STAVGÅNG

Har nyss kommit hem från min första stavgång efter Natalies födelse. Nu jäklar ska här tränas!
Hade tänkt mig minst morgon och kvällspromenad, hellst mer än så. Lite svårt bara att få tiden att räcka till.

RECEPT

OLIVBRÖD


Till 4 långsmala bröd behöver du
1 dl urkärnade oliver
50-100 g valnötter
½ pkt jäst (25 g)
1 rågad tsk salt
1 tsk honung
3 dl fingervarmt vatten
3 msk god olivolja
6-7 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning
1 tsk flingsalt
ev 2 msk färsk rosmarin eller timjan


Blanda allt som när du bakar matbröd. Jäs under duk 1 timme. Häll ut degen och forma till 4 långsmala bröd (vrid dem gärna lite, behövs dock inte knådas). Pensla med vatten och strö på lite flingsalt.
Grädda direkt i 250 grader i 5 minuter, stäng av värmen och låt brödet vara kvar ca 12 minuter i eftervärme.



LYCKA TILL!


LITE NYA BILDER PÅ BARNEN










BAKAR

Hej svejs!

Just nu är det lugnt här hemma, så jag passar på att baka. Vi ska ha gäster i kväll så jag bakar olivbröd med oliver (såklart), valnötter och färsk timjan. Kommer att lägga ut receptet här på bloggen om de blir bra :)

Jonathan och Rebecca är på firman och jobbar och Natalie sover. Förutom bakar så försöker jag jobba mig igenom den enorma tvätthögen som blivit, städar och fixar inför kvällen.
Förhoppningsvis blir det grillväder, men sitta ute tvivlar jag på att vi kommer göra. Det är bara 16 grader idag.
När Natalie vaknar ska jag ta en promenad med vagnen för att ragga upp några kartonger jordgubbar. De brukar stå utefter Huddingevägen och sälja så jag hoppas de gör det idag med. Skulle köpa på maxi igår kväll men de hade stängt jordgubbsförsäljningen utanför när jag var färdighandlad. Typiskt!
Tänkte jag skulle marinera dem med basilika och balsamvinäger, hur gott som helst!

Kan inte sitta här och slöa när jag har mycket att göra! Ha en bra dag!


HEMMA

Att hacka sig in på någons internet från en stuga mitt i skogen gick inget vidare, därav denna sena uppdatering.
Man ska vara väldigt glad om man råkar ha mottagning på mobilen där uppe :) Fast det är ganska skönt att det är så. Avkoppling kallas det.

Vi har haft otroligt otur med vädret när vi varit där. Blåst blåst och regn och regn har det varit. Och man kan ju fråga sig varför jag inte hade packat med lite varmare kläder. Jag vet ju att vädret brukar vara så där, men men. Man glömmer lätt.
Vi har mest varit hemma hos mamma och pappa, förutom en dag då det var uppehåll och vi åkte till stan och kollade. Jag inhandlade ett par skor på stadium, det var allt. Ja och mat såklart.

En kväll lämnade vi barnen hos mamma och pappa och drog på bio. Det var mysigt att få göra nåt själva. Det händer inte allt för ofta. Barnen hade skött sig bra så det kanske kan hända fler gånger.
Kollade på Indiana Jones, vilken skitfilm.

Nu har vi ett hem i kaos att ta hand om. Jag har påbörjat uppackningen och spridit ut allt på hallgolvet. Ska bära in massor av kläder till barnen som vi handlade på Ullared, tvätta och gå igenom posten och reklamen. Jag ska handla i morgon och ska kolla vart det blir denna vecka, beroende på var de har för erbjudande (pensionärsvarning...).
Men först av allt måste jag på toa!


DAN EFTER MIDSOMMARDAGEN

Hallåj gott folk. Kan nu rapportera att vi befinner oss hemma hos mamma och pappa efter en dag (läs ett par timmar) på Tomteland i Mora.
Mora ja, en stad som låg HELT död på midsommardagen. Kul. Not. Vi traskade runt och letade en restaurang (inte pizzeria) som var öppen. Vi behövde även en mataffär. Det slutade med middag på gyllene måsen och vi hittade faktiskt en Willys som var öppen.

Nu håller jag på tvättar några maskiner och snart ska vi åka ner till stugan där vi ska sova.
Återkommer med mera info senare. Hoppas man kan hacka in sig på någons internet från stugan...


Kommer sol faller regn

Ha än är inte undrens tider förbi. JAG har luskat ut hur man bloggar med mobilen. Vi är strax framme i Ullared efter en kväll i Jönköping. En café och restaurangtät stad. Vi traskade en runda på stan och sen bubblade vi i poolen på hotellet. Mysigt! I morse intog vi en härlig frukost innan vi checkade ut och satte oss i bilen. På den här resan har vi bara tjänat pengar:) På hotellet prutade Jonathan 300 kr, när vi åt lunch tog de 90 kr för lite betalt, vi åt gratis middagsbuffé på hotellet, tankade 13.95.

TRÄDGÅRDSPYSSEL

Vi har ägnat dagen ute i trädgården. J lånade grannens bil med dragkrok, hyrde ett släp och åkte till tippen med vårt gamla staket och lite rester från avverkningen. Nu har vi en fin framsida.
Sen klippte han häcken mot grannen till. Och jag började klippa gräset. Hann klippa i 5 min innan Nataliie sa i från.
Har även kantklippt hela tomten och spikat på en planka på huset. Saker börjar komma på plats.
Nu återstår bara lekstugan som också väntar på sin plats.

Nu ligger N på golvet på en filt. Trodde jag. Hon har ålat av filten ser jag nu. Hon är mycket nöjd med att ligga naken på en filt och softa.
Vem skulle inte gilla det??

Nu ska jag ta ett bad. Är både smutsig och svettig efter dagens arbete. Måste packa också.

Puss & kram

Världens snällaste bebis

Jag tror att vi fick den stora äran att åka hem med världens snällaste bebis från BB. Hon är verkligen underbart snäll. Vem vet, kanske man får igen det senare, men just nu njuter jag av att ha det så här.
Igår var Simone underbarast och tog med sig Becca ut på äventyr, så jag och Natalie var ensamma hemma och jag fick massor gjort. Städade typ hela huset (några saker kvar som ska fixas idag), tvättade kläder så vi har något att ta på oss på semestern och bakade både kaka och matbröd och lagade tacos tills de kom hem. Allt detta på 5 timmar.

Jag provade ett nytt sätt att få N att somna på dagen också och det fungerade perfekt. Jag la henne i sin säng, satte på speldosan och gick ut. Vips så sov hon :) Hur enkel är inte hon då? Det fungerade precis lika bra när hon somnade för natten igår, trots hennes storasysters megacputbrott vid läggdax. Hon var helt galen!

Idag skiner solen från klarblå himmel. Skönt. Fast regnet som har kommit behövdes verkligen och nu har gräsmattan återigen intagit den gröna standardfärgen som gräs har.
Och den måste dessutom klippas idag. Vi ska även försöka köra i väg massa skit från tomten som hör hemma på tippen. Problemet är bara att vi saknar dragkrok på bilarna. Inte bra... Fast jag spanade in grannens bil, den har dragkrok:)

Jonathan ligger fortfarande och sover. Tror jag ska byta med honom snart. Natalie vill snart krypa ner igen och då är det bara att passa på. Fast jag har massor som ska göras idag och har inte tid att sova egentligen.
Det ska packas inför semestern också. Mycket att tänka på så allt för barnen kommer med, det är viktigast. Och ladda kameran vore ingen dum idé. Jag har tänkt scrappa deras första gemensamma album efter semestern. Scrapping ja, det har jag inte hunnit pyssla med sedan Natalie kom till världen. Men det brukar falla sig naturligt att komma igång till hösten då man sitter inne och kurar. Läääängtar...

Ha en bra söndag!

INGEN RUBRIK

Är nu fruktansvärt trött och ska strax hoppa i säng.
Trött trött trött. Jag är trött på att vara trött varje kväll. Men det är visst min lott i livet. 

I morgon ska jag tvätta och fixa här hemma innan semestern. Bör nog skriva en lista på saker som ska följa med i packningen. Jag känner mig själv. Alltid glömmer man något.

Sa jag förresten att vi ska åka till Ullared på semestern också? Längtar efter att se hur stort och bra det är. Ska passa på att inhandla kläder till barnen så att de har ett bra tag framöver.

Natti natt!

SLIT OCH SLÄP...

Ja det är precis vad denna dag har att bjuda på.
Har städat båda badrummen i väntan på att Natalie skulle vakna. Självklart fick jag hjälp av Rebecca som älskar att hjälpa till hemma (när hon vill).

Nu äter vi frukost och ska strax göra oss i ordning för att åka och jobba. Det är bilkörning på schemat. Tur man har snälla barn som vill följa med.

Ha en bra fredag!

HOTELLBOKNINGAR

Idag har jag bokat hotell till oss under semestern. Hotellstop har vi i Jönköping och Mora. Och i svit ska vi bo på båda ställena. Kan vara skönt att ha lite svängrum när man har 2 små barn med sig.

I övrigt har jag tillbringat dagen på firman. J var ensam som jobbade och behövde lite hjälp.
Rebecca har gått sista dagen på dagis idag innan sommaren. Hon ska få vara ledig i 7 veckor innan det är dax att börja på storbarnsavdelningen.
Hennes fröken hade gjort ett jättefint kompendium till henne med bilder från att hon började där till nu. Jättekul att spara. När hon började där 14 månader gammal hade hon 2 tänder och såg ut som skalle-Per. Ha ha ha.

Eftermiddagen har vi tillbringat ute och röjt på framsidan. Har även tagit en tur till soptippen.
Rebecca hjälpte grannen att rensa rabatten så hon var borta ett bra tag. Skönt att hon går ut på gatan nu och inte är lika fegis som tidigare.

Nu ska jag laga middag. Idag blir det korvstroganoff. Har gett mig sjutton på att vi ska äta ur frysen nu innan man köper ny mat. Och det går rätt bra faktiskt. Men tråkigt är det kan jag tillägga.

I kväll ska jag försöka lägga mig tidigt. Det gick inte så bra igår. Vi kollade på film och jag såg hela filmen utan att somna! 

Ha en fortsatt bra torsdag!

LITE AV VARJE

Det har blivit lite bloggat de senaste dagarna. Har liksom haft annat för mig.
Nu sover barnen och jag har bänkat mig framför datorn med en kopp te. Det är avkoppling på hög nivå...
Själv är jag också trött så det blir nog en tidig kväll.

Igår frostade jag av frysen. Vilket jäkla jobb det var. Inte avfrostningen direkt, men allt skit som skulle slängas och lådor som skulle diskas och torkas. Men fint blev det också gjorde jag ett fynd. Hittade en älgstek längst in som vi har tillagat idag. Det smakade väldigt bra.

Har strulat en del med bloggdesignen igår och idag. J skulle vara snäll och fixa en sak till min blogg men råkade radera headern och den ville inte komma tillbaks. Lyckades knäcka koden idag så nu är allt i sin ordning igen. Jobbar på att luska ut hur man fixar lite andra grejer också till designen.

Nu har vi bestämt semesterrutten också. Det blir Jönköping- Göteborg-Dalarna (Leksand eller Mora)-Oviken. Det ska bli mysigt att få vara tillsammans hela familjen längre än 2 dagar som helgen har att erbjuda.

Nu ska jag googla saker att hitta på i Jönköping. Förslag någon??

HAR TÖMT KAMERAN


                     TUFF TJEJ SOM DOCK SER LITE SUR UT!

                              REBECCA LEKER HOS ROBIN


                           REBECCA FÅR SKJUTS AV ROBIN

          AJ AJ AJ, HAR HON BÖRJAT SUGA PÅ TUMMEN TRO??

BALLONGUTSLÄPP VID SKEPPSBRON, 50.000 BALLONGER!!

MÅNDAG 9 JUNI

Det vackra vädret har hållit i sig väääldigt länge och vi har ju haft över 30 grader de flesta dagar. Jag är en av de få personer som inte gillar när det är så varmt. Jag har hellre 10 minus och mycket snö. Men visst är det skönt att slippa klä på sig massor när man ska gå ut. Men tycker så synd om Natalie, hon visar tydligt att det är jobbigt i värmen. Har försökt att ge henne vatten, men det verkar inte gå hem hos fröken.

Helgen har varit trevlig. I lördags hade vi John och Monica på besök. Vi åkte och shoppade i Skärholmen och sen åkte vi hem och roddade middag. Det blev grillspett med couscous sallad och limeyoghurt. Till efterrätt gjorde vi rabarberpaj (med stulna rabarber från grannen) med kardemumma och mandelmassa. Det kan jag rekommendera.
Igår åkte vi in till stan och Kungsträdgården. Det var sista dagen på restaurangernasdag och vi skulle kolla på Deniz  (jonathans kompanjon) och Eric  (Deniz bror) som tävlade i däckbyte (!!). De kom tvåa och missade resan till Daytona med 3 sekunder. Surt, men de vann klockor värda 13000 kr var.

När barnen hade lagt sig i går kollade vi på film. Jag var så himla trött att jag somnade typ 25 ggr under filmen. Ville ju se den och kämpade för att hålla ögonen öppna...

Idag har vi inget speciellt att göra, förutom kl 15 då vi ska på överlämningsmöte på dagis. Rebecca byter avdelning i höst och den här veckan är hennes sista dagisvecka innan hon har 6 veckor ledigt.
Rebecca har börjat leka med flickorna på gatan. Visserligen är de några år äldre än henne, men det verkar ändå gå bra. Hon tycker det är sååå kul och är redan på väg ut.

Tänkte försöka frosta av frysen idag. Det har jag skjutit på länge nog nu.

Mina små älsklingar

Jonathan åkte på kryssning med jobbet i går eftermiddag, så nu är jag hemma med mina små älsklingstjejer.
På festen igår skötte de sig utmärkt och Rebecca lekte hela kvällen med de andra barnen som var där, utan att gnälla en endaste gång. Helt underbart!

Det bjöds på Italiensk buffé som var väldigt gott, med tårta till efterrätt. Mattias som tog studenten hade nog en underbar dag. Han hade haft en hård dag med flakåkning och massor av öl och när vi åkte hem var han på väg ut. En härlig dag!

Jag kom inte i säng förrän efter tolv. Rebecca var det bara att kasta i säng. Hon fick ta pappas plats och var supernöjd med det, somnade innan huvudet landade på kudden. 
Natalie ville äta och busa innan hon somnade, vilket var helt ok. Jag var ovanligt pigg faktiskt. 
Nu är det matning igen och sen hoppas jag på 3 timmars sömn, minst! 

Planen är att möta upp Agneta idag för att ta en tur till kungsan och restaurangernas dag. Eller smaka på Stockholm som det så fint heter nu.
I kväll är det födelsedagsfest för David, som fyllde 29 i veckan.
Återgår till sängen nu...

TORSDAG

Ah, redan torsdag idag. Dagarna går verkligen super duper fort.

Idag ska jag till Farsta på fm, sen hämta Becca på dagis kl 12 och efter det blir det tågresa in till stan. Becca älskar att åka tåg och just idag passar det perfekt då vi måste hämta Jonathans bil på hans jobb. De åker på kryssning i em och kommer hem i morgon.
Själv ska jag ta med mig barnen och åka till Lidingö på studentmottagning. Jonathans kusin tar studenten idag. En härlig tid som är ett minne blott...
Fast å andra sidan skulle jag aldrig vilja byta bort vad jag har idag. En underbar familj, ett hus som jag trivs i och ett jobb nära hemmet.

Nu måste jag sätta i gång med att ta fram kläder till Rebecca och Natalie, packa skötväskan och framför allt klä på mig själv. Jonathan har sovmorgon idag så han och Rebecca låg och myste och nu har de visst somnat om.

Nu vill N ha mat dessutom! Ha en trevlig dag!

MORGONSTUND

Natalie var morgonpigg idag... Det är inte jag kan jag säga.

Den här dagen bjuder på promenad och jobb. Och kanske lite dammsugning om det hinns med. Det behövs verkligen. Avskyr att gå barfota inne och det fastnar smulor i fötterna.

TISDAG

Sitter just nu och avnjuter en skön frukost bestående av yoghurt och musli, brämhults apelsinjuice och en grovfralla från vivo. Mums!
Rebecca var duktig idag och promenerade hela vägen till dagis utan gnäll. Ståbrädan är trasig så hon hade inget val heller...

På vägen hemåt möter jag en stålgumma på typ 80 år. Promenerar i rask takt med stavar i handen och MP3 spelare fäst på byxorna och propparna i öronen. Vilken härlig syn!

Gårdagen tillbringades med tjejerna i Uppsala. Hade en väldigt trevlig dag i goda vänners sällskap.
Tog två flugor i en smäll. Först hälsade jag på Annika och sen Lena. Hennes bebis var så liten så liten, och väldigt söt. Men den har fortfarande inget namn...SKÄRPNING!!

Idag ska jag snickra lite här hemma och pyssla ute innan det är dax att ta vagnen och traska upp till dagis för vidare färd till BVC och 2 mån kontroll av Natalie. Rebecca ville bestämt följa med dit och varför inte?? Hon har blivit mycket bättre med sin trots nu, tack och lov! 


UPPSALA

Idag är det biltur till Uppsala som gäller. Vi ska åka och titta på Lena och Tommis lilla bebis (har inget namn ännu...)
Nu ska vi slänga i oss frukost och åka sen.

Hej hopp!


RSS 2.0