även passa på att tvätta upp alla bebiskläder som jag har tagit ner från vinden.

Det ser ut att bli en underbart fin dag så förhoppningsvis kommer jag ut på en liten promenad också. Beroende på mitt tillstånd senare idag efter alla ärenden.
Enligt vår uträkning (om allt skulle vara som när Rebecca kom till världen) så kommer vår bebis idag. Men just nu kan jag säga att så känns det INTE tyvärr.
Och det skulle inte vara vidare praktiskt heller. Farmor som ska sitta barnvakt ska ut och bowla och dricka öl i kväll och den kvällen vore ju inte så kul att sabotera för henne.

Nu ska jag sätta på en tvättmaskin och sen krypa tillbaks till sängen.

Äntligen kväll

Som jag har längtat efter detta idag, att det ska bli kväll.
Att Rebecca har lagt sig och man får lite inre frid. Egen tid. Finns det nåt skönare än när den infinner sig efter en hård eftermiddag med en supertrotsig och envis unge. Tror inte det.
Med en kopp te framför sig kan man inte klaga.

Det blev en jobbig dag idag. Jag hade tänkt åka från firman tidigt, men det dök upp bra jobb och jag blev kvar där. Körde bilar hit och dit och det var fullt upp.

I morgon ska jag få sovmorgon. Bara därför kommer jag inte kunna sova länge. Men bara vetskapen om att kunna ligga kvar i sängen är mycket värd.
Jonathan ska köra Becca till dagis och jag ska vila och komma in senare till jobbet.

Fortfarande inga större kännetecken på att bebisen vill komma ut. Har massa förvärkar men inga med den styrkan man borde ha. Tror den trivs i min mage. Eller också vågar den inte komma ut när den hör Rebecca gnälla skrika och gråta hela tiden...


Nu ska jag umgås några minuter innan jag somnar.


Svullna ögon

Vaknade idag och kunde knappt öppna mina ögon. De är svullna och skulle verkligen behöva en kur av något kallt som får vila på dem. Alternativ nummer två är mera sömn.
Natten som var sov jag väldigt dåligt. Klev upp för att gå på toaletten säkert 6 ggr, hämtade Rebecca när hon ville sova hos oss och jag mådde allmänt dåligt.
Sitter just nu på jobbet, men åker hem tidigt idag för att handla och sen vila innan hämtningen på dagis.

Vilken tur att vinterdäcken sitter där de gör för i morse var det MYCKET snö ute. Vi hade knappast kommit upp för den branta backen med sommardäck.
Becca tyckte att det var roligt att få komma till dagis igen och hon hade såklart med sig sina nya glitterskor :) 

Vinterdäck

Så nu är vinterdäcken tillbaks på bilen... SUCK!!
Detta jäkla skitväder.

Drömmer

Sitter här och kollar lite nya scrapprylar på nätet och drömmer mig bort lite.
image54           image55
Xyron Wishblade.                                       Alfabetet Abigail.

Är inte detta en heeelt otrolig maskin som man kopplar till datorn och sen skär den det mönster man önskar.
Jag säger bara WOW! Fast priset är där efter också... Men drömma kan man ju få göra.
Hittade ett ställe på nätet där de säljer Abigail för 119 dollar+frakt. Men orkar man kommunicera på engelska???!

Idag ska vi åka en sväng till Täby och fixa med däcken. Eller rättare sagt Jonathan ska det och vi ska hämta honom. Sen ska vi ta med Becca på bio. Idag är ju sista lediga dagen, bara att njuta av att vara lediga alla 3 samtidigt.
Personligen skulle jag inte ha något emot att föda barn i natt heller. Det är riiiiktigt trångt i magen och jag vaknar flera ggr varje natt av div. saker. Kissnödig, ont i magen, illamående och allmänt olustig.

Nåja, bara att hålla ut. Den bestämmer väl själv när den har lust att titta ut. Förstår om den stannar inne i magen idag då termometern visar 10 minus.

Badat i Högdalen

Idag har vi tillsammans med David & Simone med barn och farmor varit till Högdalen och badat. Det var ett fräscht badhus med äventyrsdel för de små.
Själv badade jag inte (kommer inte i min baddräkt) men hade trevligt i allafall. Men ack så varmt det var på torra land. Mina fötter som har svällt upp kokade nästan.

Efteråt var vi rejält hungriga hela bunten så vi tog första bästa restaurang som blev en kinabuffé. Tror aldrig jag har sett Becca äta så mycket någonsin. Inte så konstigt kanske med tanke på den dåliga frukosten vi åt idag.
Nu sitter vi bara och slöar på olika håll i huset. Det är snart dax för en trött liten tjej att byta om till pyjamas.
Jag och Jonathan ska kolla på film och i vanlig ordning kommer jag att somna efter några minuter. Varför bryta trenden?

image53
                                                        Mina två älsklingar i badet.

Vinter

Kan ju tillägga att vintern har kommit till sthlm. Inte alls några månader för sent...inte alls.
Hade ju sett fram emot vår.

Burr

När jag vaknade för en stund sedan var det lite kyligare än vanligt här inne.
Kollade på termometern och konstaterade att ja, så var fallet. Vi hade 16 grader här inne. Det var bara att tända en brasa så var det fixat. Nu är det varmt och skönt igen. Även om jag föredrar lite kallare just nu, kanske det inte uppskattas av hela familjen.
Becca kom just upp hon också. Nu är hon bänkad framför barnprogram på tvn. Det brukar hon vara på morgonen.

Igår var vi på påskmiddag hos svärmor. Hon hade dukat ett jättemysigt middagsbord och lagat suveränt god mat. (Synd att man inte har mer plats i magen när man delar den med en bebis som snart vill komma ut). Till förrätt åt vi ägghalvor med skagen/kräft röra, gravad lax (JA jag åt faktiskt det utan dåligt samvete och det var SUPERGOTT). Till varmrätt hade hon gjort lammstek med potatisgratäng och smarrig sallad. MUMS!

Efter maten letade vi påskägg i vardagsrummet. Barnen tyckte det var jättekul och sen smaskades det hejvilt, även fast alla var proppmätta efter maten.
Vi däckade mer eller mindre i soffan- mätta, nöjda och belåtna. Hur skönt är inte det?!?
Jag fick en massa förvärkar (som vanligt) och trodde att nu, nu kanske det var nåt på g, men icke. Ger upp hoppet snart...

När vi kom hem hade påskharen varit här och fyllt ägget som vi lämnade på matbordet. Han hade gömt det i vardagsrummet. Och till Rebeccas förtjusning innehöll det glitterskor- precis såna som hon spanat in en längre tid nu (lika som Isas). Det var en mycket nöjd tjej som kröp ner i sängen igår kväll. Även om vi mestadels hade fått tjafsa med henne större delen av dagen i övrigt. I bland är hon verkligen HOPPLÖS när hon inte lyssnar på oss. Bara ignorerar och låtsas som att vi inte finns... Blir GALEN på sånt.

image51
                                                  Stolt ägare av glitterskor!

image52
                                  En påskkärring som sminkat läppstift på sig själv...

Paranoid eller inte??

Jag har blivit minst sagt skadad efter att ha kollat på två avsnitt av Rent Hus. Jag får för mig att det är minst lika äckligt här hemma. Så idag har jag rivit ner soffan och städat grundligt. Tänkte att kanske vi också hade såna där maskar under soffkuddarna som den där äckliga tanten i förra avsnittet.

Inte nog med det. Åt havregrynsgröt till frukost i morse och rätt som det var bet jag i nåt som INTE smakade gröt och hade en annan färg. Kan hända att det var ett havregryn som var bränt eller nåt skräp från äppelmosen. Men jag tänkte direkt att det var en larv eller nåt sånt.

Det kommer mera.... Bakade precis en kaka (sån choklad som det ska vara kokos på). Och när jag skulle hälla på kokosen såg jag nåt i påsen som inte var vitt. Slängde hela påsen utan att kolla vad det var. Det blev strössel på kakan i stället...

Hoppas inte mitt liv fortsätter så här. Jag har tillräcklig bacillskräck.
Förra helgen kunde jag tex. inte äta korven som vi skulle köpa av gubben på gatan då jag såg att han tog i dem med FINGRARNA!!! Fy vad äckligt.


Idag är det snöyra här i Tullinge. Och vi har sommardäcken på, så vi sitter här hemma insnöade. Fast det är ganska skönt. Jag funderar på att byta om från pyjamas till nåt annat. Fast jag är bara på funderingsstadiet ännu.

En dusch vore ju inte helt fel, eller kanske ett bad. J och R har lagt sig för att sova lite middag.


Påskkärring

Självklart ville Rebecca vara påskkärring på dagis igår. Det var viktigt att ta med sminket vi hade köpt.
Efter BM besöket åkte jag och hämtade henne (före kl 12) och sen åkte vi till ICA Maxi och handlade lite småsaker, bla. påskägg till de anställda.
Alla barn som var utklädda till påskkärring fick ett litet ägg fyllt med lite godis och det gillade R. Dock ratade hon de sunkiga godisarna som låg i ägget. Det måste ha varit sånt skit som ingen köper och som har blivit gammalt och hårt / spill från golvet... Vad vet man när det gäller maxi?!?
Jag fyllde hennes ägg med sånt hon gillar istället.
Sen åkte vi till jobbet och hon somnade som en klubbad säl i bilen och sov i 1,5 timme. Det var bra, annars hade hon inte orkat med kvällen. Vi var inte hemma förrän efter kl 20.
Hon hjälpte mer än gärna till med att torka av tvättade bilar. Och hon gillar att vara där, så det känns bra.

Bm besöket var som vanligt, rutinkontroll. Jag sa till henne att jag inte tänker komma förrän bebis har kommit. Får väl se hur det blir. Har en tid bokad om 2 veckor i fall att...

Idag ska jag försöka ta hand om hemmet, dvs. tvätta och dammsuga. Det har totalt förfallit här hemma när det varit långa dagar på jobbet. Vad ska man annars hitta på på långfredag...
Borde ta en tur till HM för att fixa Beccas fyllning till påskägget. Hon önskar sig glitterskor och Hello Kitty duschkräm (!!).
Får se om jag kan smita till nåt centrum när J kommit hem från jobbet.
Nu ska jag lasta in i tvättmaskinen. Den kommer att få veta att den lever idag och gå varm :)


G L A D   P Å S K !!!!

Målad mage

Målad mage

Frisörbesök

Idag har jag besökt min frisör. Alltid lika trevligt att gå därifrån i en ny färg och stylad. Hur ofta orkar jag föna och fixa mitt hår? Typ aldrig kan jag tala om. Drar i hop allt i en tofs och knappt kammar mig...

Jag åkte förbi skapa hobby och plockade upp den där stämpeln (Anna- jag tänkte du skulle slippa beställa hem den och skicka bara för mig) jag nämnde i ett tidigare inlägg.
Jag har redan påbörjat ett kort där jag använt mig av den och kan säga redan nu att jag äääääälskar den.
Pratade med min frisör idag (som också pysslar och dessutom jobbar på Panduro). Hon sa att jag INTE ska köpa deras omonterade stämplar. De har massor av reklamationer på just dem. Bra med tips:) Inte för att jag är nån storkund hos dem i övrigt, men i bland slinker man ju faktiskt in.

Såg precis att det är Rent hus på tvn i kväll. Kan man ju kolla på när man inte har nåt bättre för sig. Jag är ensam i kväll, då J jobbar länge idag. Tur att det är storhelg snart så han får vila upp sig, det behöver han göra. Han varken äter eller sover bra. Det måste ändras på.

I morgon väntar ett BM besök på fm. Hoppas det är det sista. Nu vill jag bli av med magen.
Idag har jag haft värkar till och från hela dagen, men inga andra tecken på att den vill komma ut i stora världen. HALLÅ!!!!! KOM UT NU!!!

Efter dagis var vi till Tumba för att leta teatersmink till påskfirande i morgon. Hem kom vi med smink från HM i stället. De hade inget barnsmink på leksaksaffären. Vi köpte body-art färger så Becca har målat magen nu i em. Den blev sååå fin :)

Nu ska jag slänga i några klabbar i kaminen och bänka mig i soffan. Adjö!

Tillägg

Ha ha om precis 1 månad fyller jag 30 ÅR!!!!!
Skrattretande!
Det låter verkligen gammalt...

Bokat och klart

Nu är mitt frisörbesök bokat och klart. Jag har alltid SÄMST framförhållning när det gäller såna saker. Kommer på det när det har varit dax för längesen. Men i morgon har jag fått en akuttid :) Min frisör är helt underbart förstående.

I morse när jag hade lämnat Becca på dagis åkte jag till mamma på sjukhuset och hjälpte henne med div. saker. B.l.a. att klä på sig och packa väskan eftersom hon ska få åka hem i eftermiddag. Var även till apoteket och införskaffade hennes mediciner. Tack gode gud att det inte blev nåt tjafs om att jag inte kan hämta hennes medicin.
Jag har alltid sagt att jag inte ska jobba som personlig assistent eller inom vården och det beslutet kvarstår! 
De som jobbar med det gör verkligen ett bra jobb, men själv skulle jag aldrig klara av det.

I eftermiddag har jag lovat Rebecca att vi ska hitta på nåt skoj. Hon ville att vi ska baka. Vad har jag inte kommit på ännu, men lovat är lovat och barn har värsta sortens minne.
Först måste jag ta en tur till affären så vi har något att baka av.

Nya ögonbryn

Nu har jag fått nya fransar och bryn. Just nu ser jag hemsk ut. Kolsvart under ögonen och röd där de har vaxat brynen, men hoppas på att det ska lägga sig snart. Såklart glömde jag allt vad smink heter hemma i badrummet.
Jag ska försöka hinna med ett frisörbesök innan det är dax att föda barn också. Måste nog boka det omgående. För vem vet när man har tid till det nästa gång. Det kan ju dröja evigheter tills dess.

Efter salongen åkte jag direkt till firman där det idag verkar vara total kaos. Mycket som skall göras på lite tid. Och sjuk personal till på köpet.
Jag kommer att bli kvar här hela dagen som det ser ut.

Mamma blir kvar på sjukhuset en dag till också. Många anhalter innan man godkänns och skrivs ut från sjukhuset. Vi åker dit i em och hjälper henne att packa i hop sina saker så hon är startklar i morgon när hon får åka hem. 

Nu ska jag gå och köpa nåt att stoppa i munnen. Jag är superhungrig! 




Syskonkärlek

Syskonkärlek
Vi vill alla att bebisen ska titta ut NU!!!

Sminkad Becca

Sminkad Becca
I morse ville även Becca sminka sig, så jag hjälpte henne. Hon tyckte själv att hon blev sååå snygg!

Lördag em i Flemingsbergs C

Känner att jag måste skriva några rader om Flemingsbergs C, där vi var några minuter i går em.
Det har varit ett rejält sunkigt centrum, men upptäckte för några dagar sedan att de byggt om och det verkade helt ok. Så när vi skulle handla lurade jag med mig familjen dit.
Inne i affären var det lite rörigt, de hade inte kommit i ordning och sakerna var lite utspridda över hela affären.
När vi hade letat oss till köttdisken blev vi rejält besvikna. Vem sjutton vill äta hästfilé till middag?!?
Det fanns väl en och annan bit av nötkött också som säkert hade märkts om på datumet ett antal ggr, det såg man på den grå-brun dassiga färgen. Bläääääää!
Det handlades inte så mkt där.
När vi var klara satte vi oss på grillen där inne och åt en korv. Det var vi och en gubbe till som var där. En gubbe som pratade högt och öppet i sin mobil och man hörde tydligt att han hade kärleksproblem. Det hörde nog alla som passerade centrumet.
Ja det var väl inte så mkt mera som hände i centrumet den lördagen. Det var typ tomt på folk. Och en sak är säker, kommer nog inte åka dit flera gånger.

Vi åkte hem och lastade ur varorna, sen åkte jag och Becca till mamma på sjukhuset. Stackars henne, vad tråkigt det måste vara där. Vi köpte med oss ett par tidningar och choklad.
Under tiden vi var där kom hennes middag in. Det var ju inte direkt nåt färgglatt och roligt till middag. Nån omelett, morötter och vatten. Inte ens nåt bröd till maten fick hon. Fy så tråkig mat!
Efter 1,5 timme där åkte vi hem och lagade middag.
Becca hade bestämt sig för att kolla på melodifestivalen med oss. Men hon somnade efter 4 minuters tittande hos mig i soffan.  
Det är verkligen mysigt att ha henne i närheten i tvsoffan. Hon fick ligga kvar tills vi gick och la oss.
Jag har mått jätteskumt i ett par dagar nu och igår em trodde jag det var bebis på g. Hade regelbundna värkar, dock inte så långa. Men man lär väl ska få plågas läääänge innan det händer nåt på riktigt.
Det är riktigt trångt i magen nu och bebisen har ingen chans att röra på sig, så på den fronten är det lugnt. Ja förutom när den gör försök att sträcka på sig och det trycker på neråt så man tror den ska trycka ut sig själv...


mera bil

mera bil
Kunde inte stå längre i från och ta kort (vägg i vägen...)

Firmabilen

Firmabilen
Lite dålig bild, men så här blev bilen när den var klar.

slöa

I helgen ska vi BARA slöa har vi bestämt oss för. Jonathan måste bli frisk. Jag mår också mysko, är trött och illamående och allmänt olustig i kroppen.
Ska ta itu med den stora tvätthögen och kanske lite dammsugning, annars ta det lugnt och passa på att pyssla lite. Borde tvätta bebiskläderna, men det känns lite onödigt när man inte vet vad det blir. Har ju mestadels rosa kläder efter Rebecca. Det hinns säkert med senare.

I eftermiddag ska vi åka till sjukhuset och hälsa på mamma. Tänkte köpa med choklad och nån tidning. Antar att det är skittråkigt att bara ligga ner och ha foten i högläge. Det skulle i allafall göra mig frustrerad.
På måndag får hon åka hem. Hon ska åka tåg, så jag ska skjutsa in henne och försöka hjälpa henne upp på tåget. Det kommer att bli en rolig syn. En höggravid människa som ska hjälpa en nyopererad som inte får stödja på benet upp för de där små branta trappstegen på tåget...

Nu ska jag fixa bort diskhögen och sortera tvätt. Sen kanske jag kryper ner i sängen en stund till när Bamse börjar på tvn :)


Ljuva helg

Så är det fredag. Underbart med helg. Fastän både jag och J mår skit idag. Mår illa och svettas, inte kul!
Har nyss kommit till jobbet. Jag ska åka till Farsta och lämna in en av bilarna på stripning (undra hur det stavas) när de öppnar. Stefan ska följa med i en annan bil så jag slipper åka kommunalt tillbaks. Tack och lov är han ledig från skolan nu :)
Det verkar vara en hel del att göra här idag och alla är sjuka. Tur att det är fredag!

Gårdagen tillbringade jag med mamma på Huddinge sjukhus. Hon ska operera sin fot idag så vi var på provtagning, inskrivning mm igår och sen åkte vi till dagis och hämtade Becca. Hon var uppspelt för att mormor var med och värre blev det sen när även Stefan kom hem till oss. 
Vi åt middag och sen skjutsade vi tillbaks mamma till sjukhuset. Hon skulle ju hinna duscha och skrubba sig 2 ggr under kvällen och en gång nu på morgonen...
Idag vill hon knappast ha några besök, men åker dit i morgon och kollar läget. Jag beställde TV till hennes rum så jag hoppas hon får den i em. Annars kan det nog vara väldigt långtråkigt att ligga och glo i taket en hel helg... Bättre att glo på tv :) Självklart tar de ut en rejäl avgift för tvn, men det kan vara värt det. 75 kr för installation=sätta in en kontakt i väggen. Och sen 35 kr/dygn tror jag det var. Men de ska ju överleva de också som har det företaget. 


Nu ska jag ta hand om tvätten. Ha en skön helg!
 

Fullt upp

Gårdagen var trevlig. Jag mötte Lena vid Uppsalatåget och sen gick vi till Åhléns och träffade Ida.
Direkt därifrån tog vi t-banan till Slussen och Skapa Hobby.
Som vanligt vill man ha en av varje, men jag höll mig till att köpa papper. Ja en stämpel och ett ark med stickers följde också med hem.
Jag hittade en stämpel som jag bara MÅSTE ha, den var tyvärr slut såklart.
Inkido - EZ-Foam - Grattis ( Hjärtliga gratulationer)
Den kommer från Inkido och jag har insett att jag kommer att ha stor användning för den. Jag har nu satt igång min stora korttillverkning :) Det är såååå himla skoj.
Bilder kommer sen när jag har färdigställt ett kort. Har nämligen börjat på 7 stycken men inte slutfört ett enda.

Efter shoppingen tog vi lunch på SOUK. Där blev vi sittandes tills det var dax för mig att tänka på dagishämtning. Hade lite miss i planeringen så jag åkte på att åka kommunalt hem. Inget att rek. när man är höggravid och inte bor i närheten av nån busshållplats och dessutom varit i stan en hel dag.
Hade 4 långa värkar på pendeln hem och tänkte att nu är det kört... Men det avtog som tur var.

Natten har vi tillbringat dels i tvättstugan och dels som jourhavande spytork. Becca har varit sjuk. Så idag var det vab. och filmtajm. Vi kollade på Nils Karlsson pyssling. Sen åkte vi till autosplend en stund.
Becca har mått bra idag, men inte ätit så mkt. Hon blir hemma i morgon också. De har 48 timmarsregel på dagis.

Nu ska jag förflytta mig till soffan.

Måndag morgon

Måndag morgon började tidigt. Rebecca vaknade kvart i 6 (hon var utsövd efter 12 timmars sömn) och då var det bara att gå upp. Jag hade i ofs ställt klockan på kvart över, men en halvtimme är lååång tid på morgonen.
Becca var trött i går och tjatade om att få sova redan kl 16.30. Jag tappade upp ett bad till henne och gjorde allt för att hålla henne vaken, men till slut gav jag upp och hon somnade snabbt.

Vi åkte till dagis alla 3 och sen vidare till jobbet. Så nu sitter jag här och surfar runt lite.
Det är skitväder så vi får se hur det blir att leverera bilar. De hinner ju skitas ner innan man är framme hos kunden liksom...

Sen idag ska jag träffa Ida och Lena. Det ska bli jättekul att ses allihopa. Det var hur länge som helst sen jag träffade Ida, så vi har en del att ta igen. Kommer nog att uppsöka Skapa Hobby också, då vi har ett stort gemensamt intresse. 
Och luncha ska vi givetvis göra. Äta bör man :) Ska föreslå gamla Debenhamns som har schysst salladsbuffé. 

Hoppas jag inte får så ont idag. Igår kväll kom en värk som gjorde så ont att jag bet i kudden och skrek... Det var då jag insåg att aj aj vad ont det kommer att göra, detta är bara början. Undrar just om det var bebben som fixerade sig eller så, det kändes som att den åkte ner en bit. 
Men enl. BM så är det ingen garanti att den fixerar sig nu med andra barnet, innan själva värkarbetet startar på riktigt.

Nu ska jag kolla om jag kan hjälpa till med något här. Känner mig lite smålat som bara nöjessurfar.


 


helg

BM besöket gick bra i fredags. Allt var som vanligt. Det enda som var annorlunda var mitt Hb som hade stigit till 129. Det betyder att 3 dagars intag av Niferex hjälper. Dax att börja knapra varje dag. problemet är att jag glömmer bort det.

Igår var vi på en 4H gård i Aspudden och kollade på djur. Efter det åt vi pizza / kebab och sen åkte vi på shoppingtur. Det köptes 2 par gympaskor (till Becca), en vårjacka, vantar och mössa. Nu har hon äntligen fått fingervantar, som hon har pratat om det :) Får väl se hur populärt det blir på dagis...

Nu är det frukost dax, skriver mer sen.

Strålande solsken

Så är det fredag åter igen.
För mig betyder det BM besök på fm och sen jobb. Det ser ut att bli en strålande fin dag. En sån dag man skulle vilja tillbringa ute på långpromenad. Tyvärr är det fysiskt omöjligt just nu. Om det inte är fogarna så är det ständiga sammandragningar som ställer till det. Nåja, snart slut på detta lidande...Och jag lovar, jag gör inte om detta en gång till.

Nu är det dax för mig att klä på mig (annat än mina svarta favvomjukisar och en smutsig tröja), äta frukost, kamma och sminka mig. Tänkte försöka dölja mina svarta ringar under ögonen. Jag har sovit så fruktansvärt dåligt i natt med massor av mardrömmar. Och sista delen av natten har jag delat 60 cm med Rebecca. Ingen höjdare. Vi har en STOOOOR säng (210 cm bred) men hon kryper alltid nära och flyttar efter om man flyttar sig. Så kvart över 6 gav jag upp.

Ha en trevlig helg!

Kuddar

image44
Här kommer den utlovade bilden på mina kuddar. Nu vill jag ha fler!
Tur att det inte var nån ekonomisk katastrof. De kostade 7 kr /st på Ikea.

Idag ska jag åka till firman och "slita" lite. Sen tänkte jag svänga förbi ica maxi på vägen hem. Det var längesen vi storhandlade nu och det ekar i kylskåpet.

I morse snöade det, dock inget som syns på marken. Men nu har det slutat tack och lov. Ingen vinter är välkommen NU!!! Nu vill vi ha vår.

Dax att äta frukost och klä på!

En fuskmammas bekännelse

Jag har tillverkat kuddfodral (prydnadskuddar) UTAN att sy ett stygn :)
Min teori höll och länge leve fålltejp!
Bild kommer senare i kväll.

Mina inköp på Ikea igår

image42
Bra med ett tidningsställ. Nu slipper förhoppningsvis köksbordet drälla av tidningar.



image43
Mattan passade även den rätt så bra in i rummet. Ångrar att jag inte köpte en till...

Uppe med tuppen

Den här dagen började tidigt. Var uppe redan före halv sju. Hela familjen åkte tillsammans i morse. Först lämnade vi Becca på dagis och sen vidare mot stan.
Vilka jäkla bilköer det är på morgonen. Jag föredrar att åka efter kl tio...

Jag har skjutsat ett par till Arlanda idag på fm och efter det åkte jag till ikea och fixade lite små ärenden. Köpte ett tidningsställ till köket, matta till bebisrummet (en till) och 3 kuddar som jag ska försöka fixa kuddfodral till utan att sy. Några förslag??
Tänkte att man kanske kunde använda fålltejpen. Måste klura lite på det. Tyg har jag i af. Det blev över från gardinerna.

Nu strax måste jag åka till affären. Kan bara inte komma på vad vi ska äta till middag idag. HATAR att hitta på mat varje dag. Nu är det dax att ta sig i kragen och skriva veckomatsedel!
Efter affären ska jag hämta Beccis på dagis. Sen kommer snälla farmor som ska sitta barnvakt då jag åker på föräldramöte. Vad skulle vi göra utan henne?!

Ha en bra eftermiddag!

Ny vecka

En ny vecka är på g. För mig innebär det inte så värsta mycket förutom en vecka närmare dagen B.
I morgon är det uppe med tuppen som gäller, då jag ska åka med J till jobbet.
På kvällen har jag föräldramöte på dagis, så det blir en fullspäckad dag.
Några av mina tradera auktioner går ut i morgon också, så jag ska maila, packa och posta dessa. Det är faktiskt ganska spännande med auktioner. Och roligast av allt är när pengarna ramlar in på kontot.

Helgen har gått väldigt fort. Igår var vi på Naturhistoriska riksmuséet och sen åkte vi till David & Simone och kollade på melodifestivalen.
Idag har vi varit till Täby för att hämta en bil och sen till John & Monica på fika. Det var mkt trevligt. Jag och M spelade guitar hero. Hon hade tränat massor sen nyår och var grym på det. För mig gick det hellre än bra...

Har precis kollat på Hela och Rena på Tv 6. Ganska underhållande program med äckelvarning.

Nu ska jag strax hoppa i säng. Läs stappla till sängen, lägga mig på höger sida, försöka hitta en skön sovställning, och precis när jag gjort det- gå upp och kissa. Samma visa varje kväll. Lite smått enformigt. (Det spelar ingen roll om jag precis varit på toa strax innan).

Ha en underbar måndag!

Gardiner

Gardiner
Nu har bebisens rum även fått gardiner och rullgardin.

RSS 2.0