BILDER


Det här brukar Becca roa sig med på firman.

Natalie roar sig på egen hand. Dock är hon inte alltid så här glad då tryckluften eller hörtrycken går igång.

Becca poserar i hallen.

Mina ljuslyktor som jag köpte på hem och villa mässan. Coola tycker jag.

HAPPY HALLOWEEN

Fullt ös medvetslös

Shit vilken dag!
Trodde min dag skulle bli lugn och skön. Pula på med min målning, promenera och fixa lite hemma. Så blev det inte kan jag säga. Jonathan ringde precis när jag stoppat penseln i målarburken och ville ha hjälp på jobbet.
Jag avslutad och satte mig i bilen. Det låter snabbt, men det dröjde typ en timma innan vi var färdigklädda och i ordning för att åka.
På jobbet hade allt skitit sig. Precis allt. Plus att de fått en fet vattenläcka i förråden. Nu snackar vi några cm vatten på golven.
Jonathan blev kvar i förråden typ hela dagen, eftermiddagen och kvällen. Han har nyss kommit hem. Fortfarande inte klar på jobbet.
Jag gjorde vad jag kunde för att hjälpa till. Lite svårt att göra allt man skulle villa hinna med två barn på släp. Rebecca klarar sig ju bra där, hon ritar och kollar på tv, men Natalie skriker om hon inte får vara i min famn. En ny fas i utvecklingen?? Hon blir helt otröstlig.
Inte lätt att ta kunder när Natalie spyr, river hela skrivbordet och skriker samtidigt. Men vad gör man?
Nästa gång ska jag ha barnvagnen med mig.

När vi kom hem (typ 19.30) kastade jag den lilla i säng och gjorde middag till mig och Becca. Middag och middag...yoghurt med flingor och äppelmos.
Får lite dåligt samvete när hon kommer i säng så sent. och inte hinner få lagad mat.  Men hon går ju inte direkt långa dagar på dagis, så hon borde orka.
Efter nattning satte jag igång med mera målning. Nu är det roligt när man ser resultat. Bilder kommer när det är färdigt.

Nu ska jag strax hoppa ner i sängen. Är trött trött trött.


BILDER

Här kommer lite bilder från igår. Är dålig på att fota. Kameran har legat i min väska i några veckor... Skärpning!







TISDAG

Kan man ha så mycket att göra så man inte hinner blogga?!? Jag vet inte. Antingen är det så eller också är det lathet, men nu ska det bli uppdatering!
Men med min hjärna som knappt kommer i håg vad jag åt till frukost kan det bli intressant att försöka komma ihåg vad som hänt de senaste dagarna.

I söndags påbörjades mitt projekt turkos. Fast det började med spackling av alla tapetskarvar och hål. Efter många svordomar och mycket svett satt där ett gäng liter spackel på väggen. Alldeles för mycket, så igår bestod min dag av slipning. Idag kan jag säga att min vänster arm inte mår så bra. Och efter att nyss ha rollat taket mår den säkert inte bättre.
Både jag och barnen tröttnade på att vara inne igår så vi pallrade oss ut på promenad Tullinge runt och alla dess lekplatser. Den Becca tyckte var roligast var den där vi bodde på Norrskensbacken. Och åh, vad glad jag är att vi flyttade därifrån. Att slippa trängas i en lägenhet med 2 barn.
Vi var ute i 2,5 timme och lekte tills det blev för kallt. Då begav vi oss hem och lagade middag.
Jag hade en jobbig eftermiddag med Natalie som var sååå gnällig och stortjöt när jag gick mer än 2 meter bort. Tack och lov var Rebecca snäll och hjälpte till bra.
Det drog ut på tiden med middagen. Jonathan blev sen från jobbet. Klockan var närmare 19 innan vi satt vid bordet, då utan Jonathan. Rebecca var super hungrig och det kan jag förstå. Så nu har vi bestämt oss för att äta utan honom och tidigare. Innan Bollibompa till och med. Tror det kommer bli bättre för alla. Utom för J som får äta ensam. Fast då kan han äta i vardagsrummet som han älskar att göra.

Idag har jag promenerat, målat taket och grundat väggarna, ätit sushi och just nu väntar jag på att Natalie ska vakna så vi kan åka till dagis.

LÖRDAG

Dagen har tillbringats på flykt kan man säga. Becca och jag var på familjegympa i Huddinge, sen åkte vi hem en snabbis för att duscha och hämta familjen.
Nästa destination var Nacka Forum där de hade invigningshelg och vi skulle träffa Bamse i egen hög person... Det tog typ 15 sekunder sen åt vi lunch där och drog vidare. Hade tänkt kolla presenter mm men det var asmycket folk, trångt och varmt, så vi åkte och jobbade istället :) Körde lite bilar hit och dit. Fördelen med det är att man lär sig hitta bra.

På väg hemåt bestämde vi oss för att handla på maxi. Stackars barn. Vi var i affären i 2 timmar (!!). 2500 kr senare ansåg vi oss vara klara. Eller rättare sagt det fick inte plats mer i kundvagnen...

När vi kom hem var det smått kaos. Natalie som hade skrikit hela vägen hem var hungrig, Becca likaså. Maten skulle in i kylskåpet/skafferiet. Jag var kissnödig. Och allt detta skulle hända på 3 sekunder såklart.

Vi hade planerat att slänga kidsen i säng tidigt för att sen kunna slappna av framför tvn ätandes sushi med tillhörande vin.
Nåja, det gick sådär. Ingen av dem var trötta. Eller så var de övertrötta, vad vet jag?
Det blev sushi tillslut. Och vin. Gott vin. Jag har nästan slukat hela flaskan själv. Det händer typ aldrig. Men gott är det :)

Nu ska jag återgå till tvn och se hur många minuter jag håller mig vaken. Eller rättare sagt sekunder. 

Skrapade förresten trisslotter. Trisslotter för 500 kr. Och gissa utdelningen...100 kr. Vilken jäkla skit. Jag som redan fantiserat om alla fina pengar vi skulle få:)
Det är inte meningen att vi ska ha några pengar. Det verkar inte så i af. Men det skulle sitta fint, det kan jag lova. Finns många hål att stoppa dem i. Alldeles för många just nu.
Folk som säger att pengar inte har någon betydelse ljuger. De ljuger som fan.

God natt!


FREDAG

Äntligen fredag!
Men om jag ska vara ärlig har den här veckan gått fort.

I helgen ska vi bara vara tror jag. Vi har en hel del roliga saker som ska fixas här hemma. Med roligt menar jag sånt som kommer att bli jäkligt fint när det blir klart.
Vi ska gå tillsammans och välja färg. Åkte i väg själv i går till Colorama men blev helt förvirrad. Det fanns ju sååå många olika brytningar på just den färgen vi vill ha.
Vi ska även gå ut och käka med vänner. Det blir sushi på söder. Outstanding.

Nu sitter vi hela familjen (nästan i allafall, J har åkt till jobbet) vid frukostbordet. Jag ska ta undan allt och fixa köket, klä på barnen och mig själv för att så småningom komma ut och se lite folk. Destinationen är Nacka Forum. Ett helt nyrenoverat köpcentrum. Vi ska hälsa på min brorsa på hans nya jobb. Som vanligt har han glidit in på ett bananskal och fått jobb i Marc O´Polo butiken som är helt nyöppnad. Det är hans liv i ett nötskal. Allt bara rinner över honom. Vad har han gjort för att det ska vara så?? Bara undrar liksom...
Nåja, jag är glad för hans skull. Skönt att dryga ut studielånet lite kan jag gissa.

Dax att sätta fart!

MIN FÖRMIDDAG

Jag har hunnit med ganska mycket redan, enligt mig själv.
1,5 tímmes promenad i samband med dagislämningen, målat lister 3 stycken och skruvat ner allt som var på väggen där jag ska börja spackla i em.
Det räcker så länge. Nu ska jag underhålla bebis.

TURKOS

Just nu vill jag bara sätta igång med mitt nya projekt här hemma. NU NU NU. Men jag har lovat mig själv att göra klart hallen först. Det ska jag fixa i morgon.
Idag har jag varit duktig att sätta upp dörrfoder i Beccas rum och andra små lister.
Hoppas jag får lika mycket gjort i morgon oxå.

Mitt nya projekt ska gå i turkos. Massor av turkos.

SOVMORGON

Vilken skön morgon. Jag sitter och äter frukost i lugn och ro. Alla andra sover.
Det var av N jag vaknade. Jag gick in och stoppade i nappen och skulle precis lägga mig igen då jag kollade på klockan som visade halv åtta!
Vill inte väcka J och R som sover som skönast. Fast det är hög tid för dem att vakna. Och lilla N somnade om utan protester.

Idag ska jag fortsätta pyssla här hemma. Måla, spackla, spika och såga-grejen.

Men nu ska jag först äta klart och sen väcka familjen.

Tillbaks på ruta ett

Efter att ha haft alla sorters krämpor den senaste tiden (månader) och haft massor av tillhörande feber har jag nu fått tillbaks min hosta (upphörde den nån gång riktigt??) Snart är min flaska cocilliana slut (!!)
Kan man få bli frisk snart eller?? Borde ha varit sjuk för en livstid framåt nu.

Det blidde inget dagis för Rebecca idag heller, då hon kräktes i frukosttallriken i morse. Mysigt, not!
Tack och lov ingen magsjuka. Dock är hon snorig och hostig.

Vi har iallafall pallrat oss i väg på en del ärenden idag. Blandannat till byggvaruhus och köpt färg (snickerifärg), till brädgården och köpt lister så nu är de målade :)

Ska strax ta med barnen till centrum och handla lite. Tror jag ska slå till på en promenad upp, dagen till ära.

S K I T

Det var nog ett falskt alarm igår kväll...för varför skulle jag få känna mig lite piggare en längre tid.
Det berodde nog på treointaget som dessutom var för stort för vad min mage klarade av.
Fast vad väljer man? SKITONT i halsen så det knappast går att svälja eller lite ont i magen...lätt val!

Inte nog med det. Mina baciller har förökat sig och hoppat på Jonathan också som även han har ont i halsen. Ska vi aldrig få komma i väg och handla???? Har en megalista på vad som fattas här hemma och den blir inte kortare direkt. Men ingen har krafter nog att åka till affären. Tur att jag bunkrade upp med blöjor för nån vecka sedan för det VÄGRAR jag köpa på Vivo här i centrum (149 kr för en förpackning), det är ungefär så långt våra krafter tar oss och knappt det, även fast vi tar bilen :)
Igår skulle jag ta lite luft för första gången på hela veckan. Jag gick runt grannarnas hus ner till vattnet och hem igen, helt svettig när jag var hemma efter 5 minuter... Inte klokt!

Nu ska jag laga frukost till Rebecca.

WOW

Känner mig betydligt piggare just nu. Vilken grej! Fast halsen känns fortfarande som treans sandpapper...
Ska ta ett par treo och lägga mig och glo på tv. Och i natt vill jag sova. Tänker inte vara vaken ännu en natt. Jag blir snart galen på riktigt. Sova bör man annars dör man.

Hej svejs så länge!

VAKEN

Klockan är snart tre på  natten och jag har inte sovit en blund. Klarvaken är vad jag är. Eller rättare sagt övertrött. Har flyttat runt och provat somna på olika platser i huset, men nej då icke.
Hur pigg är jag i morgon tro??

Redan torsdag

Det är endast med ett par alvedon i kroppen jag orkar mig upp. Och då känner jag mig ok efter en stund. Hade inte Natalie skrikit och ville äta hade vi fortfarande legat i sängen och skakat av frossa.

Jonathan körde Becca till dagis idag med så vi gick genast och la oss då. Sov i 2 härliga timmar.
Nu verkar det vara dax för lilla tösen att sova igen. Hon gäspar. Vilket innebär att hon sover när vi ska hämta Becca. Denna ständiga tidspassning med 15 timmars dagisregel.
 
Om hon somnar ska jag kosta på mig en dusch, så slipper jag se ut som en uteliggare när jag kommer till dagis. Det gjorde jag igår.
Okammad och jag hade dessutom lagt mig med blött och okammat hår kvällen innan, ja då förstår ni status på håret... Klädseln var mina svarta adidasbrallor med målarfärg på och en av Jonathans munkjackor med typ 3 tröjor under.

Nu ska jag försöka tända en brasa. Det är ruggigt och regningt ute och man vill bara krypa ner i soffan och kolla på film framför elden.

Idag ska Jonathan operera sig. Vet inte riktigt hur det går till men han har några knölar på bla ryggen som ska bort. De är visst ofarliga, men det låter inte så mysigt.
Rebecca vill vara med och hålla pappa i handen om det gör ont. Gulleflickan.



Host host

Natten har varit sisådär kan man säga.
Tog ett hett bad igår kväll efterföljt av en lång het dusch, frös som bara den. La mig i soffan och fick feberfrossa. Lyckades förflytta mig till sängen lite senare. Där låg lilla N som sov väldigt oroligt även hon. Hon vaknade och gallskrek typ varje kvart.
Skrek och hostade, stackars liten.
Tillslut orkade jag inte ha henne i sovrummet så hon fick snällt krypa ner i sin egen säng. Hon ville inte gärna sova, men nån gång gjorde hon nog det. Själv kröp jag ner i min säng och somnade direkt. Har varit in till henne minst 10 ggr under natten. Nu sover hon i våran säng. Jag borde också sova, men vill inte störa henne med min hosta.

Just nu känner jag mig ovanligt pigg, men det beror nog på mitt alvedonintag. Har jättehögen med tvätt att ta hand om idag, det är mitt stora dagsprojekt :) Lagom ansträngande.

Närakuten tur och retur

Så var man sjuk IGEN!
Ont i halsen, feber och allmänt olustig i kroppen. Så där så man har svårt att sova.
Virusinfektion tydligen så det är bara att hålla ut. Inte så lätt kan jag meddela. Har sovit en timme på dan och nu i em har jag legat i soffan och slökollat på Rasmus på luffen. Lagom nivå på film för min del.

Ska försöka trolla fram någon middag idag. Orkar mig inte i väg till affären, så jag ska fixa nåt från ett ekande kylskåp. Kan bli intressant värre. 
Det är till och med på den nivån att jag dricker mjölken som gick ut igår och som dessutom var öppnad. Inte likt mig. Det har nog aldrig hänt tidigare om jag ska vara ärlig. Nöden har ingen lag och mjölk i mitt te är ett måste.

Nu ska jag pärla med Rebecca. Eller titta på när hon pärlar kanske är den rätta sanningen.

MÅNDAGmorgon...

Igår tog jag ut mig totalt. Gick stavpromenad i en timme på morgonen innan det var dax att åka till Hågelby på 4H gården där det vankades ponnyridning för Becca och Mirelle.
Jag passade på att promenera hem därifrån, det tog 1,5 timme. Hur skönt var inte det i solskenet?!
Jag hade faktiskt min stegräknare på mig en stund igår  (mellan 10-16) och den visade 17282 steg under den tiden. Inte illa.
När jag kom hem hade Simone lagat middag. Det bjöds på tacos.
Efter middagen åkte jag på mitt första spinningpass på 3 år typ. Jobbigt kan man resumera den timmen. Jävligt jobbigt om jag ska vara ärlig. Nu ska jag banne mig träna regelbundet med spinning. Det ger superbra kondis och är dessutom roligt.

I natt ville inte Natalie sova igen, så idag är jag en zombie. Ska försöka pallra mig i väg till Uppsala och hälsa på min supergravida kompis Annika och hennes dotter Hanna. Annika har bara några dagar till BF, spännande.


Nu ska jag duka av frukostbordet, ta hand om disken, gå ut med sopor, klä på barn, packa, klä på mig själv, ja ni vet, hela

det köret man måste göra när man ska kliva ut genom dörren och visa sig för andra...



AVSKY

Jag avskyr att vara vaken på natten, helt ofrivilligt. Nu är jag trött på tjejen som inte sover på nätterna. Ordentligt trött. Nu snackar vi inte sovit hela natten på en månad. Och själv blir det 5 timmar / natt. Uppdelat i små perioder. Inte helt ok.



 

Familjegympa och annat skoj

Morgonen började med familjegympa på Friskis & Svettis för min och Rebeccas del. Och i bara farten tecknade jag ett års spinningkort också, så nu är det bara att köra hårt!
Problemet är egentligen bara NÄR jag ska hinna gå. Jonathan kommer hem ganska sent på dagarna, vilket kommer göra att han kommer behöva natta barnen när jag ska träna. Nåja, det ordnar sig nog på nåt vis.
I morgon ska jag premiär köra :) 75 minuter dessutom. Har inte spunnit (hm heter det så??) på typ 3 år så det ska bli kul. Hoppas på bra musik, det är A och O på ett spinningpass.

Efter gympan åkte vi till passpolisen för att fixa pass till Natalie. Där brukar det vara väldigt fullt, men när jag klev in genom dörren ekade det i lokalen och det fanns inte en endaste person där inne, förutom personalen. Det hela gick väldigt smidigt och tog bara ett par minuter. En glad överraskning.
Efteråt åt vi kinamat och sen vidare till Älvsjömässan för att kolla in Hem och Villa tillsammans med farmor. Vi hade egentligen inga speciella ärenden där, men vi passade på att kolla på larm. Också blev vi en dammsugare rikare, en sån där ergo rapido från Electrolux.

Hoppas den är lika bra som den är snygg :)

Nu har Jonathan åkt på fest hos Deniz och jag ska kolla på Färjan som J har laddat till mig. Måste ju kolla in den serien. Det var visst en gammal kollega till oss på Harrys som var med och det måste ses :)

I morgon är det utelek som gäller. Det är 4H gårdarnas dag (eller nåt sånt) och det innebär ponnyridning och lotter och sånt som barnen gillar. Och sen ska det fixas lite mera här hemma. Måste bland annat sätta upp skohyllan som rasade i morse  när Becca ställde sig på den. Hon ville ju bara komma åt sin jacka... Så nu måste vi sätta upp barnens krokar också innan fler olyckor händer.

Nu ska jag gå in och kolla TV.

Bästa julklappen

Vad skulle jag ha gjort alla dessa vakna nätter med sjuka barn och barn som inte vill sova utan min käraste ägodel lap topen? Och den fick jag av min älskling i julklapp. Han kan det här med julklappar och presenter mer än någon annan. Jag hade aldrig ens haft en tanke på att önska mig en egen dator, trodde det var lika bra att surfa på den stationära, men icke :)

Nu kanske jag kan lägga mig igen. Ventolinet har börjat verka och hostan avtagit från lilla rummet.

Natti Natti

FIRAT

Här hemma har vi firat idag.
Jag och Rebecca lagade god mat och dukade fint med linneduk och nyinköpta servetter för att göra det fint och överraska Jonathan när han kom hem från jobbet.
Han (och hans kollega) har köpt en firma till. Får väl se om det är på gott eller ont :) Det är en lackeringsfirma som ligger i Hammarby.

Vi lagade trerätters, men tyvärr orkade vi bara äta två av dem. Det blev till förrätt crostinis med skagenröra, crostinis med tapenade och självklart några bitar sushi (lax och räkor). Varmrätten bestod av rostbiff ,potatisgratäng och kantarellsås. Efterrätten skulle bli chokladfondue med ananas, banan, clementiner och vindruvor. Men vi orkade inte.
Till det drack vi ett nytt rött vin som heter Soros. Inget att rekommendera, men det gick ner. I allafall ett glas. Det är problemet här hemma. Vin dricks aldrig upp, även om vi gillar vin så blir det oftast att vi tar ett varsitt glas bara. Är det alkoholmissbruk eller?!

TORSDAG

Idag var vi till läkaren med Natalie. Tack och lov var det troligtvis en virusinfektion. Hon fick ventoline utskrivet för hostan.
Vi har varit hemma hela dagen. Det har regnat så vi har pysslat och jag påbörjade arbetet att sätta lister till dörrarna. Vilket Stefan fick ta över när han kom hit på eftermiddagen. Thanks god att han kom hit. Barnen har varit sådär roliga idag. Natalie har vägrat att sova och Becca sin vanliga trots. Förstår att hon är uttråkad, hon är i princip frisk nu och vill göra saker. I morgon ska vi hitta på nåt skoj tillsammans, för vem lider inte av tristess...

Nu ska jag gå och lägga mig tror jag. Man vet aldrig vad natten har att bjuda på i sömnväg.
I morgon är det fredag ÄNTLIGEN! Jag älskar helgen då hela familjen kan umgås. Vi har en del saker på våran to do list inför helgen.
* Sätta upp krokar i hallen och måla lister.
* Åka till polisen och göra pass till Natalie.
* Hem och villamässan.
* Klippa gräset och kratta.
* Familjegympa på Friskis (Becca och jag)

Ja då var väl helgen fylld då. 

VAKEN

Så är man uppe igen. Den minsta säger host host och vill inte sova.
Känner mig ovanligt pigg nu när jag fått sova 5 timmar i sträck. Men hoppas på att få krypa ner i sängvärmen snart igen. Väntar på att N ska somna om, annars får jag ändå springa in 20 ggr och sätta i napp mm så lika bra att sitta uppe.

ONSDAG

Idag har jag varit ett stycke social. Har haft Maggan på besök. Hon kom tidigt i morse innan vi ens hade hunnit klä på oss. Vid närmare eftertanke var det inte så tidigt. Klockan var faktiskt halv tio och anledningen till att vi inte hade hunnit klä på oss var att jag jagade vårdcentralen/BVC som var stört omöjliga att få tag på. Iallafall min svenska doktor Eva.
Fick iallafall en tid i morgon hos henne och jag är nöjd. Hellre vänta en dag än att komma till en person vilket jag ska sitta och göra mig förstådd i en pekbok med bilder. Och jag skojar inte. Kravet för att jobba i Sverige, speciellt med så pass viktiga saker borde vara grundläggande utbildning i det svenska språket. Kalla mig rasist eller ej men man ska väl kunna gå till doktorn och förstå varandra åt båda hållen.
Nåja. Nog med gnäll.
Vi fikade, åt lunch och åkte en sväng till Tumba C. Sen var det dax för henne att åka till jobbet.
Jag tog med mig barnen ut på en 2 timmars härlig höstpromenad. När vi kom hem badade jag med Natalie och nattade henne.
Middagen idag bestod av diverse rester från tidigare i veckan. Skönt att slippa laga mat en dag.
Efter maten åkte jag till simhallen och nu är jag hemma igen.
Ska dricka upp mitt te och sen sova. Den varan har jag knappt sett röken av de sista nätterna. Jag fungerar inte utan sömn. Inte så länge. Börjar direkt känna ont i halsen när jag sover lite.
Ska kasta ett öga på tvn också. Jonathan påstår att vi har en grym bild nu när vi har HD-box eller vad det heter. Teknik och jag befinner oss på helt olika platser i världen... 

MITT I NATTA

Ja det är precis vad det är. Jag har fått 1,5 timmas sömn. Natalie hostar som en galning och det är ingen idé att lägga sig innan hon sover igen.
Jag har inte sovit en hel natt på snart en månad. Sjuka barn är inte roligt. Snälla kan de få bli friska snart??!

SIMTUR

Simmat har jag gjort, i 45 minuter. Nästan inga människor där. Förutom Södertörns brandförsvar :)
Nu ska jag fixa lite här hemma. I morgon får jag besök av en tjej som jag gick tillsammans med i mammagruppen med Rebecca. Det ska bli trevligt att snacka skit och luncha. Inte varje dag man äter lunch med en vuxen människa...

Så nu måste jag plocka i hop lite. Och dra fram våra bidrag till klädinsamlingen som kommer och hämtar i morgon. Snart kommer varenda polack ha en ny t-shirt. Jonathans garderob är rensad och my good vad han har (hade) kläder.

Tjingeling

Jag står inte ut snart!

Jag vet att jag begick ett grovt misstag. Det ska aldrig upprepas, det har jag lovat mig själv dyrt och heligt. Jag är så trött i mitt huvud och på så dåligt humör så gud vet vad. Nu snackar vi att jag tog med mig de sjuka barnen till ICA Maxi. Becca är i kombination med sin förkylning och 3 års-trots (som verkar hålla i sig till 4 års trots) inte rolig att ha att göra med. Hon är allmänt sur, grinig och arg på allt och alla. Förutom om det vankas godis eller nåt annat hon gillar. 

Har försökt allt idag. Lekt med henne, tagit med henne ut på cykeltur, varit SNÄLL, ingenting har hjälpt. Nu har jag börjat ignorera när hon skriker och gapar på mig, får se om det hjälper. 

Det har varit jättefint väder idag så vi passade på att ta en lång promenad i solskenet. Vi gick förbi Beccas dagis och alla hennes kompisar blev så glada. För att inte tala om vad Becca blev. Förstår att hon saknar dem. Men den här veckan får hon stanna hemma. 

Nu ska jag laga mat och hoppas på att Jonathan kommer hem inom rimlig tid. Idag vill jag bara gå och stänga in mig nånstans när barnen lagt sig. Fast det lutar mot att jag åker och simmar och tar ut mina aggritioner.
 

NÄHÄ

Det blev inget badhusbesök idag. Rebecca och Jonathan är hos doktorn. Hon fick hög feber på em idag och nu har vi tröttnat på att hon är sjuk och inte frisknar till.
De är på ingång hemåt snart och vi ska äta middag. HUNGRIG!

Klockan nio är det ett program på tv4 om skolmaten. Det ska jag se. De ska laga bättre bat och ändå hålla budget. Jag vet hur svårt det är, jobbar ju med det. Har en budget på 6,10 (alltså 6 kronor och 10 öre) /lunch och barn. Då ska smör, bröd, sallad och mjölk ingå!! Kan ni förstå?!? Helt galet. Ska bli kul att se hur de löser det. Skolan har något mer men inte mycket.

Nu ska jag värma maten.


NYSTART

Idag blir en nystart på mina motionsvanor. Måndag och allt :) Var ute i 2 timmar med barnvagn och ståbräda och körde Tullinge runt i solskenet. Underbart men jobbigt. Det känns i kroppen att jag varit sjuk i 3 veckor.

Joathan verkar komma hem i hyfsad tid i dag vilket innebär att jag kan åka och simma i kväll. Ännu skönare. För att inte tala om hur skönt det är efteråt, basta och duscha lääänge. I allafall hur länge jag vill utan att tänka på att någon annan ska duschas och kläs på. Barnfri tid knäcker på kvällarna. Fast jag måste erkänna att det känns hur bra som hellst att komma hem till dom också :)

Nu ska jag mata Natalie. Häppåre så länge!

Bilder från helgen.


Becca och farfar spelar piano.

Becca klappar en blodigel. Senare klappade hon kackerlackor...blä!!!

Natalie satt mest och åt på sina fingrar...



Becca klättrar i ett hajgap.

BORTA BRA...

I natt lovar jag er att jag sovit tungt, riktigt tungt. Har hoppat mellan olika sängar, gett medicin, sprungit och satt i nappar mm men ändå sovit gott. Nästan till klockan åtta i morse. Underbart!
Jag älskar att komma hem och sova i min egen säng. Sömn är inte ordet som har med helgen att göra. Vi har varit i Göteborg i helgen hos svärfar med familj. När man åker så långt med bil är det inte lätt att hålla sovtider mm till Natalie och allt blir upp och ner. Hon blir förvirrad och känner att vi inte är hemma och det resulterade i en hel natt av skrik i Göteborg. Inte roligt för någon. Inte alls.
Helgen gick fort. I lördags var vi på Universeum och på kvällen på restaurang. I bland är det mindre trevligt att ha med barn på restaurang. Det var en sådan gång. En trött och gnällig Natalie kunde inte komma till ro i vagnen. Rebecca var också trött och febrig och åt knappast något. Ville bara sätta sig i bilen typ.

I går packade vi in oss och hela "flyttlasset" i bilen och åkte hemåt. Det var regn hela resan. Och när vi kom hem var vi trötta och hungriga. Dessutom var det kallt här hemma. Riktigt kallt. Termometern visade 13.4 grader INOMHUS. Jonathan satte igång kaminen och snart blev det varmt igen. Underbara investering!

Idag är Becca lite hängig. Natalie snorar. Ja det ser ut att bli ännu en dag i lugnets tecken. Jag blir snart galen på detta!!!! Hoppas Lena och Petter vågar sig hit i morgon iallafall. Ser fram emot deras besök.

Jag har nyss målat listerna för sista gången. I dag ska de upp. Punkt F slut. Ska försöka få tid till att spackla i den andra hallen också. Nu ska här hända saker.
Men först ska jag klä på mig. För det har jag ännu inte gjort. Och egentligen spelar det ingen roll. Det ska vara för att slippa skämmas när jag hämtar posten då om nån stackars granne råkar se mig. Fast då är det nog inte första gången de ser mig i pyjamas.

Mina galna tjejer...


Rebecca har satt dockans tröja på Nalies huvud.

En sminkad tjej. Ser mest blåslagen ut.

Tokfia!

HELG

I eftermiddag bär det av till Göteborg. Vi ska hälsa på svärfar med familj. Det blir nog lugnt, inget speciellt inplanerat tror jag.
Hoppas på fint väder så man kan komma igång med promenaderna igen. För NU är jag äntligen frisk, även om jag hostar i bland. Det vill inte släppa greppet om mig helt, tyvärr.

Fick sovmorgon idag (eller vad man kallar det när man efter att ha varit uppe ett par timmar kunna få sova 45 minuter till). Rebecca gick upp strax efter nio och det hör inte till vanligheterna.

Just nu ligger all packning på köksbordet. Jag borde kila upp på vinden och ta ner väskor och packa klart, men ids inte just nu. Fattar inte varför jag skulle slänga upp dem dit i förrgår... 
Ska hoppa in i duschen strax (medans Natalie sover) så kanske jag förvandlas till människa igen. Känner mig inte så just nu. 
Då kanske man vågar sig ut och köpa lunch i allafall. Enormt sugen på sushi kan jag meddela. Och de har grym sådan vid Huddinge sjukhus. Bara så ni vet.

Ha en trevlig helg! 

ONSDAG KVÄLL

Det är tyst här hemma. Väldigt tyst. Det enda ljud som hörs är "knäpp" från kaminen och fläkten till datorn. Såna ljud som bara försvinner in i allt annat i vanliga fall.
Barnen sover och Jonathan konfererar med sin kollega i kväll/natt. Vilket tomrum det blir här hemma när Jonathan inte kommer hem. Man får inte lust till nåt. Kollat på IDOL och myst framför tvn tillsammans med Rebecca. Nu sover hon i våran säng och jag ska strax krypa ner där hos henne.
Natalie sover i sitt rum. HOPPAS HOPPAS jag får sova hela natten. Det hör inte till vanligheterna längre, tyvärr.

Idag har vi varit på firman en stund (lunchade sushi där), sen åkte vi till Bauhaus och köpte lister som jag borde måla nu i kväll.
Senare på eftermiddagen åkte vi till lekslottet så vi fick se nåt annat än dessa 4 väggar typ. Det var lite folk och på det viset väldigt skönt. Även Natalie verkade gilla stället. Det fanns ju så mycket att kolla på :)
I morgon måste vi göra nåt roligt, annars står jag inte ut. Är just nu väldigt uttråkad och trött på att umgås bara med barnen (missförstå mig rätt).

Nu ska jag gå ut i mörkret och leta reda på målarbockarna och måla de där förbaskade listerna. Det ska göras i kväll. Punkt slut.

BILDER


På väg till lekparken igår.


Syskonbild tagen i morse. Svårt att få båda stilla.


Så här såg Rebecca ut efter sminkandet. Snyggt :)

RSS 2.0