UTELEK IDAG









I natt sov kusinerna över här. I morse när de hade levt rövare och alla fyra hade ätit upp sin frukost fick de klä på sig och gå ut.
Det var fint väder och väldigt skönt ute. Men det var delade meningar om den saken.
Jag tycker att det är bra om barnen får vara ute i friska luften och inte bara leka inne. Vi var ute tills det var dax för de små att vila. Simone tog då med de stora barnen till lekslottet. De är kvar där och de små sover. Själv fixar jag med tvätten och packar allt som inte får glömmas i morgon då det är dax för jobb/dagis/gympa mm. Måndagar är stora stressdagen här hemma.

Nu ska jag fortsätta plocka upp saker från golvet innan småttingarna vaknar igen...

TÖMT KAMERAN


Natalies fullständiga outfit. Alltid trosor på byxorna :) som dessutom är Beccas...

En morgontrött tjej som ska till dagis.

Systrarna bakar.

Becca bakar kringlor och Natalie äter kakdeg.

Förväntansfulla väntar de på att kakorna gräddas.

Resultatet!

Utelek i höstrusket.

En sur och arg tjej.

Utebilder

Muren har påbörjats. Väntar på pelare och hörnstenar ska anlända.

PASS PÅ

Passar på att skriva några rader medans jag inväntar att Jonathan ska bli klar i duschen och det är dax att krypa ner i sängen. För idag ska jag lägga mig tidigt. Är helt slut i kropp och själ. Hade en stressig och lång (13 timmar) dag igår och även idag har det varit fullt upp på jobbet. Har arbetat utomhus idag då vi hade fest på förskolan och jag var "korvgubbe". De fick alltså korv med bröd till lunch idag vilket innebär att jag har langat ut ca 300 korvar. Barnen tyckte det var superkul att få stå i kö och beställa korv :)
Själv tyckte jag också att det var skoj men väldigt kallt!

På eftermiddagen hade vi drop in fika med alla föräldrar så jag har bryggt kaffe och gjort bakelser hela eftermiddagen. Hade lovat Rebecca att vi skulle gå på festen då jag hade hämtat dem på dagis men jag frös så mycket att jag inte pallade vara ute nåt mer så jag tog med mig fika hem och det gick också bra. 

Nu ska jag gå ut och dra ut soptunnan på trottoaren för i morgon kommer sopbilen. Det vore synd att missa en tömning. 

TJINGELING 

LIKHET



Skrattade lite smått för mig själv i morse då Natalie hade hittat Rebeccas gamla mössa. I det ögonblicket var de verkligen lika. Den övre bilden är på Rebecca när hon var i samma ålder som Natalie.


DAGEN EFTER LÖRDAG

Jo då ni ser rätt. Två inlägg på två dagar. Helt otroligtva?!?

Idag mår jag bättre än jag gjort på länge. Orsaken heter god nattsömn och den satt väldigt fint. Har gått omkring som en zombie mer eller mindre hela veckan, men i natt sov Natalie hela natten, thanks god! Och jag gissar att det beror på att hon fick återgå till spjälsängen igen. Igår när hon skulle vila funkade inget. Hon ville inte sova i någon säng och vagnen är på dagis. Då snabbmonterade jag spjälisen i ren panik och jo då det tog typ 4 minuter så sov hon...

Rebecca var hos tandläkaren igår. Skönt med lördagstider så man slipper stressa och ta ledigt från jobbet. Det gick bra och hon hade inga hål. Hon var visst väldigt duktig. Sen åkte hon och Jonathan och handlade på maxi. Själv vilade jag och plockade i ordning här hemma inför kvällen.
John, Monica och Johan kom på middag. Vi åt massor av mat och hade allmänt trevligt(oxfilé, potatisgratäng, kantarellsås, tzatziki, bröd, oliver, sallad, kladdkaka med jordgubbssås och glass och det dracks en del vin). Efter maten var alla så mätta att vi knappt orkade röra oss. Inte ens lite vin gick ner...
När de hade åkt började vi kolla på Wallander. Jag somnade och Jonathan kollade nog vidare på filmen. Vilken underbar känsla det är att sova då man är övertrött!

Idag ska jag ta tag i det enorma berget som växt i tvättstugan under veckan och så ska vi åka och bada med barnen på fm. För att sen åka på kalas i Täby på em. Sen var den helgen som bortblåst...

I morgon har jag APT (arbetsplatsträff) på jobbet och jobbar till 19.15. Så det blir en lång arbetsdag för mig på 12,5 timme...

Nu ska jag krama mina barn i soffan. Hej så länge! 


LÖRDAG

Vi har haft några dagar som har varit bra jävligt jobbiga här hemma. Det betyder noll nattsömn. Och orsaken till det är Natalie. Hon har haft ont i munnen (kindtänder på g) och sovit oroligt, lite och varit allmänt jobbig. Säkert med all rätt. Så det har slutat med att hon hamnat i vår säng och snurrat runt, pratat, skrikit, sparkat och typ gjort allt annat än sovit. I natt (morse) smög jag ut till soffan och fick i af 2 timmars sömn innan hon var igång igen. Känner mig som ett nervvrak just nu. Det sjuka är att hon själv verkar oberörd av mikrosömnen.

Här kommer lite bilder på livet just nu.



Stenläggningen är i full gång. De beräknar visst vara klara idag.







Även friggeboden börjar bli klar. Kan dessvärre inte måla nu för det är för kallt. Bild inne kommer snart.



Natalies nya säng.



Ett av mina inköp jag är mest nöjd med :)



Sysonen gungar nu på morgonen.


SKÖNA SÖNDAG

Det händer mycket här hemma just nu. Många saker måste bli klara innan snön kommer. Just nu håller Jonathan och Danne på och snickrar friggebod. De har gjort det hela helgen, men tyvärr vill inte vädergudarna samarbeta med oss så de har blivit lite blöta och jobbar just nu på insidan av den lilla stugan (15m2). De sätter gipsskivor i gästrumsdelen och det kommer bli grymt bra. På den ca 6m2 stora (lilla) ytan kommer det att finnas ett stycke våningssäng med 3 sängplatser, en garderob, ett sängbord och en fet TV (så stor som ryms i af :)). Efter gipssättningen ska det spacklas, slipas och sedan målas lila. Spacklingen överlåter vi till annan frivillig.

 Jag har tagit bort stenplattor invid ytterdörren idag. Var tvungen att lyfta bort själva trappan och har visst glömt bort att sätta dit den igen. Just nu har jag ingen lust att gå ut då det spöregnar. Förhoppningsvis kommer jag ihåg det i morgon då jag ska hämta morgontidningen...
Om vi har tur kommer plattsättaren i veckan och ordnar till kaoset på framsidan. Det skulle vara underbart.

Igår var jag och barnen på höstmarknad i Tullinge C. Det var lite lokala förmågor som ställde ut, typ PRO som sålde sina handarbeten, fotbollsklubben som sålde fikabröd, ponnyridning och en karusell från tidigt 1900-tal. Men barnen gillade det och det är huvudsaken. Själv köpte jag te (det fanns visst en utställare som hade vettigare saker...)-gotländsk sommarblandning. Så himla gott. Sitter just nu med en härlig stor kopp framför mig.
De skulle visst hålla till på julmarknaden på Torekällberget också så jag får väl leta mig dit när mitt te är slut :)
Julmarknad känns väldigt långt borta just nu.

Idag har det införskaffats vinterskor till barnen. Det var en positiv upplevelse. Hade köpt skor till båda barnen på typ 10 minuter och dessutom i olika affärer. Men barnskor är inte billigt, inte nån stans. Och är de billiga är det oftast skräp.
Så nu är de klara inför vintern båda två, tjihoo!

Nu ska jag gå upp på vinden och hämta ner lite varmare jackor till mig och Jonathan också. Och kolla lite vad som kan säljas på tradera nu inför vintern.

Ha en trevlig söndag kväll. Själv kommer jag väl somna i soffan som vanligt :)

RSS 2.0