LÖRDAG


Den här jackan köpte jag till Natalie i dag. Det sved hårt i plånboken men jag vill att barnen ska ha bra ytterkläder. Och andrahandsvärdet (på tradera) är högt så man får tillbaks en stor del av köpet senare.
Byxorna får jag köpa vid ett senare tillfälle.

Köpte även nya gardiner idag på hemtex. Bild kommer väl kanske när de har satts upp. Frågan är bara NÄR de kommer att sättas upp.

Vi har köpt lister till golven idag också. Så när som helst kommer de upp :)

Rebecca och Minne (kusinen) har varit med farmor på Mamma Mu teater idag. Jonathan hjälpte Simone att köpa bil (och det blev köp också- en fin röd bil) och jag strosade runt på Kungsholmen och runt omkring lite. Därav mina köp.

Just nu har vi lagt alla barn. Mirelle sover över här i natt och jag var nyss in till två fnittriga tjejer som låg i samma säng. Snart sover de förhoppningsvis och Jonathan och jag ska äta middag. Det lutar åt sushi för min del .

Nu ska jag kolla till barnen.


FÖRMIDDAGSSHOPPING

Åkte till Nacka i morse då städerskan anlände för att fräscha upp här hemma.
Jag har lovat Rebecca dansskor som hon ska ha på gymnastiken men det har varit slut överallt där vi kollat. Tror ta mig sjutton att vi har besökt ett tiotal HM butiker men idag har vi äntligen hittat ett par. HURRA!
Men vi hittade en del annat också. Butikerna är fyllda av massor med fina vår och sommarkläder och Rebecca behöver lite nya tröjor. 
Det märks att hon sliter lite mer på kläderna nu när hon har dem rätt länge så det är roligt med några tröjor som inte är urtvättade och har tappat formen. 
Vi passade på att äta lunch med Stefan som var där och inväntade sitt arbetspass på Marc O Polo. Vi åt hamburgare och det var gott (på en hamburgerrestaurang som INTE var McD eller BK...).

Dagens köp:


Klänning från ZARA.

Tunika från ZARA

Tröja från HM

Trekvartsbyxor och dansskor från HM
 
Tröja från ZARA. Det enda till Natalie :)

ETT BESÖK PÅ VINDEN


Här är delar av resultatet!

Vi gick upp för att hämta en kartong bebiskläder som jag ska sälja på tradera och för att hämta lite roliga leksaker till Natalie.
Det blev så att Rebecca tog leksakerna. Hon ÄLSKAR verkligen hundar av alla slag just nu.

Natalie sover fortfarande men kanske i af får låna en av dem om hon har tur.

Vi har varit på 10 månaders kontroll idag. Syftet med besöket förstod jag inte riktigt. Det enda doktorn gjorde var att lyssna på hjärtat/lungorna, eller i af ett försök till det. Natalie skrek som en stucken gris så fort hon såg doktorn. Hon trodde givetvis att det var örondax igen... Och skrek gjorde hon ända tills vi gick därifrån. SUCK!

Nu ska jag laga middag. Idag blir det rotsaker i ugnen och rostas. Till det lite grekisk sallad.
Efter maten ska jag ge mig i väg och simma. Hade bokat spinningpass i kväll men har sån huvudvärk att huvudet lär explodera om jag ger mig på den sortens träning.
Idag är det torsdag vilket betyder BARNFRITT efter kl 17 i simhallen. Och de har dessutom mörklagt och levande ljus. NICE. Bra både för kropp och själ.



TISDAG

Har precis avslutat ett långt telefonsamtal (1 timme och 20 minuter) med en vän, så jag missade totalt mitt program jag skulle se i kväll. Rosing nånting hette det. Men det finns väl att  ladda ner gissar jag på. Jag som älskar att kolla på sån där skit på tvn.
Nåja!
Pratade med Monica som jag dessutom inte har träffat på snart 3 månader och det är inte så att hon bor på månen eller liknande avstånd. Hon bor bara nån mil bort. Men vi ska göra nåt åt det, snart.

Idag har jag varit ute på två promenader. Det har varit en kanonfin dag med sol och ett par minusgrader så vi har försökt att hålla oss utomhus så mycket som möjligt.
När jag hämtade Rebecca tog jag med hennes snowracer som jag lovat. Hon åkte nästan hela vägen hem. Det var lite småjobbigt att putta barnvagnen med ena handen och dra Rebecca med den andra i uppförsbackarna (tur att det mestadels är nerför på hemvägen).

Nu ska jag strax gå och lägga mig. Det kan bli en jobbig natt då båda barnen har hosta vilket innebär att man sover dåligt. Rebecca brukar hosta tills hon spyr, stackars liten.
Nu ska hon få en dos av min dundermedicin, cocillana.

NATTI NATT

OCH SÅ VAR DET EFTERMIDDAG

Och det snöar fortfarande. Fast inte i samma hypertempo som i går.
Vi har varit utomhus större delen av dagen men gick in när Natalie blev trött och gnällig.
Har lovat Rebecca att vi ska ta en tur till ut i eftermiddag. Jag blir så glad när hon äntligen vill vara ute och dessutom kan hon vara ute ensam också. Hon verkligen älskar att gå omkring på tomten och sopa/skotta och leka i snön.
Och dra sin snowracer.

Jag var ute på gatan och drog dem båda på snowracern och då skrattade de och hade så roligt. Det märks att de inte är bortskämda med snö...tyvärr. Hoppas för deras skull att snön får ligga kvar ett par veckor nu och inte töa bort direkt. 

I kväll ska Jonathan gå på möte här på gatan. Det är antennföreningen som ska ha årsmöte efter konstens alla regler. Och det är en sån grej han får gå på. Jag är noll insatt och noll intresserad av det, bara glad att jag kan se tv :)

Nu ska jag passa på att vila i soffan en stund medan Natalie fortfarande sover. 

MÅNDAG FÖRMIDDAG

Det är måndag förmiddag om det mot förmodan undgått någon. Ute är det massor av snö och mer verkar det komma ser jag nu när jag tittar ut.
 
Väntar på att larminstallatören ska dyka upp. Men eftersom de sa mellan 9-11 så förväntar jag mig inte att han ska komma förrän om några timmar... Hantverkare är ALLTID sena.

Tanken var att åka till Uppsala och hälsa på Lena och Petter idag. Men både Rebecca och Natalie snorar och hostar så jag tror inte att de vill ha vårt besök.
Får se hur det blir sen fram på dan. Just nu har Natalie lagt sig för att sova en stund. Rebecca ligger och vilar i soffan och själv vet jag inte vad jag ska hitta på. Har satt på en tvättmaskin som snart är klar och ska hängas.
Borde fortsätta med min veckomatsedel som jag inte gjorde klar igår. Så himla skönt att ha den
klar och slippa tänka på middagsproblemet så fort man vaknat...

Här kommer bilder på när Rebecca gjorde snögubbe igår.



Fast den var visst inte färdig. Jag gick in och Rebecca fortsatte styla den. Nu har den halsduk och knappar och lite hår också.

SNÖ SNÖ OCH ÅTER SNÖ

När vi vaknade nyss var det väldigt ljust ute. Och eftersom vi oftast sover utan att ha dragit ner rullgardinen blir detta extra påtagligt.
Det har alltså snöat hela natten och snöar fortfarande. Så idag kan vi ta ut snowracern och åka. Hurra!
Fast om jag ska vara riktigt ärlig trodde jag att vintern var förbi redan. Men jag är glad för barnens skull. Det är deras årstid nu.

Ska strax göra frukost till mina kära familjemedlemmar. Jonathan sover fortfarande och det ska han få göra tills han vaknar.
Rebecca kollar på barnprogram och Natalie "går" omkring och leker. De är rätt så nöjda än så länge.


Här ska ni få lite bilder från veckan.

Natalie älskar att läsa tidningar. Gärna många samtidigt. Här är nåt nytt fynd.

Rebecca har gjort sig fin :)

Kladdfia äter mellis.

HELG

Det är lördag morgon och det märks här hemma.
JONATHAN ligger i soffan och sover, tillsammans under en filt med REBECCA som kollar på Barnkanalen.
NATALIE gör det hon är bäst på :) äter frukost och JAG kollar bloggar, dricker te och väntar på att affären ska öppna så vi kan köpa vår helgfrukost, dvs färska frallor och god juice.
Ja alla gör det dom vill och det är underbar helg.

Idag ska Jonathans kusin Johanna komma och hämta Rebecca för att sedan vara med henne under dagen. Rebecca avgudar Johanna så det kommer nog gå bra.
Själva ska vi ta med Natalie till badet och bara mysa vi tre. Fast det vågar man inte säga till Rebecca...

Nu är det dax för ett blöjbyte känner jag på lukten här i köket.


ILLAMÅENDE

Är fortfarande illamående. I går kväll blev jag plötsligt jätte frusen och grymt illamående. Jag la mig och tänkte att det går väl över om jag sover. Eller?? Så var icke fallet. Jag gissar att köttbullarna vi åt till middag inte var helt ok. Och eftersom jag har spy-fobi och hellre dör än spyr så får jag väl må så här ett tag till.

Jag tog barnen med mig och åkte till Tumba. Vi åt lunch och köpte tights till Rebeccas gymnastikdräkt. Hon har gympa i kväll och håller redan på att fixa och dona inför den. Hon kammar sig, sminkar ögonen och målar läpparna rosa... Hon har även sminkat mig.
Har försökt förklara för henne att det är lång tid innan klockan blir 18 och det är gympadax.


FREDAG

Ljuvligt :) Jag kollade precis på PS självservice på mina löneuppgifter. När jag kommer tillbaks väntar 35 semesterdagar. Kan vara bra att ha en del sparade till nästa sommar. I sommar ska jag ta det lugnt med semestrandet. Natalie har ju precis börjat på dagis så jag vill inte vara långledig så hon glömmer bort vad dagis är. Självklart skulle det ju vara skönt att mysa med familjen några dagar. Som det ser ut kommer vi tillbringa sommaren på hemmaplan. Det finns ju massor av saker som ska fixas med huset så vi har ju det vi gör.

Idag skiner solen *hurra*. Natalie sover just nu men sen kommer vi att gå ut. Hostan är borta nu men i stället snorar hon som bara den igen. Kan detta få ett slut NU tack!

ELDORADO

Jag är vanligtvis motståndare till Eldorado produkter. Det billigaste av det billiga typ. Lever efter mottot "man får vad man betalar för". Men idag när jag stod på Willys och skulle välja kokos blev det Eldorado som slank ner i kundvagnen. Den kostade  6 kr och den andra 12 kr. Sååå stor variation på kokos borde det väl inte vara, eller??
Ni kanske undrar vad vi ska ha kokos till. Vi ska baka Leilas moccarutor och ta med till mitt jobb i morgon. Ja om vi kommer så långt. Man vet aldrig vad dagen har att bjuda på när båda barnen är hemma... Men tanken är det i allafall.
Också kommer en kompis hit på fika i morgon också och då är det kul att ha något att bjuda på.

Idag är det inte roligt att vara ute. Det drar kallt och snöar lite till och från. Men jag har trotsat vädret två gånger och varit ute på mina promenader så sammanlagt har jag gått i 2,5 timme. Upp och ner för backarna här i Tullinge.

Natalie mår mycket bättre och hostan är snart ett minne blott (hoppas jag i af). Men i morse var hon inte rolig. Vi hade skilda åsikter om att gå upp klockan fem och tillslut vann JAG :) Då hon äntligen somnade om i vår säng. Jonathan flyttade till Rebeccas säng.

Jonathan ska hjälpa sin mamma att bygga upp ett par skåp i hennes kök efter jobbet så jag och barnen blir ensamma över middagen och resten av kvällen. Rebecca har önskat köttbullar med makaroner så det kommer det bli idag. TROTS att jag är måttligt less på sån barnmat.
Bläddrade i en recepttidning igår och fick syn på chilifrästa räkor. Det kommer jag att laga nån dag i helgen. MUMS. Fast det blir lite mer som tapasmat, så man får väl göra massa olika rätter. Det skulle vara gott med ett glas rött vin till också. 

Nu ska jag förbereda för bakningen. See you!

TRÖTT TJEJ


Rebecca somnade i soffan med gympadräkten på sig i måndags efter gymnastiken...

Och i tisdags kväll somnade hon också i soffan... När pappa kliar på ryggen mår hon som bäst :)
Och hunden håller hon så han inte ska smita...

STRÅLANDE SOL

Är nyss inkommer från en timmes promenix i det härliga solskenet. Natalie sover ute i vagnen men det hör inte till vanligheterna att hon sover nån längre stund ute så vi får väl se hur det går.

Idag fortsätter det eviga tvättandet här hemma. Har 3 maskiner till som väntar på att få hoppa in i maskinen. Annars har jag inte så mycket på agendan idag förutom en promenad till dagis (hämtning av stora tjejen). Hade tänkt hälsa på mitt jobb idag men väntar tills Natalie mår lite bättre. 

Ska invänta posten nu och se om jag har fått skaderapporten från SAS. De pajade vagnen igen och denna gång den jag lånade från Barnens Hus. Populärt...
Sen ska jag ringa och kolla om vår vagn är färdig snart. De har haft den i över 2 veckor nu så den borde bli klar snart. 

Har just nu inget speciellt att skriva så jag låter bli.   

ALLA HJÄRTANS DAG

Idag är det alla hjärtans dag. Saknar min älskling sååå. Inte bara jag gör det, även barnen som har varit ifrån pappa länge nu.
Men i morgon åker vi hem. Tåget rullar in på Stockholms central strax efter kl 17. Tyvärr fick vi ingen plats i familjevagnen. Det enda som fanns kvar var i djur tillåtet-vagnen. Ja ja, Becca får väl klappa lite hundar då...

Det kommer nog bli en jobbig resa för jag är inte frisk nån stans. Natalie är fortfarande sjuk hon också. Stackars liten.
Ska gå ut och leta "saker att ta fram på tåget när vi har tråkigt" i förrådet. Tänkte leta reda på lite av mina gamla saker också. Vet att jag har en gammal stereo som jag tänkte ha på Natalies rum tills vidare. Hoppas jag hittar den bara.

Nu måste jag klä på mig och åka till ICA för det fattades en sak när jag skulle göra smörgåstårtorna i går kväll. Så himla typiskt.
Släkten kommer hit och firar pappa i kväll. Det ska bli kul att träffa alla kusinerna. Så ofta ses vi ju inte.
 
Igår fick pappa sin present av oss. Han fick en hund-pejl. Jag är inte så insatt i hur den fungerar men har fattat att det är en sorts GPS så han kan ha koll på hunden i skogen.

Nu måste jag duscha!

Hoppas min älskling får en bra dag trots att vi inte är hemma. VI ÄLSKAR DIG, glöm inte det.

SJUK

Ni som undrar varför jag inte hört av mig under min vistelse här i Oviken kan nu sluta undra.
Min minsta lilla tös blev sjuk. Och idag har jag äntligen besökt HC i Myrviken. De hade en bra men mystisk doktor. Natalie fick penicillin utskrivet och dessutom en remiss till Öron/näsa/hals kliniken på Huddinge.
Penicillinet fick vi åka till stan och hämta, så hela dagen har gått åt till detta bestyr :)

Hennes åkomma är öroninflammation (igen) och halsinfektion. BLÄÄÄÄÄÄ!

Här är det 28 grader kallt idag så vi har hållt oss inne så mkt som möjligt. Förutom Becca som envisades med att vara ute och prata med hundarna och ge dem mat.
I övrigt har solen visat sig hela dagen (och då steg temperaturen till strax över 20 grader bara...)

I morgon fyller både pappa och farmor år, så det kommer bli fullt upp.

Nu ska jag ta hand om mina barn. Becca behöver en lång dusch och Natalie lite kärlek och nån som torkar hennes snor...

Hej så länge!

SNÖDRIVOR

Ha ha, bara skojade angående vädret. Det blåser så all snö har drivit igen vägarna här.
Och funderar nu på att skippa resan till Svenstavik i eftermiddag om det inte blivit bättre.

Har varit hos min farmor nu på förmiddagen. Vi gick ut en stund. Becca åkte spark med farmor.  Hämtade posten och gick till affären (fyndade faktiskt mössor och vantar till barnen på 70% rea). Mer finns det inte att göra på byn, så vi gick hem och fikade istället.
Nu sitter vi inne. Natalie sover och Becca pysslar. Och jag surfar och tar det lugnt.

HEMMA FAST ÄNDÅ INTE

Nu är vi framme hos mamma och pappa. Barnen var super duktiga under resan så jag fattar inte vad jag har oroat mig för...
Vagnen blev såklart skadad under resan, men det kunde man ju ha satt pengar på. Det var dessutom en lånevagn från Barnens hus i Nacka eftersom vår egen är på reparation från förra flygningen... Komiskt.

Det har minst sagt varit en aktiv natt. Vi har sovit i samma rum alla tre. Barnen på madrasser på golvet och jag i sängen. Men jag har mest flyttat runt på Natalie det yrvädret som inte kan ligga stilla när hon sover.
Och Rebecca kom krypandes upp till min säng.
Halv sju gick jag upp med en kvittrande Natalie. Det dröjde inte länge förrän Becca kom upp hon med.

Idag är det bara minus 10 grader (till skillnad från igår då det var 16 grader kallt) och det ser ut att bli en härlig dag än så länge. Vilket betyder att det varken snöar eller blåser.

Vi ska nog följa med pappa till Myrviken när han kommer hem på frukostrast, för att hälsa på min farmor.
I eftermiddag ska vi åka till Svenstavik och bla gå på Dollarstore. Jag ska införskaffa våtservetter och sen lär man ju köpa nåt annat onödigt krafs som man egentligen klarar sig utan.
Mamma och pappa ska på en annan affär och köpa en snowracer med 2 säten också. Viktigt viktigt. Becca började fråga om den redan igår när hon såg all snö.

Nu är det dax att klä på barnen om det ska bli nån tur till Myrviken :)
Vi sitter alla i pyjamas...

PENSIONÄRSVARNING

Nu blir jag ta mig sjutton mörkrädd för mig själv. Kommer precis på mig själv att stå och glo ut genom vardagsrumsfönstret. Det kom en bil på gatan i hög fart (vi bor på återvändsgata) och parkerar det gör den i fel körriktning och dessutom på "vår" plats, dvs mellan vårt hus och grannen till högers. Och jag hinner nästan reta upp mig på detta.
Herregud, det är ju bara granntjejen som har fest. Hennes föräldrar är väl bort över helgen. Och fest måste de väl få ha hur mycket de vill.  
Sånt man gjorde innan man hade barn :)

Hoppas jag hinner stoppa mig själv innan jag hinner tänka såna tankar nästa gång. 

Nu borde jag fortsätta packa, men tar mig liksom inte för med någonting. 
Har i af lagt fram barnens kläder tills i morgon. Alltid något. 

Jag har hittat ett alternativ till arlanda express, ett billigare sådant. Om jag har förstått det hela rätt kan vi ta pendeltåget härifrån till Upplands Väsby och sen vidare mot Arlanda, för endast 100 kr totalt. Perfekt!
Hoppas bara att vi kommer uppför backen med all packning, det ser halt ut. Skam den som ger sig.
Mamma och pappa föreslog taxi men det vore förlust för en tjurskalle.

Så jag hoppas på en kall och solig vistelse i de jämtländska fjälltrakterna. Håll tummarna!
Och Gärdvall, du kommer få besök i veckan varesig du vill eller inte :) Hoppas du har tid att ses.
 
Nu ska jag fixa lite som måste fixas. På återseende.




Bilderna är tagna för exakt ett år sedan.


 

FREDAG


Så här hittade jag min minsta dotter idag. Alltså på väg upp på leksaksspisen, helt för egen maskin. KLÄTTERAPA


Rebecca ville mata lillasyster. Hon tyckte att Natalies mat såg äcklig ut...


Rebecca steker sina köttbullar till middagen. Med lillasyster hack i häl.


Mina reafynd från Benetton och POP. Tröjorna kostade 84 kr  (för båda) och koftan 55 kr. Helnöjd!
I like halva reapriset.
Tyvärr fanns inget kvar i Rebeccas storlek, så allt blev till Natalie.

Just nu sitter jag framför tvn och halvtittar på Lets dance. Det är första gången jag kollar på det för J gillar INTE det programmet och jag är väl heller ingen större anhängare, men nu finns det inte nåt bättre att kolla på/göra.
Barnen har lagt sig och jag ska snart sätta på ett par nya avsnitt av 2½ men.
För sova är ingen idé. Sover dåligt när J inte är hemma. Svårt att somna och vaknar typ varje timme. Undra om det är för att jag är rädd att jag inte ska höra barnen om de vaknar eller vad det nu kan vara.

Ha en trivsam kväll!

SNÖ SOM BLIR REGN OGILLAS

Jaha. Fredag idag alltså. Och vad hittar man på då?

Vi gjorde ett tappert försök till att gå ut. Och ja, vi var faktiskt ute i ungefär 15 minuter innan vi blev fullständigt dyngsura. Det snöar för fullt, men det är nollgradigt ute så snön som landar blir regn. BLÄÄÄ!
Vi gick in i stället. Jag fixar med tvätt och packning och Rebecca kollar på en film.

Natalie somnade i vagnen så jag lyfte ur henne och in i sängen. Hon sover så dåligt i vagnen (kort stund) varför vet jag inte, det brukar vara tvärtom.

Natalie ja, henne hittade jag i morse uppe på en leksaksstol och vidare på väg upp på en annan lite högre leksaksspis. Klätterfia. En dag kommer hon slå sig ordentligt.
 
Nu ska jag upp på vinden och se om jag kan hitta min ryggsäck jag hade tänkt packa i. Det kan ju underlätta om jag hittar den liksom...
Det kommer bli minimal packning, får tvätta ett par omgångar hos mamma och pappa istället. Och ytterkläderna får de ha på sig, så sparar vi ytterligare plats i väskan.

Dax att göra nytta!

LONG TIME NO SEE

Det är förfärligt vilken dålig blogguppdaterare jag är.
Men jag har inte haft tid lust eller ork den senaste veckan. Tyvärr.
Och nu borde jag verkligen gå och sova eftersom natten till idag inte gav mig mycket sömn.
Natalie är sjuk. Tack gode gud är det inte feber denna gång, men hon har ögoninflammation och är förkyld. Det bidrar till hennes jobbiga nätter.
Så här ser en sjuk Natalie ut:


Jonathan åkte till Israel i natt (tidig morgon eller vad man nu kallar kl 03.30). Hans farmor är väldigt sjuk i cancer så de var tvugna att åka. Vi saknar honom redan, både jag och barnen. Men det är bara att hålla ut...

Idag började jag dagen med en tvåtimmars promenad efter dagislämningen. Sen åkte jag till Tumba C allt för att få tiden att gå (städerskan var hemma hos oss). Där sprang jag på ett par skor till Natalie. Jag har insett att hon MÅSTE ha skor nu när hon vill gå ner på marken när vi är ute.
Så här ser de ut:

Inte de ultimata vinterkängorna men hon kommer ju inte att gå i snödrivor heller... Tänkte att dessa kan hon ha en bit in på våren. De är vattentäta i allafall.

När jag kom hem från Tumba kom Lena och Petter på besök. Vi fikade och jag passade på att hämta Rebecca från dagis och sen åkte vi till Skärholmen C och kollade lite. Lena hittade ett par tröjor på POP men i mina barns storlekar fanns inget kvar på rean. Ja förutom strumpbyxorna jag köpte. Lika till båda:

25 kr paret, helt ok pris enligt mig:)

Har kommit åt nåt på tangentbordet så det blev kursiv stil, men det får ni leva med. Det går inte ens att fixa i verktygsfältet...SUCK!

Kan meddela att resan till Ösd nu är bokad. Jag ska flyga ensam med barnen. Lite skrämmande är det allt, men det fixar sig nog när man väl har kommit till Arlanda :)

Nu ska jag gå och lägga mig. NATTI NATT






RSS 2.0