KALAS

Idag har Rebecca haft kalas för dagiskompisarna. Det var många prinsessor på plats, men även några killar. Det har ätits korv, tårta, kakor och bullar. Och den obligatoriska godispåsen i fiskdammen såklart.

Hon har fått massor av fina presenter. Mycket pyssel och skrivböcker, fina kläder och en egen mobiltelefon (!!).

Nu ska jag kolla på tv, men håll tillgodo med lite bilder tillsvidare!


Tårtan

Blåser ballonger före kalaset.

Tårtljus-blåsning

Rebecca med Törnrosa-hår.

Natalie med samma hår. En mkt rolig syn tyckte även hon :)

Rebecca pratar i sin nya fina mobiltelefon. Och JA hon har fått en EGEN telefon med kontantkort. Hon behöver nog gå en kurs i hur man använder den...

DET VAR INTE IGÅR

Dålig uppdatering, jag vet. Men känner inte för att stressa och skriva här när man har massa andra saker som står på och ska göras. Har en arbetskamrat som har blivit rejält sjuk för att hon just har stressat och har värsta prestationsångesten för att hinna med allt och räcka till. Hon har varit sjukskriven i 3 månader nu. Hon har provat att komma tillbaks till arbetet 2 timmar om dagen men kan inte fixa det. Och där vill man INTE hamna. Det kan faktiskt hända vem som helst.

Nu ska ni få några bilder från den senaste veckan.

I morgonsoffan innan det är dax att gå till dagis.



Natalie vill ha "Pippi" i håret...





Ett par av mina LOs från scrapmaran förra lördagen.


Idag ska jag och barnen åka och handla inför kalaset på söndag. Det är dagiskompisarna som kommer. På måndag då hon fyller år kommer familjen. Det kommer bli två intensiva dagar men roliga. Det är mkt som ska fixas och trixas.

Det ska även inhandlas julpynt. Rebecca vill pynta och självklart ska hon få göra det.

Men nu ska jag ta en dusch och klä på barnen så ska vi ge oss av innan det blir hysteri i Kungens Kurva, lönehelg som det är... Jonathan ska få sovmorgon, det är han värd.

LÖRDAG



Hjälpredan i köket sätter allt på huvudet.


Lägg märke till vad hon håller i handen. Det är nån gammal leksak från McD som spelar musik. Den går hon alltid omkring med och dansar till.

ONSDAG

I natt har Rebecca haft en hemsk hosta. Sån där krupp-hosta som låter som en skällande hund. Hon fick en dos Cocillana och efter en stund slutade det för att återigen börja vid fyratiden i morse.
Man får vakta henne när hon hostat ett tag för då brukar hon tillslut kräkas och man vill gärna vara i närheten och undvika att sängen blir nerspydd.
Jag som trodde att hon var på väg att bli frisk precis. Så det blir VAB i morgon med.

Idag åkte vi förbi jobbet en snabbis och fixade ett par saker innan vi åkte till Djur Magasinet och tittade, klämde och kännde på djur. Rebecca önskar sig ett djur på sin födelsedag och vi ser egentligen ingen anledning till att hon INTE ska få det. Men då ska hon lära sig att man måste ta hand om det VARJE dag. Byta vatten, mata, kamma mm.
Vi fick bra information om djuren och det var en sprallig tjej som gick därifrån.
De hade en skitäcklig ödla där också. Rebecca tyckte den var söt...

Efter djuraffären passade vi på att svänga förbi Enskede för inköp av lite papper inför lördagens scrapmara. Vi är ett 15 tal pysselgalningar som ska scrappa från 10-01 i en lokal i Huddinge. Det ska bli skitkul!

Sen blev det lunch, handling och hämtning på dagis. Och sen var allt som vanligt igen. 

Nu ska jag kolla film.  


DEN UTLOVADE BILDEN




Här kommer en bild på den halvfärdiga pysselhörnan. Jonathan satte upp hyllan efter middagen och sen var det full aktivitet där :) I morgon fortsätter vi sätta upp papper mm i hyllan. Pennor ska vi gömma i pallen (som hon står på). Locket är svårt att få upp och förhoppningsvis för svårt för lillasyster att knäcka.

Hon tycker att det är skönt att jag rensat bort alla dockor och sånt från hennes rum eftersom det bara är skriva, klippa och klistra som gäller nu.
Idag har hon lärt sig skriva alla siffror :) Innan var de spegelvända.

I morgon ska vi bara hålla till hemma, förutom en liten utflykt till en zoo butik för att kolla på marsvin till födelsedagen. Ska kolla om hon verkligen gillar dem först. Jonathan är mer inne på en minigris vid namn Bacon :) Och det kan jag lova, det är INTE jag!

Kan hända att vi sätter igång att baka inför hennes 5 årskalas. Det är mycket som ska fixas. Även inbjudningarna ska postas i morgon. Hon ska bara göra en sista grej på dem. Vad vet inte jag.

Nu ska jag kolla på film. Jonathan har en Wallander på gång i soffan tack och lov då det bara är skit på tvn.

TILLFÄLLIGT VÅRD AV BARN

Ja det är så det heter när man är hemma med sjukt barn.
Och jag erkänner, det är helt underbart att få vara hemma i bland, även om man förlorar en del pengar på det.
Vi började dagen med frukost i soffan. Varm choklad och smörgås beställdes. Rebecca tog det lugnt framför barnkanalen och jag plockade undan prylar upp till vinden, tvättade och fixade lite med försäkringskassan och jobbet. Sen vid 10-tiden kom Inez, vår städerska hit. Efter en stund åkte jag och Rebecca hemifrån. Det känns bäst så när hon städar. Man vill liksom inte vara i vägen, även om hon säger att vi verkligen kan vara hemma.

Vi åkte till IKEA som i vanlig ordning hade en fullsatt parkering. Jag lyckades sno en plats mitt framför en annan bil som också hade tänkt stå där.
Vi satt och åt lunch en lååång stund. Rebecca har en tendens att alltid prata mer än hon äter så det tar tid för henne. Och efter maten ingick det en glass i hennes mat och den slickade hon upp. Behöver jag nämna att vi satt i en hel timme... Fast vi hade verkligen ingen brådska.
Vi handlade rätt fort eftersom vi visste vad vi skulle ha. Det blev servetter, batterier, en hylla till Rebeccas rum, lampor och en julklapp (den första för året).
Efter IKEA blev det Heron City. Vi tänkte att det kanske gick någon film på bio dagtid, men icke. Vi tog en fika på Waynes coffee på Mio och hör och häpna, jag drack kaffe.
Vi köpte en jättesmart sittpuff på Mio som fungerar som pall/förvaring. Bild kommer kanske senare.

Efter fikat åkte vi hem. Trodde vi ja. Det var stopp på Glömstavägen efter en trafikolycka så vi lyckades vända och åkte över Tumba hem. Det blev även en tur i Tumba C för att tillverka nycklar och kolla i leksaksaffären. Skönt att ha Rebecca med och inte Natalie som igår rev ner ett ställ med alcogel i kassan på Ica. Hon kan inte låta bli något NÅGONSIN!

Sen hämtade vi sistnämnd på dagis, mitt i mellanmålet.
Sen vi kom hem har vi monterat hylla och fixat här hemma. Snart ska jag börja med maten. Chili con carne till Jonathan och själv föredrar jag gårdagens middag.

Nu ska jag röja upp lite. Ja, HON har redan dragit ut massa saker runt hela huset.


SLUT PÅ HELGEN

Jaha redan söndag och inget speciellt har hänt i helgen. Igår hade vi en riktig tråk-hemma dag. På morgonen passade vi två av kusinerna ett par timmar men sen tog vi det lugnt. Jag passade på att städa och tvätta då vår städerska inte har kunnat komma på nån vecka. Och DET syns verkligen här hemma om man säger så.

När Natalie skulle vila åkte jag och Rebecca till Huddinge Centrum för inköp av inbjudningskort till hennes 5 årskalas. Vi åt även lunch på McDonalds och kollade runt i en del affärer och hon pekade ut olika saker hon önskar sig. Vi hade en mysig eftermiddag. Hemma hade det inte varit lika bra. En lillasyster som bara hade sovit en knapp timme och som bara var ledsen.

Appropå kalas, så hade vi tänkt vara på lekslottet men med tanke på hur många hon vill bjuda blir vi nog hemma ändå uppdelat på 2 dagar. Det kostar nämligen minst 145 kr/barn och ja som sagt vill hon bjuda många... Och dessutom vill hon ha tårta vilket inte man kan ha på lekslottet.
Vi ska fortsätta skriva inbjudan idag. Hon skriver dem själv, så himla duktig på att skriva.

Idag hade vi tänkt åka till badhuset men Becca kom in tidigt i morse till mig och så att hon var sjuk. Och ja, hon var jättevarm och har hosta stackars liten. Så i morgon blir det antagligen VAB för nån av oss. Suck...

Här kommer ett par bilder då jag tömde kameran igår. Som ni ser är jag i STORT behov an ny kamera. 













 


LITEN UPDATE I BILDER
















RSS 2.0