SÖNDAG morgon...

Men va sjutton gör jag uppe nu egentligen? Med tanke på att Natalie fortfarande sover. Rebecca vaknade för en stund sedan men hon klarar sig själv på morgonen.
Sjukt vad man är van att gå upp en viss tid och då vaknar man av sig själv. Inte bra...
Igår kväll somnade både jag och Jonathan framför Robinson. Rolig lördagkväll.

Nu måste jag komma i håg att ställa om alla klockor för nu är det SOMMARTID *hurra*.

Idag ska vi vara barnvakt, städa garaget och fixa lite annat smått och gott här hemma. Och i kväll ska jag träna. That´s all.

JODÅ SÅ DET KÄNNS SÄKERT...









Stadigt och bra...INTE!!! Den här tjejen får man hålla kolla på. Hon är envis som få och har en vilja och ett humör som får en att bli rädd i bland. Gissar att detta bara är början...

CYKELVAGNAR

Har suttit och kollat runt lite på cykelvagnar några veckor nu och kommit fram till att satsa på en som inte väger allt för mycket och som är någolunda rymlig. Vill gärna kunna använda den mer än en säsong.

Biltema har en modell till bra pris, men när jag kollat runt och läst på är den inte så rymlig och framför allt är den tung att dra, dvs 14 kilo i stället för 8,5-9 kg som de andra jag har kollat på väger. Dessutom är de sistnämnda rymligare. Och ja självklart dyrare också. Har hittat en bra sida www.cykelvagnar.se 

Men just nu känns allt så långt borta helt plötsligt, när marken är täckt av snö. Det vräkte ner massor av snö hela em och kvällen igår så ni förstår säkert hur illa det är.
Fast det är nollgradigt nu och jag hoppas skiten försvinner snarast.
 
Mina barn (framför allt den lilla) är som vanligt uppe före tuppen. Så nu är det dax att fixa frukost.



BILDER HELGEN TILL ÄRA


Så här trött blir man när man lekt med sin kusin Mirelle. Somnade i soffan hos mig när jag kollade på tv.


Lillasyster kan bära både med händer och munnen.


Familjens trollunge.


Rebecca i sina nya glasögon.

WOW FREDAG!!

Så var det hör tid att blogg igen då. Har väl inte haft så mycket att tillägga denna vecka. Inget speciellt har hänt vad jag kan komma på.

De flesta dagar är sig lik. Man går upp- alldeles för tidigt för sitt eget bästa, äter frukost, klär på barnen och sig själv, går till dagis med Becca, promenerar, kommer hem, äter lunch, leker, promemerar, hämtar på dagis, leker, lagar mat, äter, fixar disk, tränar, somnar i soffan. Ja så ser de flesta dagar ut.
Men idag är det ledigt för Becca och vi kan sitta i pyjamas lite längre :)
Nyss snöade det men nu skiner solen. Det vore skönt om den ville visa sig hela dagen.

Vi ska till Huddinge och hämta Rebeccas glasögon, åka och fixa lite presenter (många som fyller år nu) och fixa lite på tomten om vädret tillåter.
Började så bra igår och lämnade massa bråte som legat på framsidan på tippen. Nu måste det sopas och fixas till.

I morgon ska jag på morgonspinning och sen på em ska vi hem till John och Monica och fira Johan och John som fyllt år/fyller år. Det ska bli trevligt.
Hoppas Jonathan är klar med flytten så han också kan komma med.
Flytten är alltså D & S som äntligen fått flytta in i sitt underbara hus. Så himla glad för deras skull. Hoppas de hinner komma i ordning någolunda innan bebisen vill komma ut. Hon har bara några få dagar kvar till dagen B.

Nu måste jag leka lite med Natalie hon tycker att jag är tråkig som sitter här.

NYTT OCH BYTT



I eftermiddags när jag hade lämnat Rebecca på gymnastiken tog jag en tur till Nytt & Bytt som är en secondhand affär i Tullingeberg där man kan göra massor av fynd.
Och nu hade de rea på bla vinterkläder.
Jag köpte en Reima Tec overall i stl 98 i väldigt fint skick för 225 kr, POP skidjacka med byxa stl 116 för 450 kr. Också det i väldigt fint skick. Tröjan med hjärtat på är NY från HM för 25 kr. Riktiga fynd alltså :)
Vet ej om mina barn kommer att kunna använda dessa (så att stl passar osv) men man kan ju sälja vidare och tjäna en hacka på det hela. 

Har tyvärr inte kommit i väg på nån träning idag. Det var ju familjen annorlunda på tv :) Och nattningen drog ut på tiden plus att jag vägrar gå ut nu när det är MINUSGRADER och snö...
Har visst dragit alla ursäkter nu. Men tar igen det i morgon då Becca är på dagis, då blir det promenader hela dagen.

Nu ska jag strax hoppa i duschen. Är lite småfrusen och trött. Gör mitt bästa för att värma mig med en stor kopp te. Det enda det kommer att leda till är att jag måste gå upp minst en gång i natt och kissa...

PRISA GUD HÄR KOMMER SKATTEÅTERBÄRINGEN...

HURRA!
Skattebeskedet har kommit och jag slipper betala något :) Får tillbaks pengar *jippie*.

Idag har vi inte gjort mycket. Vi åkte till Tumba för att handla lite mat. Vi kollade på klädEttan (köpte 5 par strumpor till barnen, ett par byxor till N och en klänning till R allt för 100 kr) Efter det handlade vi på Willys och åt lunch på Kolgrillsbaren (kycklingspett med bulgur och tzatziki).
Efter det åkte vi till TumbaC. Vi gick till banken och beställde ett nytt kort till mig. Mitt har varit trasigt en längre tid och det börjar bli riktigt jobbigt.
Vi handlade de saker vi missade på Supermarket. Ska äta wok i kväll och då måste man ju bara ha minimajs om man frågar Rebecca :)

När vi kom hem bakade vi kladdkakemuffins i miniformat till kalaset. Jag är så stolt. Smakade endast en halv (!) och de var jättegoda. Jag har lovat mig själv att inte äta onyttigheter och det går förvånansvärt bra faktiskt. Egentligen ingenting jag saknar. Visst det är gott för stunden men sen då?!
Jag har i af gått ner 3 kilo på 2 veckor och mycket mer ska det bli (förhoppningsvis). Räknar med en drömvikt i september (inte alls länge tills dess, jag vet, men man måste vara realist).
Idag blir det tyvärr inte så mycket motion som jag hade velat. Det är lite svårt att släpa ut Rebecca på en långpromenad i rask takt. Får nöja mig med att ta varvet runt centrum. Och i kväll ge mig ut på stavpromenad eller simning eller nåt. Det är ingen spinning i kväll :( Men jag har bokat upp mig tis ons tors lör sön istället.

I kväll är det Rebecca som ska gympa. Hon har träning kl 17 i Tullingeberg. Hoppas Jonatan hinner hämta henne så kan jag laga middag under tiden. 

Nu ska jag sätta mig och kolla på Mamma Mu tillsammans med Beccis.  


ÅRETS AFFÄR

Har nu sålt våra hemska stenplattor som stått på uppfarten och slukat massa parkeringsplats. 
Jag räknade ut att det var ca 2 ton tungt lass som de körde i väg med härifrån. Skönt att slippa lyfta dem fler gånger och åka till tippen el dyl med dem. Och betalt fick jag också, 850 kr. 

Idag är marken täckt med SNÖÖÖÖ. Inte speciellt roligt om ni frågar mig. Jag hade ju redan bestämt mig för att det var vår. Nu måste vi plocka in cyklarna i garaget igen och invänta den riktiga våren, SUCK!!

Idag händer väl inget speciellt skulle jag tro. Vi ska handla och ev baka något till Nattis kalas. Vad vet jag inte ännu. Men först måste vi klä på oss. Eller rättare sagt JAG måste klä på mig, barnen är redan klara. Och Natalie ligger och tar en tupplur just nu. Det skulle jag också kunna tänka mig att göra :) Men det finns massor av tvätt som väntar på att bli vikt och upphängt mm. Så det är väl lika bra att ta tag i det först så det är gjort. Ska dammsuga och fixa lite också. Vi har rejält stökigt just nu och det gillar jag inte. En stor bidragande orsak till detta är Natalie som är experten i huset på att dra ut saker, allt som kommer i henne väg... 

SÖNDAG

Igår var det en härlig lördag på många sätt.
Jag började med spinning kl 10. Sen åkte jag hem och duschade och vi åkte tillbaks till Huddinge C för att prova ut glasögon till Beccis.
Nu är det klart. Såklart dök hon på de dyraste bågarna direkt. Och det var Hello Kitty. Lyckan var total när det fanns HK...
Kalaset slutade på 2100 kr och vi får hämta dem på fredag.

Efter utprovningen gick vi till McDonalds för att äta lunch. Skitmat men det är verkligen så smidigt när man har små barn och behöver tillgång till micro, toalett, barnstolar och hela köret. Huddinge C har inte så stort utbud på detta.
Simone och barnen mötte upp oss där.

När vi var klara gick de andra till BR leksaker och jag påbörjade vandringen hemåt. Har man ätit hamburgare (eller rättare sagt kycklingburgare jr) så måste man motionera efter det också :)
Det tog 1,5 timme ungefär och det var himla skönt. Tyvärr är det väldigt mkt trafik utefter Huddingevägen så det är bullrigt och otrevlig miljö att gå i, men såfort man kommit till Flemingsberg kan man ta en annan väg.

Barnen lekte lite ute. Skönta att de äntligen kan leka i lekstugan. Minne och Becca leker ganska bra nu och slåss inte varje sekund längre, tack och lov. 

Mamma och pappa hade sett en cykel till Becca på blocket som verkade fin och dessutom fanns den i Tullinge. Vi åkte och kollade å den och nu står den här hemma, lila och fin. 
Tack mormor och morfar säger Becca.
Hon provade den men blev lite skraj då den var lite stor och INTE hade stödhjul. Vi ska lära henne att cykla på den så snart det blir några fler plusgrader ute så man kan vara ute utan att frysa om fingrarna :)

När barnen lagt sig åkte jag till affären och köpte lövbiff. Vi åt middag och kollade på Robinson i lugn och ro. Efter det gick vi och la oss. Jag fattar inte varför jag är så himla trött på kvällarna. En bidragande orsak är väl de ohyggligt tidiga  mornarna. Idag klev jag upp 5.20. Natalie ville gå upp och ja...varför inte... Började med tvätten så nåt får man uträttat i af. Tänkte ta en promenad om ett pat timmar innan Jonathan sticker till D&S s hus och snickrar. De har besiktning på onsdag och förhoppningsvis kan de flytta in efter det. Sååå himla roligt för dem att äntligen få ett eget boende igen. 

I eftermiddag ska vi dit och fika och samtidigt gratulera Birgitta som fyllde år i Februari. Innan dess ska jag och barnen fixa present och bara mysa. Hoppas på en solig dag så vi kan vara utomhus. 
Funderar på att promenera till huset (men blir då tvungen att ta ståbrädan med mig för jag gissar att Becca inte är så sugen på att gå 5 km). Frågan är väl bara VART ståbrädan är...

Nu ska jag fixa frukost till lilla Nattis. Ja och till mig själv med förresten.  


LÖRDAG 21 mars

Barnen vaknade strax efter kl 6 i vanlig ordning. Det hjälpte visst inte att de fick vara uppe en stund längre igår kväll. Det enda som händer är väl att de blir lite grinigare än vanligt.

Igår satte jag ut stenplattorna vi har på hög på framsidan på blocket. Måste bli av med skiten fortast möjligt, det ser inte så fint ut plus att de tar plats. Jag hann inte mer än berätta för Jonathan vad jag gjort så ringde det en dam som ville ha alla stora typ 120 st. Så himla skönt att bli kvitt dem. Tunga som as så jag slipper köpa bort dem plus att jag får 5 kr/st för dem. Det skadar ju inte...
Satte ut lite mer saker på blocket så jag hoppas på försäljning i helgen.

Snart ska jag bege mig till Friskis & Svettis för ett spinningpass. Härligt att göra det på morgonen. Sen blir det hem och duscha, åka tillbaks till Huddinge med hela familjen och prova ut glasögon till Rebecca. Det ska bli spännande att se hur hon kommer att se ut och framförallt vilka hon kommer att välja. Jag gissar på rosa :)
Tänkte passa på att promenera hem från Huddinge. En skön bit att gå men idag har vi inget att stressa till. Ska fixa lite ute (om solen vill titta fram). 

Igår fick Rebecca ta ut sin cykel och hon hittade snabbt en kompis på gatan att cykla med. Måste köpa henne en ny cykel, hon är verkligen för stor för sin lilla fina rosa cykel. Den får lillasyster ärva så småningom. 
Vi har kollat runt lite på cyklar och enligt Rebecca är det viktigt med cykelkorg så hennes hundar kan få åka med. 
Appropå hundar. Igår fick vi klappa Ara Abrahamians fina hundar. Han har två jättestora hundar som ser ut som nallebjörnar. Så himla mjuka och goa.

Nu ska jag klä på mig och leka lite med barnen. ADJÖ!
 

FIXAR OCH TRIXAR

Idag känner jag att jag är i fixartagen. Har precis varit ute och skruvat upp larmdekal och nummerskylt på huset. Har även packat in skräp till återvinningen i bilen. Måste bara komma i håg att dumpa det INNAN vi handlar idag.

Ja det är nästa grej på schemat. Veckans "helghandling" på maxi. Men först måste Natalie vakna. Hon ligger ute i vagnen och sover just nu. Hon brukar bara sova en kort stund på fm så hon vaknar vilken minut som helst.

Ska gå ut och ta kort på våra gamla stenplattor och lägga ut på blocket

MINA ÄLSKADE TJEJER

Här kommer lite bilder. Jag har varit dålig på att lägga ut bilder. Jag vet själv att det är tråkigt att bara läsa massa text...
Batteriet i kameran har varit slut men nu har jag laddat om det :)


DAGENS SHOPPING :) 2 par byxor till Natalie och en tröja och hårspännen/snoddar till Rebecca.


Klätterapan i farten. Så här står hon och hoppar om dagarna.

'
Så fin i sina nya hårspännen :)


Bus efter maten. Natalie alltid lika ren och fin...


Mera bus.


Becca som just nu äter vindruvor i soffan.






VÅRDAG

Borde släpa mig till duschen istället för att fastna framför datorn. Fast det är skönt att pausa.
Har precis kommit hem från spinningen. Idag kände jag mig ovanligt seg och trött. Kanske beror det på att jag har varit ute och gått typ hela dagen. Kan man annat göra i detta fantastiska vårväder.
Hoppas det kommer att vara lika fint i morgon.
 
Idag efter dagis satt vi en lång stund på trappan och njöt av solen innan vi hoppade in i bilen och besökte Willys. När vi kom hem var det hög tid för mellis och sen rullade allt på. Håller på att fixa lite i Beccas rum och sorterar i hennes pyssel. En evighetsgöra...
Vi åt middag och efter det badade båda barnen. Natalie ställer sig upp i badkaret hela tiden och såklart ramlar hon därefter. Det verkar inte som vi pratar samma språk för hon gör det om och om igen...
När jag nattat båda barnen inväntade jag J som skulle komma hem från jobbet. Han var lite sen så för att jag skulle hinna till spinningen fick jag lov att lämna de sovande tjejerna i 5 minuter ensamma. Det kändes inte ok men vad ska man göra.
Det hade i af gått bra tack och lov. De sov när J kom hem.'

Nä nu MÅSTE jag duscha innan jag somnar svettig...
 

EFTER REGN BLIR DET...

Idag trotsade vi vädret och gick till dagis i spöregn. Det finns ju nåt som säger "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder..." jag vet inte om jag är beredd att hålla med dock.
I ofs har jag väl inte speciellt bra regnkläder men spöregn är aldrig skönt.

Rebecca fick ta ett paraply. Det var mutan som fick henne att gå ut i regn :)

Natalie vaknade som vanligt när vagnen stannade på hemmaplan. Vet inte vad vi ska hitta på idag. Troligtvis fortsätta med rensning av Rebeccas rum.
Förhoppningsvis har det slutat regna när det är dax att gå till dagis igen. Så jag kan få min dagliga dos med promenad. Ska även på spinning i kväll.
Det blev inte mycket till motion igår kväll då jag fastnade i TV soffan istället för stavpromenad. Familjen annorlunda som lockade :) Men det var skönt med en vilodag. Jag mår inte 100 men är inte heller sjuk. Som att nåt ligger där i kroppen och vill bryta ut. Men så är det väl alltid när man gett sig sjutton på att börja träna.

Nu vill Natalie "äääääta", det betyder att hon vill ha en banan. Hon trycker en sån fortare än vad jag gör. Inte alls glupsk...

HELGEN SOM GÅTT

Så är det måndag igen. En mjuk och skön start på veckan. Rebecca är ledig från dagis och softar i pyjamas fortfarande. Det gör jag också för den delen. Fast jag fick ett städryck i morse, så nu är tvättmaskinen i full gång och det börjar så smått likna ett hem igen. Leksakerna är upplockade från golven, Beccas rum i ordningstället efter helgens lek och kläderna som låg på golvet i vårt sovrum är ihopvikta eller i tvätten. Jag har även hunnit dammsuga vissa rum. Men Becca lämnade in en protest för hon hörde inte sitt favvoprogram på tvn så jag tog en paus.
Städerskan kommer i ofs på torsdag men kan inte leva i denna skit fram tills dess.

I lördags började jag morgonen med ett spinningpass på Friskis. När jag kom hem var det dax för lilltrollet att sova så jag passade på att ta en timmes promenad på det.
Vädret var omväxlande kan man lugnt säga. Sol, regn och hagel under samma promenad...
När jag kom hem igen duschade vi och gjorde oss i ordning för att åka till Täby på 30 års kalas. Det var mkt trevligt. Vi hade barnen med oss och Becca var lite hängig med hosta och feber så vi blev inte så länge.
Vi åkte hem och kollade melodifestivalen tillsammans med D & S som sov över här.
Jag sov i Natalies rum och det var ett stort misstag. Hon är van att sova ensam så varje gång jag vände på mig vaknade hon till. Inte alls jobbigt...
Det blev inte mkt till sömn om man säger så och kl 6 vaknade alla barnen.
Jag gick ut på promenad med Natalie i över en timme. Så härligt att vara ute när folk inte har vaknat. Inga bilar som kör fort förbi, bara fågelkvitter som hörs.
Senare åkte jag och N till stan för att ta en fika med min vän Anna från Ö-sund. Det var trevligt att ses. Blir ju inte allt för ofta. När jag var upp sist blev vi ju sjuka så det blev inget besök.
 
På kvällen åkte jag på spinning igen. Nu börjar det bli riktigt roligt. Hoppas Jonathan står ut med att jag försvinner hemifrån typ varje kväll när han kommer hem. Men NU ska jag komma i gång med detta och har som mål att gå på spinning 4 ggr/ vecka och simma en gång/ vecka.

Nu måste jag återgå till barnen. Låter som Nattis är trött.


LÖRDAG MORGON

Det är morgon och jag har redan varit uppe ett par timmar med barnen. Vi har ätit frukost och jag har rensat upp lite här hemma. Rester av gårdagens disk, vikt tvättade kläder, satt på en ny maskin mm. Man är effektiv på morgonen :)
Snart ska jag dra på mig träningskläder och åka på spinningpasset som börjar kl 10. Den tiden brukar vi gå på familjegympa men eftersom Becca är hostig så åker jag själv och passar på att spinna istället. Det ger liiiite mer om man säger så.

Får se vad som händer när jag kommer hem. Vi har en del som ska fixas här hemma. På eftermiddagen är vi bjudna på 30 års kalas i Täby. Det blir lugnt, vi har barnen med oss.

Igår hände nåt hemskt tråkigt. En väldigt mysig och rolig person lämnade oss efter en kort tids sjukdom. Det var Simones mamma Lenita som dog i cancer. Henne kommer vi alla att sakna väldigt mycket. Men livet är orättvist och vissa människor dör alldeles för tidigt medans de hemska och elaka människorna oftast får leva på övertid. 
Jag tänkte på det när jag var hemma i Oviken sist och gick på "byn". En gammal alkis som supit som en tok hela livet, inte arbetat många knop och bara varit samhället en kostnad. Han var minsann vid livet och dessutom i ok skick. Hur fan kan det vara rimligt?

Tänker på er Simone och David. Vi finns här för er. Om ni vill att vi tar hand om barnen eller om ni bara vill komma hit och vara.
 

FREDAG

Igår efter dagislämningen gick jag hem för att fixa ett par saker och sen uppåt igen till tågstationen. Jag och Natalie åkte till stan för att äta lunch, kolla lite affärer och sen hämta nytvättade bilen på essingen.
Lunch intogs på Waynes coffe i gamla Debenhamshuset. Marinerat kycklingspett med couscouspytt. Smarrigt.
Efter lunchen kollade vi runt i affärer, men Natalie tröttnade rätt snabbt så vi tog bussen till firman.
Min fina nytvättade bil hade redan hunnit bli smutsig när vi kom hem :(

Barnen fick mellis och sen åkte vi till Liljeholmen för att hämta kusinerna på dagis. Efter mycket om och men fick jag in alla 4 i bilen och vi åkte hem.
De var glada och lekte allihopa hela eftermiddagen/kvällen trots att alla 4 var rätt trötta.

Trött, ja det var jag på kvällen. Heeeelt slut. Somnade framför lyxfällan på tv. Gissar att det var ljudnivån som tog knäcken på mitt huvud.
Jag lovar, jag kommer INTE att skaffa 4 barn. Tänkte på familjerna annorlunda på tvn. Hur bär man sig åt för att orka med 9 barn???
Helt otroligt.

Idag ska vi ta det lite lugnt. Rebecca hostar en del. Har lovat henne att baka till Nattis kalas, så det blir väl att hålla det. Sen ska vi ta oss till affären för att handla middagsmat. Vi brukar äta nåt gott på fredagar så även idag. Har bara inte räknat ut vad ännu. Det lutar mot en köttbit till Jonathan och lax till mig och Becca. Till det rostade rotfrukter. Så himla gött!

Nu ska jag hänga tvätt och klä på mig. Sitter fortfarande i pyjamas. Älskar fredagar då det inte är nån stress till dagis. Då kan man sitta i pyjamas fast  klockan är över 10 :)

DAGENS JOBBIGA

Nyss hemkommen från Friskis & Svettis i Huddinge där jag tränat spinning.
Jag lär i af inte ha ont i rumpan i morgon (av sadeln) för det får man inte av de få minuter vi fick sitta ner och cykla. Phu vilket jobbigt pass. Har bokat in ett i morgon också.

Annars finns det väl inte mycket att tillägga om dagen. Det har snöat hela dagen mer eller mindre. Jag och Rebecca har bakat bullar till Natalies kalas. Har lagt dem i frysen i garaget så det inte kommer att ätas några i förväg.
Dit orkar man inte gå om man är lite sugen...

I morgon är det Beccas sista dagisdag för veckan. Jag har inga planer ännu men måste hämta bilen i stan. Så kanske det blir en sväng på stan för mig och Natalie.
MÅSTE ha nya skor att träna i. Idag tog jag ett par street gympaskor och det var inte så skönt för fötterna.

Nu ska jag fixa lite och sen är det sängen som gäller.

En rolig grej...

Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga , hitta inte på ord eller ljug. Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar på gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!!

1. Vad heter du? Maria
2. Ett ord på fyra bokstäver? Munk
3. Flicknamn: Monika
4. Pojknamn: Magnus
5. Yrke: Målare
6. Färg: Mintgrön
7. Klädesplagg: Mjukisbrallor
8. Mat: Makaronipudding
9. Sak i badrummet: Mousse
10. Plats/stad: Medborgarplatsen
11. Orsak att vara sen: Möte
12. Något man skriker: Men faan!
13. Film: Män som hatar kvinnor
14. Något man dricker: Must
15. Band: Metallica
16. Djur: Mask
17. Gatunamn: Middagsvägen
18. Bil: Merca
19. Sång: Midnatt råder (ha ha ha va bra man är på sånger...)
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Minigolf

Jag utmanar alla som vill och orkar hålla på med meningslösa saker :)

GRYYYYYMT

Idag är jag en aning upprörd. Först detta med (skit) vädret som gjorde det omöjligt att ta sig runt på barnvagnspromenad. Och sen kom nästa grej.
Semesterlappar på dagis skulle lämnas in (om hur barnen ska gå/inte gå under de 4 sommarveckorna när de har sammanslagning).
Eftersom Jonathan är egen företagare som måste ta hänsyn till anställda, arbete, och lite andra saker som att pengar måste rulla in i firman så kan han inte redan nu avgöra om och när han ska vara ledig.
Själv har jag inte ens börjat jobba efter mer än ett års ledighet och vet att de inte ännu har bestämt hur sommaren kommer att se ut hos oss. Så summan av detta är att vi inte har en susning om och när det kan tänkas bli ledighet. Därför fyllde jag i att barnen ska vara på dagis 7-15.30 varje dag och gissa om det blev ramaskri när jag lämnade lappen. Flera upprörda fröknar som tycke att "de måste ju vara ledig under sommaren". Vad sjutton är det som säger att man måste vara ledig då?! 

Jag kontrade med att Rebecca har haft semester i över ett år (då hon gått 15 timmar på dagis och i bland bara varit ledig i af) så hon klarar sig alltid och dessutom vill hon gå till dagis.
Och Natalie ska skolas in i mitten på maj och sen får man ju se hur det går för henne. 
Självklart vill jag inte att mina barn ska fara illa, men ärligt talat tror jag inte att de gör det alls. Det finns barn som har det betydligt sämre. Och självklart kommer vi göra allt för att de inte ska gå på dagis hela sommaren. De ska också få sola bada och ha det bra som alla andra. Men just nu kan vi inte bestämma när.

Så det var det. Kanske jag blir på bättre humör snart. Troligtvis inte.

Efter dagishämtningen åkte vi till Hammarby (Smart repair) för att lämna en grej till J sen fortsatte vi till Sickla för att kolla i affärer och fika. Hittade ett par saker till Rebecca (tröja och Hello Kitty tiara) och ett par gympaskor till mig själv. Tyvärr blev jag för snål för att köpa skorna (799 kr på extrapris) så de fick stanna kvar i affären. MÅSTE ha nya snart, mina håller på att rasa i hop. Nåja. Får väl önska mig när jag fyller år :)

Undra om det finns nåt roligt att kolla på tv i kväll. Ingen träning idag heller. Tänkte simma men väntar tills nacken är helt bra. I morgon kväll blir det spinning och det ser jag fram emot. 

Har skött mig bra med maten idag med. Havregrynsgröt till frukost, tonfisk och grönsaker till lunch, macka med philadelphia och kalkon till mellis och kokt kyckling grönsaker och keso till middag. De andra fick pannbiff, kokt potatis och sås och lilla Natalie åt massor :)

Kokt kyckling är inte så tråkigt bara man har keso eller nåt till. 

Go kväll!





 
 

JA SE DET SNÖAR...

Igår packade jag in barnen i bilen och åkte till "barnens trollskog" som är ett lekland som ligger i Skärholmen. Det var väldigt uppskattat av båda barnen. Det var väldigt lite folk där så det var lugnt och skönt.
Jag vaknade med en fet nackspärr som gjorde mig mer eller mindre orörlig och irriterad igår. Den sitter tyvärr i idag med fast betydligt svagare tack och lov.

Dessvärre finns ett stort irritationsmoment idag med. Det SNÖAR! Och inte så lite heller. Fick ta bilen till dagis idag annars hade Rebecca varit dyngsur innan hon ens hade kommit fram. Så det blev inte nån morgonpromenad :( Skit skit skit.

Nu har jag precis lagt ner lilla tjejen i sin säng. Hon är lite småkinkig eftersom hon inte är helt frisk. Under tiden ska jag passa på att sätta upp de nya sovrumsgardinerna och sen gå ut och skotta snö. Om det fortsätter snöa i den här takten är det ingen mening att gå ut ännu. 

Sen idag ska jag åka till Hammarby och lämna en grej som J glömde i morse. Hade tänkt tvätta bilen på Essingen också men får se hur det blir. Nu ser den inte lika förjävlig ut när det har snöat på den :)
Men skiten ska väl bort gissar jag så det är lika så bra. Jobbigt att ha den skitigaste bilen på gatan då man har en bilrekondfirma... 

Nu ska jag ta fram strykjärnet och börja med gardinerna. Länge leve fållfix :)

SAD BUT TRUE

Ja det blev tyvärr inte mycket till Metallica konsert igår. Sångaren var magsjuk och en timme innan konserten skulle börja kom detta meddelande.
Så himla tråkigt.

I stället gick vi på bio jag och Jonathan. Vi hade ju barnvakt och allt så det var ju bara att passa på :)
Män som hatar kvinnor. En riktigt bra film för att vara svensk. Trodde jag skulle somna då filmen var 2½ timme lång, men den var så spännande att man inte kunde sova.

Vi kom hem strax efter tolv. Vid 02 började Natalie vakna/gnälla/skrika och höll på så många ggr. Så god nattsömn har jag inte fått. Just nu försöker jag få henne att sova så jag själv kan lägga mig i soffan och blunda en stund. Vore väldans skönt.

THE DAY METALLICA...

Det var ett tag sen jag bloggade nu. Vet egentligen inte varför. Det är väl en kombination av att jag inte har haft direkt tid och att jag inte har så mycket att skriva om.

Igår var en lååång dag. Därför den började tidigt. I min mening väldigt tidigt. Det betyder strax före 5. Det hade varit lite mer ok om man hade fått sova ostört hela natten men Natalie vaknade typ 4 ggr i timmen hela natten.

Halv sju gav vi oss i väg på en långpromenad. Allt för att inte störa resten av familjen i deras skönhetssömn.
När vi kom hem igen var de uppe och vi åt frukost. Jag och Rebecca åkte på familjegympa på friskis & svettis och Jonathan stannade hemma med lillasyster.
När vi kom hem igen var jag så trött att jag såg stjärnor. La mig och vilade en timme och det var underbart.
Sen var det dax att duscha och fixa i ordning oss och åka ut till Sorunda till John och Monica.

Det är alltid lika skönt att vara där. Man känner sig verkligen som hemma. Monica lagar underbart god mat så när man åker därifrån är man alltid proppmätt!

Natalie hade 39 graders feber och hostade när vi var där så hon var lite kinkig men snäll ändå. Somnade tillslut en stund i vagnen. 
De har tre katter (fina vita med långt hår) och de stackarna fick inte en lugn stund. Natalie kröp runt och jagade dem och "klappade" eller rättare sagt drog dem i pälsen.
Rebecca satt mest och klappade katt hon med :) Hon var underbart snäll och skötte sig exemplariskt. Riktigt skönt :)

I natt har Natalie vaknat en massa gånger också. Jonathan bar in henne till oss men där blev hon inte långvarig. Hon vaknade väl av hans snarkningar eller nåt och tyckte det var morgon redan tio i 4. Nån måtta får det vara. Jag bar in henne till sin säng igen och tror hon somnade: Sen har vi turats om att gå in till henne. Fattar inte varför hon sover så oroligt för. 
Klockan sju gav jag upp och då var det trots allt ljust ute och helt ok att gå upp. 

Tänkte ta mig en promenix om en stund och överraska Jonathan med nyköpta frallor till frukost. Bara det att affären öppnar inte förrän kl 9.

Idag ska vi ta det lugnt, fixa lite saker här hemma med lister och sånt. Sen i kväll ska vi gå på METALLICA konsert i Globen. Min första konsert faktiskt. Helt otroligt, men kul ska det bli. Vi ska gå med David och Simone och innan ska vi äta en bit mat- utan barn. 
Underbara Johanna (Jonathans kusin) ska ta sig an våra barn. Hoppas att de sköter sig :)
Men hon är van vid barn och betydligt jobbigare sådana än våra så jag är inte ett dugg orolig. 
Eftersom vi kommer hem sent sover hon över här. 

Nu ska jag klä på mig och barnen. Hej så länge!   

TORSDAG

Jag har precis lagt en övertrött liten tjej i sin säng. Hon grinade och skrek och skulle INTE sova. Hon vaknade kl 05 (!!!!!) och började pladdra och var glad. Jag kan meddela att jag var inte pigg och inte glad heller för den delen. Efter några misslyckade försök till att få henne på bättre tankar än att gå upp var det bara att snällt kliva upp.
Det dröjde inte många minuter innan Rebecca kom upp hon också. Förstår att hon inte kunde sova för Natalie är inte den tysta typen direkt. 

Det var bara att fixa frukost och vara glad :)

Strax efter 8 gick vi till dagis (tar ett bra tag att gå dit) och tänkte att då somnar N i vagnen och får sova en lång stund. Visst somnade hon i vagnen men vaknade igen efter 10 minuter och skulle inte somna om. SUCK! Ni förstår kanske hur rolig hon var nu?
Det blev en ganska tidig lunch för oss men det blir lätt så när man käkat frukost före 6...

Jag har varit duktig med att äta nyttig mat än så länge. Lunchen bestod av babyspenat, tonfisk, kokt ägg, keso, avokado och gurka. Och det var riktigt god blandning. Natalie smakade tonfisk och verkar gilla det. 

Nu ska jag vika lite tvätt och kanske till och med vila en stund i soffan. 

I kväll ska jag gå på ett spinningpass till . Hoppas att det inte gör allt för ont att sitta. Fast det brukar gå över efter en stund. 

 


TRO DET ELLER EJ

Har precis kommit hem från kvällens spinningpass. Det var visst inte helt så jävligt jobbigt som jag minns det (det var ett bra tag sen sist). Så pass att jag har bokat ett nytt i morgon :)
Får väl se hur rumpan känner sig i morgon. Annars finns alternativ 2- simning. Som dessutom är myspys på torsdagar.

Annars har jag mest drivit omkring idag och försökt få tiden att gå :) Städerskan var här så jag ville hålla mig hemifrån. Åkte till plantagen och införskaffade några fröer. Dax att sätta dem nu snart. En påsklilja i snygg rosa kruka fick också följa med hem.
Lunch åt vi på Kolgrillen i Tumba. Det blev kycklingspett med tzatsiki och bulgur. Det är en favorit där. Natalie smaskade i sig nästan all min bulgur och ratade sin barnmatsburk åter igen...
Det blev lite shopping på Willys och sen hemåt igen. Då tog vi en 2 timmars promenix och hämtning på dagis.

Eftermiddagen ägnades åt att packa lite tradera paket och matlagning. Jonathan och Rebecca fick korvstroganoff, själv åt jag lax och Natalie fick köttgryta. Många rätter blir det.
Jag försöker hålla mig till fisk (lax tonfisk mm) och lite nyttigare mat. Får se hur länge det håller i sig. Men eftersom jag älskar fisk så är det inga problem på den fronten. Värre är det med en sambo som helst inte äter det.

Nu ska jag kolla till mina auktioner och sen besöka John Blund.

NATTI NATT


Bilder på de nya gardinerna mm







Gissa om strykjärnet gick varmt... Hade för övrigt inte avvänt det på ett bra tag typ sen vi flyttade hit...




Måndag

Har precis lämnat den stora tjejen på gymnastiken och ska väl så snart börja med middagen. Inget avancerat. Ska bara göra biffar. Det blir hemmagjorda hamburgare med sallad och (tyvärr) köpt bröd. Men det får duga.

Idag har jag och barnen varit på IKEA. Köpte 3 lådor som jag ska ha till källsortering. Tyvärr är det inte av miljömässiga skäl jag ska återvinna utan mest för att det blir fullt i sopkärlet. Fast visst ska man tänka på miljön också. Borde bli bättre på det.

Efter Ikea åkte vi till Heron City för att besöka Hemtex & More och Willys. Och även idag blev det gardinköp :) Nu har jag så det räcker ett tag.

Nu står lilla N och suger på mitt ben och vill leka, så adjö!

RSS 2.0