MÅNDAG

Så har ännu en helg passerat. En varm sådan. Jag klagar inte, absolut inte. Tycker bara lite synd om Jonathan och Daniel som har kämpat med friggeboden i denna värme.
Nu är det isolerat, golv och väggar är på plats. Det som återstår är takisolering, panel och gipsskivor. Och nån form av eldragning. Sen är det bara att göra i ordning. Ska bli himla kul att inreda där och få sakerna på plats.
Bild kommer kanske i kväll. Sitter på jobbet nu och snart är det dax att lyfta arslet från stolen och dela mat till avdelningarna.

Men som sagt om jag har tid lust och ork i kväll kommer mera.

BILDER


Jonathan & Daniel lägger takpapp

Lite rädd :)

Stugan blir isolerad oxå!

Busungen

Jag & Natalie

Massor av blivande äpplen i år.

Inte så dåligt med jordgubbar heller.

Klätterapan på stegen.




Natalie har spanat in efterrätten (jordgubbar) som jag sitter och rensar. Hon tycker det går sakta.

MUMS!

Nu ska jag kolla in 24 :) Sen blir det natti natt

Ett inlägg från jobbet...

Skriver ett inlägg från jobbet. Har väldigt lugnt idag eftersom jag förberedde alldeles för mycket igår tydligen. 
Vi har bara halva mängden barn, de andra har gått på sommarledighet och mindre blir det. Jag klagar inte :)
Igår gick jag hem strax innan kl 14 :) Inte helt fel. Har övertid att ta ut och det passar ju bra när solen skiner. 

Jag åkte hem, kopplade på cykelvagnen och åkte och hämtade barnen. De älskar att åka cykelvagn och vi tog en extra tur. Det känns idag, både i ben och rumpa. 
På vägen till dagis köpte jag jordgubbar som vi smaskade i oss när vi kom hem. Det blev en hel eftermiddag och kväll utomhus. När Natalie hade somnat gick jag ut och målade och Jonathan isolerade väggarna på friggeboden. Rebecca var med oss ute och kom ganska sent i säng. Men vad gör det nån gång i bland...

När vi kom in bänkade vi oss i soffan och kollade på favvoserien 24. Såå bra. 

I kväll ska vi fortsätta jobba utomhus. Jag ska måla igen. Brädorna är liiite otympliga då de är 4,80 m långa, så de får ligga kvar på målarbockarna tills de har fått en omgång grundfärg och en omgång täckfärg. Sen ska de läggas på pall och förhoppningsvis sättas upp inom snar framtid :)
Risken är väl att jag inte hinner måla allt innan de ska upp. Torktiden på grundfärgen är 1 dygn nämligen. Och jag har bara 6 bockar. Nåja, det ordnar sig.
 


MIDSOMMARDAGEN

Idag har det inte kommit en enda droppe från himlen *hurra*.

Hela dagen har tillbringats utomhus. Det har snickrats en hel del på friggeboden :)
Barnen älskar att vara ute. Natalie åt t.o.m. sin lunch ute sittandes på en liten stol och tittade på när vi snickrade. Och Rebecca har vi knappt sett idag. Hon cyklar och leker med barnen på gatan.

David & Simone kom förbi en stund på em. Mirelle ville cykla på sin cykel som hon har här hos oss. Hon hade lite otur med ett par vurpor, men med plåster på såren blir det bra igen. Tack gode gud att det finns plåster. Många ledsna stunder har nog räddats genom tiderna.

Nu i kväll har jag påbörjat kampen mot tvättberget. Phu så mkt tvätt det blir. Har sorterat och det är 6 maskiner som ska tvättas i kväll och i morgon. Inte klokt ju. Men det ser ut att bli fint torkväder, alltid något.
Nu ska jag ge mig ut och hänga maskin nummer ett. Bara 5 kvar då...
Roligt lördagsnöje man har. Fast helt ärligt tvättar jag hellre än ser på filmen som Jonathan och Daniel kollar på nu. Jag började se den men den var sååååå dålig och inte alls min typ av film.

Halvdag och förberedelser

Idag jobbade jag bara till kl 12. Sååå skönt. Har fått massor gjort idag, både på jobbet och hemma.
Hämtade kidsen på dagis direkt och åkte med blandade känslor mot Kungens Kurva för mat och spritshopping.
Skulle köpa snaps. Jag dricker inte det så hade ingen aning om vad jag skulle köpa. Kolla runt vad de flesta tog från hyllan och gjorde likadant :) Skåne blev det.
Och idag har jag gjort ett köp mot mina principer. Jag köpte BAG IN BOX vin!!! Jag är motståndare till det annars, men köpte det för smidighetens skull. Det blev Penfolds Rawsons Retreat. Och den står fortfarande oöppnad :)

Det hela gick hur smidigt som helst. Hade förväntat mig massor av folk och milslånga köer, inte minst på bolaget, men ack så fel jag hade. Kan hända att jag kom innan den stora rusningen.

När vi åkte hem  somnade Rebecca i bilen och sov i över 2 timmar. Men den lilla höll sig vaken, hon som verkligen skulle behöva sova.

Började med förberedelser inför morgondagen då vi ska ha sillunch och sen på kvällen blir det grillning.
Har gjort aioli (både vanlig och chili), tzatziki, tacopaj (för de som inte äter sill/lax/skaldjur) och efterrätten. Kan inte förbereda mer nu. I morgon fm blir det fucaccia bakning och lite annat smått och gott.

Nu ska jag mysa med familjen i soffan. Jonathan nämnde nåt om en ny Wallanderfilm. Natalie sover redan men Rebecca vill vara uppe med oss, vilket är rätt mysigt.

TREVLIG MIDSOMMAR PÅ ER!

ÄNTLIGEN ETT INLÄGG

Efter några pikar och påtryckningar från olika håll tar jag nu och skriver ett inlägg.
Har insett att dygnets 24 timmar inte räcker till för mig med allt som ska göras och fixas. Man ska jobba, handla, tvätta, leka med barnen, laga middag, natta, plocka saker från golvet och mycket annat. Och nu har jag fastnat helt i en serie som heter 24. Den har visst gått ett bra tag så vi har några avsnitt att ta igen. Typ 7 säsonger...

Idag har vi firat att solen äntligen tittade fram efter mängder av regn. Vi firade med grillmiddag :) Kyckling, kött, majskolvar, halloumi, sallad, cous cous, bröd, guacamole. Gott gott. Och efterrätten jordgubbar står fortfarande i kylen, bortglömd. Men barnen fick i af en varsin skål innan de la sig. Resten får de äta upp i morgon efter dagis.
Vi bjöd in farmor på middag idag. Trevligare ju fler man är. Även Danne kom och åt.

I morgon kommer städerskan hit så jag borde egentligen plocka undan lite överallt men nu har mina krafter tagit slut. Jag gör inget mer idag, med undantag för en dusch möjligtvis.
Ska se om jag kan gå tidigare från jobbet i morgon. Gräsmattan behöver sig en rejäl omgång med klipparen. Det växer gräsligt (ha ha ha) fort när solen tittar fram efter veckovis med regn. 
 
Midsommar närmar sig. Kan ju garantera att det kommer ösa ner regn bara för att vi ska snickra på friggan. Taket MÅSTE bli klart och gärna ytterväggarna också. Efter det kan jag börja måla :)
Ska svänga förbi och inhandla färg vid tillfälle denna vecka. Ska bara... Experten på att skjuta saker framför mig.

Nu ger jag upp. Dax att duscha och krypa ner i sängen och kolla på 24. TJIHOOOOOO!

FRIGGEBODSBYGGET

Ja jag vet, jag är värdelös på att uppdatera. Nä förresten snäppet under värdelös är jag nog med lite eftertanke.

Har fult upp nu när jag börjat jobba igen. Det innebär tidiga mornar, jobbiga eftermiddagar med trötta barn och sega kvällar då man däckar i soffan. Men jag gillar det.

Nu har mamma och pappa varit här sen i fredagskväll. De åkte hem i morse. Tiden går alldeles för fort när de är här.
Pappa har byggt friggebod tillsammans med Jonathan. De har slitit från tidig morgon till sena kvällar.
Här kommer lite bilder.











Nu ska jag hänga tvätten och sen blir det natti natt.

RSS 2.0