VÄNTAR och VÄNTAR

Just nu sitter jag och väntar på ett telefonsamtal, inte vilket som helst. Jag ska nämligen få höra "I love it loud" direkt från konserten. Kizz bästa låt! Hoppas bara att J kommer i håg det. Man vet aldrig. Fick ett MMS i em då de drack champagne på Undichi på vägen till Stadion. Inga riktiga hårdrockare dricker väl champagne??! Nä, det ska vara billig bira från Kellys (!!) eller från nåt annat sånt hak.
 
Idag har jag inte gjort så mycket av intresse. Var till MAXI och reklamerade köttet och JA jag fick mina pengar tillbaka (även för paketet vi hade ätit upp). Också har de ju färskhetsgaranti eller vad det heter, så jag fick dubbla pengen. Är så glad att jag fixade det. Annars är det J som ordnar sånt i våran familj. Han är grym på det!

Har klippt gräsmattan, planterat tomater och suttit i skuggan. Ja det var nog min dag. Och bråkat med Rebecca ett antal ggr såklart. Kan inte denna trots försvinna snart innan jag blir fullständigt galen. 

I morgon åker vi ut till vänner som bor norr om stan, en bra bit också rätt ut i skogen där vägen tar slut (nästan). Det ska bli roligt. De har också 2 små barn, så det kommer bli fullt upp.

Nu har jag precis nattat Natalie och funderar på att själv lägga mig också. Det är så tomt här hemma utan Jonathan.

KIZZ

Idag spelar KIZZ på stadion. Jonathan ska dit. Är sååå avis. Vilket röj det måste bli.
Själv kommer jag att stanna hemma idag och njuta av det vackra vädret. På sin höjd ta en tur till maxi och lämna tillbaks det äckliga köttet vi köpte. Entrecôte från Tyskland. Har dock inget kvitto kvar, men försöker i af.


Igår var vi på studentfest hos grannen. Det var trevligt. Ingen av gästerna spottade direkt i glaset (speciellt inte morfar på 81 bast) så jag gissar på att de sover länge idag, så vi väntar ett tag med gräsklippningen.


Ska plantera resten av tomatplantorna i rabatten idag också. De har blivit gigantiskt stora i vardagsrummet. De blommar nu så det dröjer inte många veckor innan tomaterna kommer.


Annars är det nog ryggläge på filten ute i gräset som gäller idag!


MORNING

Ännu en underbar dag ute idag!

Ska promenera till dagis idag, sen åka till Farsta för inköp av studentpresent och hämtning av dekaler till bilen.
Bäst att skynda på lite. Vi sitter just nu i pyjamas alla 3..


DAGENS GÄRNINGAR

Har fått massor gjort idag med, fast inte så mycket som jag önskar.
Började morgonen att skjutsa J till jobbet i rusningen, så det tog ett bra tag innan det var klart. Efter det väntade en tur på Ikea (idag igen...). Sen handlade jag mat på City Gross med en skrikande bebis. Ett äldre par av utländsk härkomst tyckte synd om mig när jag stod i kön, så det packade upp mina varor på bandet medans jag höll en galen Natalie. Tänk att det finns såna omtänksamma människor.

Sen var det bara att sätta fart hemåt för att hinna packa upp och mata N innan dagishämtningen. 
På em har vi varit hemma och fixat lite av varje. Har snickrat upp en bräda som har väntat allt för länge på att få sitta på sin plats på huset. Men nu sitter den på plats. Fick stå i en vass buske när jag hamrade för att komma åt så nu har jag värsta sortens rivmärken på hela vänsterarmen. Aj aj aj.

Har börjat plantera ut mina tomatplantor idag. Än så länge 8 st, men jag har typ 10 till. Vad ska vi med så många tomater till?? Gårdsförsäljning kanske??!
Hoppas de klarar sig. Jag satte dem i söderläge och där kan det bli vääääldigt varmt på sommaren. I värsta fall kanske de brinner upp :)

Till middag gjorde vi pannkakor, sen kollade R på Bolibompa och jag fick ett städryck. Plockade ut allt i kökslådorna och sorterade och diskade lådorna, mellan matning, blöjbyte och nattning av stora tjejen. Men allt går om man vill.
Nu sitter jag och väntar på att J ska komma hem. Har precis duschat. Kom på att det var ett par dagar sen sist, usch! Men jag har helt enkelt haft annat att tänka på än att duscha.

I morgon har jag fullt schema. Ska shoppa på dan och ska till grannen på studentmottagning på em. Ska bli skoj.

Natti natt

MAT OCH SOVKLOCKAN

Natalie är precis som skalman, har en inbyggd mat och sovklocka.
Nu har matklockan precis ringt och jag var såklart beredd på det, så jag hade avslutat målningen och hann precis tvätta penseln. Det kallar jag tajming.

Har hunnit måla runt fönstren på fram och baksidan, så nu är det bara runt köksfönstren kvar. Det sparar jag tills i morgon då Rebecca är på dagis. Har lovat att hämta henne kl 13 idag. Hon hade gjort en deal med Jonathan att om jag hämtade kl 13 skulle hon inte tjafsa och gråta när jag lämnar, vilket hon inte gjorde idag. Så nu måste jag hålla vad jag lovat också.

Jag älskar att bo i hus och det passar mig som handen i handsken att vara hemmafru och pyssla med huset, både inne och ute.
Tänk om man kunde vinna massa pengar och göra det möjligt...


 


NY DAG NYA TAG

Igår fick jag några städryck under dagen. Först badrummet på morgonen och dammsugning i köket.
Efter IKEA besöket putsade jag fönstren. Ja alla utom sovrumsfönstren som jag ska göra idag.
Älskar våra nya fönster, de var otroligt lätta att putsa och det var nästan roligt. Ja nästan i af.

Det blev en tur till Biltema för inköp av nya stödhjul till Rebeccas cykel. Jonathan monterade dem när han kom hem så nu kan hon cykla igen :)

Båda barnen somnade i soffan igår, Rebecca innan middagen och Natalie lite senare. Så Jonathan bar in R till sitt rum utan middag i magen. Det var märkligt tyst när jag och Jonathan åt middag själva utan barn och gnäll. Det var så länge sedan sist.

Idag är det dagisdag för R och jag och N kommer att vara hemma och pyssla i trädgården. Måste måla och passar då på när hon sover.
Har inte så mycket målning kvar så det vore skönt att få det gjort så man kan fokusera på annat som ska göras. Det känns som att vi har börjat med många saker som ska avslutas. Och igår fick jag en idé om att när vi nu ska gräva upp på framsidan och fylla upp  med jord är det lika bra att måla grunden på framsidan i år så har vi det avklarat. Får väl se hur det blir med den saken...

Nu ska jag fixa i ordning Becca inför dagis och själv klä på mig.

11341 är antal steg igår, varav typ 3000 på ikea :)
Undra om stegmätaren mäter antal steg upp och ner på en stege. Det var så jag putsade mina fönster...
Nån som vet??



 


STILLA SITTANDES

Ja igår var ingen bra dag för stegräknaren. Den vilade långa stunder, så även jag. Lyckades bara få i hop 9641 steg. Kom nog i af egentligen upp i 10.000 eftersom jag satte på den efter frukosten. Fast det var en härlig dag på verandan...
Förmiddagen gick åt till att jaga kusinerna här ute som hittade på hyss och bråkade med varandra. Sen när alla kom hit grillade vi och åt sedan tårta. Hade gjort fyllning av basilikamarinerade jordgubbar och vaniljkräm. I stället för grädde använde jag mildas 20% visp. Det blev mkt godare. Nästan så man kan kalla det hälsotårta :) Eller inte?!?

Idag är det måndag igen. Helgerna går fort. För mig kan man tycka att det inte spelar någon roll vilken veckodag det är, men det är fel. Älskar när vi är hemma hela familjen. Idag är jag ensam hemma med båda tjejerna, som just nu ligger och sover. Så här ser de ut nu:

image105

Får se vad vi hittar på idag. Skulle behöva ta en tur till ikea. Kanske lunchar där (barnvänligt). Annars är det de vanliga som ska fixas. Dammsuga, tvätta, pyssla ute i trädgården, mata och laga middag.

Nu ska jag börja med att städa badrummet. På återseende!


TILL MOR

Grattis på morsdag! Hoppas din dag kommer att bli bra. Pappa lär väl knappast baka nån tårta, men gissar på att ni åker till farmor och hon brukar ju ha tårta.


 
GRATTIS även till Sarah, som fyller 30 år idag! Hoppas du också får en underbar dag. Present kommer i sommar. Jag hade tänkt komma och hälsa på dig (om jag får). Long time, no see...

Vi kommer att fira mor här hemma också (närmare bestämt 3 stycken) med lunchgrillning och jordgubbstårta.
Solen skiner även idag, härligt!

Gårdagen bjöd på arbete, massor av arbete här i trädgården. Jonathan slet som ett djur och gick loss på alla träd och buskar. Även staketet försvann i bara farten :)

Mirelle (som var här och övernattade) och Becca lekte ute hela dagen med farmor. De gungade, hoppade studsmatta, badade i poolen som farmor hade köpt med sig, busade och åt glass :)
Det var två trötta tjejer som satt vid middagsbordet. M somnade flera gånger och sen var det natti natt. Så himla härligt att se. M sover fortfarande (i våran sköna säng kanske hon sover hela dagen), men Becca är uppe.
N sover hos M och J i gästrummet.

Jag har precis satt på en tvättmaskin till (tvättade 4 igår). Perfekt torkväder ute. Måste åka och storhandla innan grillningen. Hm hur löser man det? Tar man med 3 barn till affären eller är det som att självmant hoppa framför tåget?!?

   

Antal steg i går 11702, även fast jag bara vistades hemma i trädgården. 8000 av stegen var säkert steg till och från skogen här bakom :)



REBECCA

REBECCA


image99

NYA BRILLOR

NYA BRILLOR
Vi var till Huddinge C i torsdags och då köpte vi dessa. Cool brud!

RAPPORT

Glömde ju lämna min stegrapport för igår.
13605 steg. Satte på den 10.30 då vi åkte hemifrån och tog av den 18.30 då vi var hemma, så lite missvisande är det, men på ett ungefär. Tyckte den var i vägen då jag inte hade nån ficka att stoppa den i.
Det är visst huvudsaken man överstiger 10.000 steg och det gjorde jag.

UNDERBAR DAG I SOLSKEN

Det blev en skön promenad på strandvägen ut till djurgården. Solen sken och det var mkt folk ute och vädrade sina solglasögon.
Vi kom precis till junibacken då Pippiföreställningen började. Becca letade upp Albin och satte sig hos honom, så lyckan var gjord.
Själv tycker jag sådär om att vara där. Svindyrt att gå in, 110 kr för vuxen och 95 kr för barn. Och när man har en liten som behöver åka vagn är det lite knöligt, man får inte ha den med in. Som tur var hjälpte min syrra till med att bära på henne. Man har ju en del andra väskor också.

När det var dax för Gävleborna att åka hem vinkade vi av dem vid bussen och vi promenerade in till stan. Vi gick in till mitt gamla jobb, HBJ, där jag inte varit på över ett år. Det var ett kärt återseende. Saknar dem i bland. Saknar även själva jobbet också.

När vi sen kom till firman igen lev. och hämtade vi bilar och var inte hemma förrän halv sju. Då kom D och S med barn och vi grillade. Hur gott som helst.
När de åkt stupade vi i säng och N har sovit hela natten, duktig tjej!

JUNIBACKEN

Väskorna är packad med matsäck och allt man kan tänkas behöva för en dag på Junibacken. Nu återstår bara att Natalie ska vakna.
Det blev ett hastigt beslut att åka dit. När Becca hörde att Albin skulle dit med dagis ville hon såklart dit och säga hej till honom. Och eftersom det är skönt väder har inte jag heller nåt emot att vara på djurgården. Det blir promenad dit från stan (vad gör man inte för att få fler steg till min räknare??!) Dessutom brukar bussarna dit vara fullproppade redan vid Åhléns.

Men först ska vi lämna bilen på firman i hopp om att de har tid att spola av den. Den är väldigt smutsig.

Ha en underbar dag!

AKTIVITET

Igår var en dag fylld med aktiviteter. Becca var på dagis och under tiden som hon var där klippte jag ner eller rättare sagt sågade jag ner rosenbuskarna som var så fruktansvärt fula. Aj aj vad det stacks, trots mina stora arbetshandskar. Men nu är det klart och buskarna vilar i frid i skogen...
Nu gäller det bara att gräva upp rötterna så inte eländet kommer upp igen. 

Jag grundmålade även en planka som skall upp i helgen.

På em. hoppade vi studsmatta Becca och jag. Det var himla skoj. Och sen ritade vi en hage och hoppade i. Försöker lära henne att hoppa på ett ben.

Imorse var vi uppe i bra tid. Det vill säga så pass tidigt att vi hann promenera till dagis. Det tar nämligen 40 minuter med barn och vagn och det är uppförsbacke hela vägen. Rebecca var duktig och gick den största delen av vägen. Får se om jag är lika hurtig när jag ska hämta henne. Knappast...
Ska åka till Huddinge i em och köpa en stegräknare (!!) Har fått det i present av min syster som tycker att jag ska springa(!!) tjejmilen. Hon är helt galen. Jag kan verkligen inte springa.
Men så långt som till en stegräknare kan jag sträcka mig. Och promenera kan jag göra.
Hade tänkt ha som mål att komma i de snygga och svindyra jeansen som jag köpte innan jag blev gravid med Rebecca. Och just nu är jag inte ens i närheten av det. Låååångt i från.

MIN ONSDAG I BILDER

image91







ETT MÅSTE

Här kommer ett recept ni måste prova. De är sjukt goda.

image87
CHIP COOKIES

3 dl mjöl
1 tsk salt              ( blandas )
1 tsk bikarbonat

190 gr smör
4 1/2 dl farinsocker   ( röres ihop )
3/4 dl strösocker
1 tsk vanillinsocker

Blanda i.....

2 st ägg
6 1/2 dl havregryn
350 gr grovt hackad choklad, ljus och mörk

Allt blandas till en deg, gör bollar som plattas till biffar, lämna gott om utrymme då de flyter ut ordentligt.
Grädda i ca 175* ca 12 min, tills de blir vackert bruna!





ARBETARNA

ARBETARNA
Så här såg det ut när Rebecca hjälpte morfar att ta bort den där stora roten / stubben. Skam den som ger sig.
Operation ta bort träd och buskar fortsätter här hemma. Sakta men säkert...

UNDERBARA SOVMORGON

Jonathan körde Becca till dagis idag vilket betyder sovmorgon för min del. Det var superskönt. Vetskapen om att man KAN få sova är skön. Ingen stress med att klä på sig.
Nu sitter jag och väntar på att Natalie ska vakna så vi kan ge oss ut på promenad i solen. Hon måste ju äta först annars kommer vi inte långt... Har tänkt vara ute tills det är dax att hämta på dagis.
Kan bli en promenix till Huddinge. Har hört att de har god sushi där. Sushi har blivit lite av min favoritmat nu. Det trodde jag aldrig skulle hända. Favoriten är avocado och räkor. Har inte testat så mkt annat heller. Jo lax också. 

Middagen idag kommer att bestå av grillad lax med färskpotatis, fetaost & olive creme. Och en god sallad till det. Ska övertyga J att man visst kan äta fisk och att det är gott. 

Dax för mig att klä på!

NATALIE

NATALIE

Kreativiteten flödar...

Till listan vad jag har gjort idag kan tilläggas:
* Dammsugit, dammat och torkat golven.
* Handlat på MAXI
* Hämtat på dagis
* Vikt tvätt av 3 maskiner
* Städat Beccas garderob och rensat bort urväxta kläder
* Lagt kycklingstrimlor i marinad (ska prova ett nytt recept med kyckling som legat i marinad av soja, olja, citron, paprikapulver och curry och sen ska man blanda i cremefraiche) Återkommer med resultatet.
* Kollat på Rasmus på luffen :)

Nu ska jag fixa en sallad och sätta in kycklingen i ugnen. Sen ska jag sätta ut annons på blocket. Beccas garderob är till salu!

Och en rolig sak har hänt idag. Jonathan har vunnit på Lotto. Det finns ingen som förtjänar det bättre än han just nu. GRATTIS!

SOL MOLN REGN...

Ja igår var det konstigt väder och idag verkar det bli samma elände. Fast man ska kanske vara tacksam för att solen visar sig trots allt.
Det blev grillning igår. Och gott var det. Kött, klyftpotatis, majskolvar, hallomi och sallad.
Farmor kom  hit och var till stor hjälp med tjejerna. Framförallt med den stora damen, hon var förfäligt jobbig igår. Vi bråkade konstant...
Klockan tickade på fort igår och den blev nio innan R kom i säng. Vi andra halvsov i soffan och farmor stannade över. Så idag hade hon nära till jobbet.

Jag har sovit bra i natt och fått massor gjort redan. Fixat diskmaskinen i och ur, tvättat 3 maskiner, plockat undan på golven, städat kylskåpet, lämnat på dagis, och nu matar jag N.
Vi ska strax på promenad med Maggan. Det ska bli skönt med frisk luft och motion.
Ha en bra dag!

SOLEN ÄR HÄR IGEN!!

Underbart måste jag säga. Inte ett moln så långt jag kan se. Men det har varit kallt, riktigt kallt. Min väderstation avslöjar att det har varit 2 minus i natt. I natt ja, jag har nu förhoppningsvis listat ut hur jag ska lura till mig mera sömn. Natalie vaknade i vanlig ordning vid 02 eller nåt sånt. Då lyfte jag bara över henne till mig och hon somnade om bums och vaknade 04.30 och det var helt OK. Ja för att sen somna om igen och hon sover fortfarande.

På agendan idag står det BVC och sen åker vi tåg till stan, jag och mina tjejer. Vi ska kolla lite på HM (båda behöver sommarkläder) och sen ta en promenix till Lilla Essingen. En lång och välbehövlig promenad i solen :)

När vi har hämtat bilen där (syftet med resan) så åker vi hemåt. Ev slinker vi in till IKEA och köper lampor. Får se vilken form barnen är i...
I kväll blir det grillning. Har haft entrecôte i marinad i 2 dagar i hopp om grillväder och nu blir det äntligen av!
Men innan dess ska jag jobba i trädgården, det finns som bekant massor att göra. Jag tycker tack och lov att det är roligt jobb som ger fint resultat.


Nu måste jag dra på mig kläder (vad sjutton ska man ha på sig idag? Just nu är det 4 grader, men med denna sol blir det varmare senare...)


FÖRSVINN REGN

Rebecca sjöng en bra sång igår som jag aldrig hört förut. Det var något i stil med försvinn regn kom tillbaks en annan dag. Precis det vill jag nu. Trött på detta elände. Men man ska tydligen vara glad att det inte kommer i fryst variant (snö).
Som bekant har vi en det att pyssla med i trädgården och vem vill fixa det i regn. Inte jag i af.

Idag ska vi åka till Täby och hälsa på vänner. Sen på em kan det nog bli ett besök i badhuset om det hinns med.

Jag hade tänkt ta lite sovmorgon idag. Förhoppningsvis somnar N om efter denna matning och J ska få äran att gå upp med R när hon vaknar. Hon kom visst in till oss i natt. Inget som jag märkte av men hon låg mellan oss nu när jag gick upp...

HEMMA

Nu är jag hemma igen efter en heldag med barnen i shoppingcentrum och mataffär. Phu! Det tar på krafterna, speciellt när jag bara har sovit några enstaka timmar i natt.
Vi har köpt presenter, mascara till mig, underkläder, barnkläder och såklart mat. Man handlar för 800 kr men kylskåpet är fortfarande halvtomt när man packat upp allt. Ok jag köpte mkt barnsaker, typ blöjor och ersättning, men ändå!
På vägen hem stannade jag till på lampaffären och hämtade våra fönsterlampor. De är så fina. Bild kommer förhoppningsvis när de kommer upp på plats och när det blir kan jag inte lova...

Nu vaknar snart Natalie och vill äta. Innan dess ska jag hinna hänga tvätten.
Ha en trevlig helg gott folk!

GOD MORGON

Har inte riktigt bestämt mig om jag ska vara uppe eller krypa till sängs när N ätit klart.
Jag borde sova, samtidigt har jag massor av tvätt att fixa med.

Det regnar idag med. Tråkigt, för idag är det pic nic på dagis. Vi ska dit mellan 15-17, vilket betyder att vi inte behöver hämta kl 14 idag *hurra*.

Nu behöver jag inte längre fundera, Becca har också kommit upp...

TOMT

Nu har mamma och pappa återvänt till ödemarken. Här hemma blev det tomt. Det var underbart att ha dem här. Jag har fått så mycket hjälp, tack så mycket.
Om 7 veckor kommer de tillbaks. Tills dess hoppas jag att vi gjort det mesta i trädgården så att pappa slipper slita.
Idag har jag varit på MITT jobb. (Är ju alltid annars på firman...) Blev ditbjuden på fika. De ville fira min 30 årsdag och Natalie. De är så himla rara. N fick kläder och jag presentkort på Åhléns. Jag är visst saknad där och det känns bra. Tråkigt för dem att jag kommer att vara hemma MINST ett år till. Ett helt år, det låter länge, men snart är man där.

Det öser ner regn ute. Nog behövs det men tråkigt att solen lyser med sin frånvaro. Jag som ville jobba lite ute.

J & jag planerar en resa, bara VI TVÅ. Bo på hotell, strosa omkring i en stad som inte är vår egen, äta gott på restaurang (utan barn som tramsar vid matbordet), SOVA en hel natt utan matningar, ja you name it.
Hoppas bara att någon vill / orkar ta på sig att passa de små.

Nu vaknar N och det är dax att göra ett ryck här hemma. Men jag är trötter idag och orkeslös.


UPDATE

Det har varit dåligt med uppdatering de senaste dagarna. Det beror på att jag har haft fullt upp med familjen kombinerat med lite sömn. Inte bra.
I fredags em / kväll åkte vi båten ut til Vaxholm på D & S vigselcermoni och sen käkade vi. Det var mkt trevligt. Jag älskar Vaxholm och kommer givetvis åka dit fler gånger i sommar. En skön utflykt att ta med tjejerna på när det är fint väder. 

I lördags jobbade vi ett par timmar på fm sen fick vi besök av Anneli Henke och Albin. Vi grillade och snackade skit och ungarna lekte. 
I går kom mamma och pappa hit och med sig hade de en cykel till Becca. Hon blev glad för den men vågar ännu inte cykla på gatan (rädd för bilarna). Det är liiite trögt att lära sig cykla på gräsmattan...
David och Simone kom hit på em och J & D åkte och köpte en jätte studsmatta till Becca. Behöver jag skriva att ungarna blev helt gaaalen i att hoppa??!
Jag provade själv att hoppa också. Det skulle jag inte ha gjort för i morse kände jag OOOONT i mina fogar. Inte skönt. Undra när skiten ska försvinna.

Det ska bli skönt att ha mamma och pappa här några dagar. De är bra på att ta hand om barnen och hjälpa till och Becca älskar att vara med dem. N verkar trivas i deras famnar också, trots att hon spydde ner dem båda... 

zzz

Gårdagen höll på att ta livet av mig. Det är bara att inse att man inte kan göra mer än en sak åt gången med två små barn.
Jag var till city gross och storhandlade och när jag var klar hann jag hem och mata N och packa in varorna innan det var dax att hämta R på dagis.

Efter dagis bakade vi tekakor och bullar i långpanna och hemmet förvandlades till kaos när jag därimellan skulle laga middag. Det blev raggmunk med bacon. Har aldrig gjort det tidigare, men gott var det.

Jonathan var inte hemma i går kväll så jag fick prova på att ta hand om allt själv, och jag lovar, det var ingen drömsituation. Båda barnen skrek. N för att hon var trött och hungrig och R i protest för att hon ville ha uppmärksamhet. R vägrade sova och kom upp och skrek och N blev rädd och skrek för det. Ond cirkel alltså. 
Halv tio hade båda somnat och då stupade jag i säng, trött som bara den. 
Tack och lov fattade N att hennes mamma var trött och inte ville gå upp så hon sov ända till 3.30 innan det var matdax. Idag känner jag mig utvilad, än så länge. 


GOD MORGON

Här har det varit en aning stressig morgon. Hela familjen sov gott och försov sig. Vi vaknade fem i åtta.
J bör vara på jobbet kl åtta och vi bör vara på dagis kl nio. Det hann vi faktiskt också. Frukost i bilen och en lillasyster som togs från den varma sängen direkt till bilen i pyjamas.

Just nu äter N och sen åker vi till Kungens kurva för inhandling av mat. Har tänkt hinna baka matbröd i dag också. Vi får väl se hur det går med den saken. Har i allafall förberett inför det.

Solen skiner idag också, det är underbart! Ska ut och hänga tvätt snart.
Ser att gräsmattan är i behov av ny frisyr, kanske nåt som kan åtgärdas idag. Jag älskar att klippa gräs. Dessvärre avskyr Becca när jag gör det. Hon påstår sig vara rädd för gräsklipparen. Suck! Hon är rädd för sin egen skugga, så varför är jag inte förvånad...

Suck

I natt är jag riktigt trött. Kan vara den långa promenaden som tar ut sin rätt. Jag vill sova NU. Men N bara äter och äter...

SLUTKÖRD

Vilken dålig kondis jag har. Har promenerat med en kompis idag. Vi var ute och gick i 4 timmar minus när vi åt lunch. Och nu är jag helt slut.
Tänkte att jag skulle jobba i trädgården, men nu vet jag inte om jag orkar längre.

På vägen hem från promenaden plockade jag upp Becca. Tyvärr glömde jag ståbrädan hemma men det gick bra i af. Hon var duktig och gick utan gnäll, tack och lov.
Vi gick förbi affären och plockade upp fläskfilé och jordgubbar. Har inte räknat ut vad jag ska laga ännu, men jordgubbar blir det till efterrätt. Årets första.

I kväll trodde jag att jag skulle på föräldramöte. Klantskallen (jag) hade tagit fel på dagen. Mötet var i går. Tack och lov var jag inte ensam. De flesta hade glömt om det är nån tröst. Orutinerat att ha mötet på en måndag, det sa personalen själva. Och visst, jag håller med. Föräldrar behöver påminnas!

Första passet

Nu är vi vakna första passet för mat och blöjbyte. Det hade varit skönt att få sova vidare... Nu inser man vilken tur vi hade med R, då hon sov utan mat på nätterna.

MYSPYS

MYSPYS
Rebecca har ordnat myspys på golvet och vill att N ska leka med nallen...

MINA ÄNGLAR

MINA ÄNGLAR

Dagens gärningar

Började mitt (vårt) äventyr med att åka till färgaffären. Det inhandlades röd färg till knutarna. Såklart fattades det lite färg nu när jag ska måla en gång till på framsidan.

Sen åkte vi till firman och sedan vidare till Akalla och fixade tutan på bilen. Underbart skönt med tuta igen. Bara därför har jag inte behövt använda den idag.

När vi var klara där med matning och blöjbyten och allt vad det var fick vi nästa uppdrag via telefon, åka till BMW och plocka upp en sak. 
Där passade vi på att spana in lite motorcyklar. Hittade en fin, bild kommer senare i kväll.
Sen åkte vi till Solna C och åt lunch. Rebecca har varit till stor hjälp idag och varit jättesnäll hela dagen. Tyvärr vände det när vi kom hem och den snälla tjejen förvandlades till ett monster. Grymt sagt, men dessvärre sant.

Just nu matas det och sen ska vi gå ut en stund och såga ner ett träd eller buske eller vad man kan kalla det för. Ful är den och ska bort härifrån. Som de flesta växtligheter på framsidan. Bort bort bort!!

MÅNDAG 5 MAJ

Idag har jag båda tjejerna hemma. Har inte riktigt bestämt vad vi ska hitta på idag. Det finns några alternativ. Saker som MÅSTE göras under veckan är att åka till Din Bil och laga tutan. Har åkt alldeles för länge med trasig tuta, vilket är båda farligt och frustrerande. Jag blir galen på alla idioter som inte kan köra bil och då är ju tutan bra att ha.

Ska även gå upp till körskolan och kolla lite. Har bestämt mig för att ta MC kort. Kalla det 30 års kris eller ej, men det vore kul att kunna åka MC nästa sommar och det ska jag göra. 

Borde göra en del i trädgården också. Vi ska ju avveckla alla buskar och träd på framsidan så jobb finns det alltid :)
Det kommer att bli jättefint när det blir klart, men vägen dit är tung med mycket slit. Stackars J, det är han som sliter hårdast.

Nu borde jag fixa mig innan N vaknar. Lugnet före stormen...

RÅLIS

Den här dagen har spenderats i Rålambshovsparken. Vi har avnjutit ett stycke frisk luft och sol tillsammans med D & S +barn och farmor. Riktigt skönt var det.
Farmor bjöd på lunch på lilla capri, tack så mycket! Jag åt gravad lax med dillstuvad potatis, som jag har längtat i 9 månader!

Nu måste jag ta reda på tvätten. N spydde ner hela min sida i sängen i natt. Inte så kul, men å andra sidan blev sängkläderna tvättade också.

Becca är trött efter den här dagen. Hon har redan badat och inväntar Madicken som börjar 18.30. Får se om hon håller sig vaken tills dess...

OROLIG NATT

Natalie har hållt mig vaken mer eller mindre hela natten. Nu är det typ ingen idé att lägga sig igen, R vaknar snart. Kommer bli en dag i dimma... Men är man småbarnsförälder så ska det väl kännas också.
Måste ha sovit lite i af, hann drömma att jag fick p-böter. Undra vad den drömmen ska betyda. Kanska att jag ska undvika parkeringar idag.
Det ser för övrigt ut att bli en solig dag idag, det gillar vi!

Storasyster

Storasyster
Storasyster vaktar lillasyster då mamma behöver hjälp.

Min stora tjej

Min stora tjej
En morgon innan dagis.

Hårt arbete

Idag har Jonnathan och Stefan jobbat hårt här på tomten. De har gått loss med yxa, spade och spett och tagir bort våra träd på framsidan. Och de har även satt upp våra markiser. Det blev så himla bra. Bra jobbat säger jag.
Själv har jag bara pysslat med tjejerna och tvätten. Jag lovar, det räcker till gott och väl.
också har vi varit runt och letat efter en snygg utelampa till uteplatsen, dock utan resultat. Iofs är väl allt annat än vad vi har just nu snyggt, men man vill ändå hitta den rätta.
Vi tog en tur till maxi också och inhandlade middagsmat och blöjor.

Idag blev det grillat till middag. Fläskkotlett med ris och sallad. Himla gott var det.

Har precis kommit på att jag kan använda min bärsjal när jag ammar, så nu kan jag använda båda händerna  att blogga med. Hurra!

I morgon fortsätter trädgårdsarbetet här hemma. Och jag ska måla om möjligheten finns, dvs inget barn skriker / ska äta eller vill vara med. Oddsen är inte så stora om man säger så...



image77

fredag

Trött idag. N höll mig vaken en del i natt. Hon var pigg som en mört... Och det var INTE jag.
Försöker nu äta frukost och blogga samtidigt som jag har en gnällig (trött) tjej över axeln, ingen bra kombination.

Idag ska Becca på teater med farmor och Mirelle. Det ser hon verkligen fram emot. Jag också:) Ska jobba under tiden.

Nu hinns det inte med nåt mer bloggande för stunden. Båda tjejerna måste kläs på (även jag ska klä på mig) och massor ska fixas här hemma innan vi kan åka.

Ha en bra fredag allihopa!

RSS 2.0