BITVIS ISKALL

Kinderna är röda och kalla, benen djupfrysta och fingrarna stekheta. Hm skum kombination. Jag är precis nyinkommen från min powerwalk. Fast idag hade jag lite ork och energi, men tog mig ut i af :)

Nu väntar en härlig stor kopp te och en film i soffan med min älskling.


Sa jag förresten att jag var på MQs mellandagsrea? Jodå. Hittade ett par t-shirts som kan vara bra att ha i Kap Verde.


BURR

Nu har jag dammat av gåstavarna och varit ute på powerwalk 1 timme. Skönt men kallt.
Ska banne mig ta mig ut 2 gåner om dan. Får se hur länge det håller i sig.

SICKLA

Vi var väldigt rastlösa hela familjen och kände att vi var tvugna att se något annat än vårat hem. Efter tippen besöket åkte vi hem och lastade in sittvagnen i bilen (den fick inte plats innan vi lämnat skräpet...) och åkte i väg. Vi hade inte bestämt oss för vart vi skulle så vi åkte först till McD i Älvsjö för lunch och sen vidare till Sickla köpkvarter. Det var mycket folk ute och parkeringen full som vanligt. Jag fick syn på en plats som strax skulle bli ledig och tog den. Kom i despyt (milt sagt) med en kärring som tyckte sig hade rätten till platsen. Jag hade sett henne men i ärlighetens namn så bör man blinka om man ska in på en parkeringsplats, och dessutom bör man placera sig så att det är möjligt att genomföra.

Kärringen i fråga blev vansinnig för att jag tog platsen och jag blev ännu argare på henne som började tjafsa 1 cm från mitt ansikte (hon klev ur bilen). Hon hade dessutom vidrig andedräkt.
Jag fick det jag ville ha sagt (att jag är trött på kärringar som hon som inte kan köra bil) och gick nöjd därifrån med maxpuls. Jag älskar att tjafsa med andra när jag vet att de har fel.
 Becca satt i bilen och hejade på hon med.

Vi kollade i några affärer men inte efter nåt speciellt. Köpte en ny skrivbok på rean som jag ska ha till mina recept. Så om det blir lugnt här hemma i kväll vet jag vad jag ska göra.

Har precis gjort en affär på blocket. En kille kom hit och köpte en skohylla och hatthylla så nu är vi 450 kr rikare *hurra...* och det bästa av allt slipper vi ha dem i garaget. Vi har som bekant redan överfullt.
Han försökte pruta men lyckades inte. Idag är jag inte snäll...





LÖRDAG

Tycker lite synd om Rebecca idag.
Lillasyster sover (har gjort det i över 2 timmar) och Rebecca vill att vi åker och hittar på nåt kul. Vet inte vad vi ska göra. En vända till soptippen är ett måste i allafall. Har redan en fullpackad bil som står på uppfarten och väntar på att få bli tömd. Det blev en uppsjö med skräp på julafton.
Sen åker vi troligtvis till Hammarby och kollar hur det går för Jonathan och gänget med renoveringen. Mest för att få tiden att gå :)
Vad ska man hitta på med en lillasyster som smittar tro??

Idag ska vi äta rökt lax med dillstuvad potatis till middag. Längtar redan :)
Hoppas Rebecca tycker att det är lika gott som jag tycker.

Nu ska jag sätta mig i soffan och mysa med henne.

VATTKOPPOR

Ännu en sjukdom har drabbat lilla tösen (minsta). Den här gången är det vattkoppor.
Upptäckte hennes "utslag" på eftermiddagen idag så vi åkte till närakuten så en sjuksköterska fick titta närmare på henne. Det var mycket folk i kö före (typ 30 pers på en doktor...) men när man har "pestsmitta" får man gå före :)
Och mycket riktigt så var det som jag trodde.

Det dröjer väl inte länge förrän Rebecca blir prickig också för hon har heller inte haft det. Lagom till semestern säkert med vår tur...
Tänk så många hon säkert har hunnit smitta redan. Kusinerna ligger lite risigt till gissar jag på. Man smittar visst ett bra tag innan utslagen kommer.

Nu ska jag strax krypa ner i sängvärmen. Måste bara vänta tills Natalie somnat. Hon har varit uppe med oss och myst i soffan och kollat på film :) Och faktiskt lyckades jag få i henne en flaska välling. Det är typ det enda hon fått i sig idag. Tur hon har att ta av :)


NU ÄR DET ÖVER

Julen som man längtade till i flera veckor är nu över. Poff sa det och det blev juldagen. Enligt mig den sista officiella julfirardagen.
Nu kan granen få åka ut genom altandörren illa kvickt och vi kan ta bort allt pynt. Vet inte om man säger allt när det rör sig om ett par prydnadstomtar, en julstjärna och en ljusstake som hälften av ljusen är hela på. Ja också gardinerna i köket. Det är allt juligt vårt hem har att bjuda på.

Vi hade en bra julafton, trots att förutsättningarna kunde ha varit bättre. Rebecca blev sjuk ett par dagar innan jul. Feber, hosta och halsont denna gång. Och Natalie är i full gång med att få sina tänder som visst gör väldans ont att få. Så hon gnäller, vägrar äta och är väldigt bubblig i magen och allt vad det innebär.
Men vi hade trevligt ändå. 
Barnen fick väldigt mycket och fina julklappar. Även jag fick det. Tack ska ni ha allihopa!
En ny mobiltelefon, Marc O Polo tröja, smink, hudvårdsprodukter (mina favvosar), sushi-kit, plättlagg, halsband (MoP), vattenkokare, ja you name it. 

Det blev en ganska tidig kväll igår. Barnen blev trötta och folk åkte hemåt. Jag, Jonathan, mamma och pappa blev sittandes i soffan och kollade på Tomten är far till alla barnen (undra hur många ggr man kollat på den...)

Idag sov vi länge (strax före åtta vaknade barnen). Sen var det lite att fixa med disken från igår och vi åt frukost i lugn och ro. Ingen stress alls. 
Sen packades barnen och tillhörigheterna in i bilen för färd mot Gävle och mera julfirande hos min syster.
Det blev julklappsutdelning och de fick ännu mera fina julklappar.
Becca och Albin lekte, vi åt god mat i vanlig ordning och vips var klockan mycket och det var dax att åka hemåt. 
Min syster hade gjort i ordning en påse med färdkost till oss. Det var hemgjort godis. Jag kan lova att jag har ont i magen nu. Men gott var det *mums*.
Jobbigt som fan att köra i mörkret, halt och jävligt, men nu är vi i af hemma :)

Nu ska jag plocka i hop här hemma och sen ska jag sova. Natti natt!

Mamma och pappa fortsätter färden hemåt i morgon.


 

GLÖMDE...

Glömde tillägga att vi var till ICA MAXI igår. Det var resten av stockholmförorternas alla invånare också. Och kanske några fler.
Det var helt hysteriskt!!

Fatta vilken omsättning de ska ha.

STATUS

Status här hemma just nu:

* Uppe alldeles för tidigt. Natalie tycker visst att det är lämplig tid att vakna på, men jag är en  zoombie fortfarande.

* Julgranen är på plats. Världens finaste kungsgran. Väntar på att bli klädd. 

* Rebecca är sjuk *SUCK*. Och har sovit i vår säng i natt och agerat element.

*  Jag bakade limpor igår som jag ska mata fåglarna med. Det kunde man ju ha räknat ut att det skulle smaka ingenting när man kollade på receptet och än en gång fickl jag belägg för att man bör inte gå efter recept!

* Nya limpor kanske bakas idag, kanske...

* Det är 3 dagar kvar till självaste julafton och tänka sig, jag har bara ett par klappar kvar att köpa.

* Det bästa av allt är att jag slipper städa till julen. Städerskan kommer på tisdag :)

* I år ska det inte få infinna sig någon julstress.

TROR JAG FÅR FNATT

Hela dagen har varit pannkaka, från början till slut.
Det började med punktering i morse sen har det väl bara fortsatt känns det som.
Till på köpet har min mobil out of the blue börjat leva sitt eget liv. Det började med att den helt plötsligt inte gick att låsa upp, så jag tog ur batteriet och satte dit det igen. När jag skulle slå PINkoden tryckte den själv en massa siffror och den låstes. Efter att ha fått tag på PUKkoden hände samma sak. SUCK och STÖN!!!
Det är bara att inse- den är DÖD DÖD DÖD!!!

Har suttit och kollat mobiltelefoner på blocket nu i kväll och hittat en fin samsung (rosa). Det är bara att inse, man klarar sig inte många minuter utan telefon. Vilket i-landsproblem...

Nu sover båda barnen och jag ska bänka mig framför tvn. Och bara sörja min telefon...

JAKTEN PÅ JULKLAPPAR FORTSÄTTER

Idag har vi fortsatt jaga julklappar och faktiskt har vi sprungit på ett par styckna idag också. Fast det verkade inte direkt ljust när vi började shoppingen.
Jag var till Net on Net i Slagsta. Vilken jäkla skräpbutik. Eller vad säger man. Sakerna kanske det inte var nåt fel på men folket som jobbade och inte visste nånting överhuvudtaget var det stort fel på.
De hade ingenting i hyllorna (kan hända att jag skulle ha populära saker men va sjutton...). Det stod i datorn att de fanns på lager. Nåja. Jag tröttnade rätt snabbt och vi styrde bilen mot Heron City i Kungens Kurva.
Vi fikade, shoppade och hade det allmänt trevligt. Det var lugnt och skönt där, inte massa galna människor som rycker och sliter i sakerna (som det brukar vara i julhandeln).
Rebecca köpte nya julgranskulor i fina färger. Lila rosa och turkos. Hon var super nöjd över dem, likaså jag för de kostade 1 kr/st :)
Till mig själv köpte jag glöggmuggar. De hade satt ner allt pynt och julrelaterade saker med 50% redan. Bra för mig. Jag har knappast börjat med julpyntet ännu...

I morgon kommer städerskan vilket betyder att jag ska fly hemifrån en stund. Målet blir nog i vanlig ordning ICA Maxi och Bauhaus. Kylskåpet ekar och behöver fyllas på. Men julmatshandlingen får nog vänta ytterligare några dagar. Jag är av den sorten som vill ha allt färskt. Och tror att det är färskare om jag väntar några dagar till. Fast jag vet att skiten ligger i affären och väntar på att få komma hem till kylskåpet, så skitsamma i vilken kyl de ligger... Mjölken blir i allafall av bättre datum :) Och jag är som bekant datumfixerad på mat. En störig egenskap, jag vet.

Nu ska jag strax krypa ner i duntäcket och sova. Natti natt.

TISDAG

Nu har jag varit för upptagen igen :)

I söndags var vi på Gröna Lunds julmarknad tillsammans med David, barnen och Agneta. Barnen tyckte det var jätteroligt (och det var ju för dom vi var där) själv hade jag klätt på mig alldeles för lite såklart och frös som en galning. 
Efter julmarknaden åkte vi till Helenes krog på K-holmen och åt god mat. Tack så mkt Agneta!
Efteråt var vi så mätta och trötta att det blev sängdax när vi kommit hem. 

Igår spenderade vi dagen i Uppsala hos Annika och hennes barn. Det var trevligt. Och så fick jag ju gosa med hennes lilla bebis Martin. Ja liten och liten...men det var mkt mysigt. Dock inte så mysigt att jag vill ha en till...
På hemvägen svängde vi in och tvättade bilen på firman. Det behövdes verkligen. Nu slipper man skämmas ett tag till. 

Idag har jag gått gått och gått lite till känns det som. 
Efter dagislämningen åkte jag till Hammarby och lämnade bilen på nya firman. Den skulle få en buckla fixad. Jag passade på att uträtta lite julklappsärenden mm så jag gick till stan fram och tillbaks. Vet inte hur långt det är, men jag gick i af i närmare 4 timmar. 
Jag åkte sen direkt och hämtade en sur Rebecca på dagis. Hon har varit gnällig och sur hela em. Och jag har då blivit precis likadan. SKITKUL.
Nu har barnen somnat och jag ska ta ett bad innan jag kryper ner i sängen. 

I morgon blir det lite fler julklappar som ska fixas samt förhoppningsvis lister som ska sättas. Lister är ett ont måste som bara skjuts på...

Nu ska jag hoppa i badet innan jag somnar här vid köksbordet!  

BORDET FULLT

Ja nu har jag äntilgen fått arslet ur vagnen och införskaffat ett litet första fotoalbum till Natalie. Det tog bara 8 månader.
Jag har varit på Panduro och handlat. Jag har varit emot att handla pysselsaker där för jag tycker att de har haft sunkig kvalitet på sakerna, men det har blivit mycket bättre. Men inte så bra att jag skulle betala 11 kr för cardstock som inte ens är riktigt hård! Ni som pysslar förstår vad jag menar :)
Och nu i kväll när barnen hade somnat dukades det upp med papper, pennor, fotofix, skärmaskin, rub ons, brads och allt annat skojigt här på köksbordet.
Tyvärr går det inte i den takt jag borde ha med tanke på att jag har flera hundra bilder att göra, men det kanske blir genomtänkt.
Har insett att jag behöver använda en skrivare för en text jag vill få in, så jag får väl helt enkelt skriva texten och ta med papperet det ska stå på till jobbet nån dag. Skrivaren här hemma strejkar (eller rättare sagt lever sitt eget liv).

Jag sitter här och gäspar så jag bör nog lägga mig och sova så i allafall en av oss är pigg i morgon. Det kommer INTE vara Jonathan. Han är ute på den årliga shoppingrundan som jag snarare skulle kalla för krogrunda så här dags. Men han har roligt och det är huvudsaken. Han är väl värd att göra nåt annat än slita på jobbet.

God natt på er!

PHU!

Idag har jag och mina barn trängts med miljoner andra shoppinggalna människor. Folk har tunnelseende och är hysteriska. Men tack och lov har mina barn skött sig exemplariskt och vi har inte en enda gång bråkat eller ens behövt diskutera något. Rebecca har gått massor utan att klaga på att hon är trött (som är en regel, inget undantag). Jag är nöjd med dagen än så länge. Förutom att Natalie bara har sovit 20 minuter på hela eftermiddagen. Får se hur länge det går att hålla henne vaken.

Nu ska vi strax baka lite julkakor till julaftonsfikat. Återkommer senare!


VINTIPS



ETT MYCKET GOTT VIN!

FRIDAY NIGHT

Natalie sover (hon har 38.8 i feber), Becca och Jonathan är på gympa och jag lagar mat och passar på att njuta av ett glas rött.
Idag blir det ekologiskt kött (eller vad det nu var. Kött från kossor som haft det bra och betat på en grön åker...) med råstekt potatis, rödvinssås, sallad och nybakat bröd med valnötter och oliver. Till det tapenade. Hoppas det blir gott. Det luktar i af gott. Hoppas de kommer hem snart , magen kurrar :)

Idag har vi hade vi besök av grannarna på fm, sen har vi gjort ingenting alls. Ja förutom ischoklad som Jonathan beställt till jul. Jag är rädd att vi sabbat den. Han ville ha mintsmak och jag köpte en annan sorts mintflaska än jag brukar och jag gillade det inte alls. Avskyr ischoklad så jag är väl inte rätt människa att avgöra, men jag kan i af känna smak.
Får väl göra om det då, ingen fara med det.

I kväll är det idolfinal och det kan vi inte missa. Inte jag i af :)
Jonathan har visst lite andra bestyr inplanerade. Han ska på den årliga julshoppingen i morgon, så listor ska skrivas och allt ska planeras in i minsta detalj. Det är väl så de får tid till mera tequila antar jag :)
Själv kommer jag att vara hemma med barnen. Beroende på vädret och hur N mår får vi se vad som händer. Kanske åker vi till stallet om det inte regnar.

Nu ska jag steka köttet.

Trevlig helg på er!

BILDER




Jag vill gå NU!!!

Nakenfis!!!

Lussebullebak. Becca gör knäckebröd med russin...

Och Natalie gräddar :)

Pepparkaksbak

En febrig tomte.

Luciatåg på dagis. Becca sjunger ljudligt...

ANNAS PEPPARKAKOR

Varför envisas man varje år med att baka egna pepparkakor när köpta smakar mycket bättre?!?
Kan det vara för den goda pepparkaksdegens skull eller kanske för den goda lukten som sprider sig i huset? Det är nåt alldeles speciellt med det i allafall, det måste jag säga.
Jag gjorde bara halv sats av degen så det blev inte så mycket tack och lov. Jag gjorde några stora hjärtan som ska dekoreras och hängas i fönstren.
Rebecca ville göra ministjärnor, så det blev ett gäng sådana också.

Idag har jag varit flitig med mina promenader. Har sammanlagt promenerat i 3 timmar effektivt och med det får man vara nöjd. Funderar på att åka och simma i kväll när barnen har lagt sig. Det skulle vara skön avkoppling.

Till middag vet jag inte vad jag ska hitta på. Har verkligen INGEN aning. Orkar inte klä på barnen igen för att åka och handla, så det får bli nåt som finns hemma redan. Tråkligt men bekvämt.

Jag träffade en av grannarna som bor i några hus bort idag här på gatan och vi bestämde att hon skulle komma över med barnen på fredag. Det ska bli kul., inte minst för Rebecca. Det kan vara roligt för henne att ha kompisar i närheten.

Nu ska jag röja lite här hemma. Plocka undan saker, det behövs! I morgon kommer städerskan *hurra*.

TISDAG

I bland är livet ett stort kaos. Eller rättare sagt så ställer jag till det själv. Som här hemma i eftermiddags.
Jag gjorde ett tappert försök att fånga mina barn på samma bild med någolunda rena kläder och försökte få dem att samtidigt kolla in i kameran. Tror ni jag lyckades? Svar NEJ!
Becca flamsade på och Natalie åt på fällen dom satt på.
Så undra inte varför det inte dimper ner nåt julkort från fam Heller Guttormsson i år.

Efter fotosessionen bakade vi lussebullar. Vi fick ett hett tips om att göra typ butterkaka fast med saffransdeg fylld med mandelmassa och annat gott i. Den ser god ut, men ligger nu i tryggt förvar i frysen.
Det blev även vanliga lussekatter som blev hyfsat goda. Mycket bättre än köpta som är väldigt torra.
Becca gjorde en egen variant av lussekatter. Jag skulle nog kalla dem trekanter av modell knäckebröd (hon älskar att trycka i massa mjöl) med massor av russin, på båda sidor!
Huvudsaken hon har roligt och är med :)

Samtidigt som baket höll i gång satt Natalie och skrek i sin stol. Vi gav henne russin för att hon skulle vara tyst, så vi får väl se om jag får städa hennes säng i natt...

När bullarna var i ugnen blev det dax att fixa middag. Vi slängde i hop en korvstroganoff mitt i allt stök och all disk. Och det blev precis klart när J kom hem från jobbet. Vilken tajming.

Ska strax slänga i hop en pepparkaksdeg så Beccis kan få baka pepparkakor efter dagis i morgon. Jag vill få undan allt kladd och bak innan städerskan kommer på torsdag.
På torsdag är det lussefirande på dagis. De ska sjunga ute och sen blir det fika inne. Ja man får såklart ta med egen fikakorg.

Jag har hör och häpna även motionerat en del idag också. Gick till Hudd. sjukhus fram och tillbaks för att låna kameran av svärmor. Vilken skillnad på kamera jämfört med vår gamla. Det är bara att inse att det är dax att investera i en ny. Snälla tomten...
Trodde i min enfald att minneskortet till kameran skulle gå in i datorn, men icke sa Nicke. Måste nog be henne ta med datasladden i morgon. Då får jag ju ännu mera motion :)

Dax att fixa deg innan jag ska kolla 2 ½  men.


ÄNTLIGEN LITE BILDER...


Becca älskar att fota sig själv.

Syskonen busar i soffan.

Kalas-dax!

På morgonen då Becca fyllde år. Morgontrötta barn i sängen.

SÅ HÄR I JULTIDER...

Så har jag ett hett julklappstips till er.
En OBH Nordica digital hushållsvåg. Hur bra som helst och dessutom snygg. Jag fick själv en sådan i födelsedagspresent av en kompis för ett par år sedan och den används flitigt. Typ varje dag.

Idag har jag varit i Sorunda hela dagen. Vi har hälsat på Maggan och hennes barn i deras nya hus. Ja de har ju bara bott där sen i somras, men innan jag har kommit i väg hann det bli vinter...
När vi kom hem började vi planera middagen. Vi bestämde oss för att laga chili con carne. Och eftersom vi inte hade nåt vitt bröd hemma påbörjades bakning av vitt bröd. Becca var med som alltid (med huvudet mitt i det man gör) och fastnade med sina fingrar mellan bunken och själva assistentsarmen. Hon skrek som en stucken gris och jag blev livrädd. Ryckte ur sladden och ryckte loss hennes klämda hand. Stackars liten. Natalie som satt på golvet blev också rädd och plötsligt hade jag 2 ledsna barn att trösta.
Handen svällde upp rejält, men hon kunde röra på fingrarna tack och lov. Det måste ha gjort skitont.

Nu sitter jag och kollar biljetter till Disney on ice. Jag och Maggan tänkte gå med Leo och Rebecca. Det ska bli mysigt att göra nåt med de stora barnen. Det kommer bli en sen kväll för dem, men det får bli så.

Nu ska jag hålla tummarna för att de nya avsnitten av 2½ men finns att lada ner. Det slutade så bra igår så jag måste bara se nästa :)

FÖRSTA TANDEN

Nu har äntligen första tanden kommit fram på Natalie. Den sitter nere till höger. Och snart kan hon bitas ordentligt!

I natt hade jag också en vaken natt. Magen igen. Hade så ont att jag inte visste vad jag skulle göra och kramper hela natten. Det blev bättre på morgonkvisten (eller ja runt kl 11), så vi gick på julmarknad här i byn. Lagom avancerat förr oss. Dock en väldigt tråkig julmarknad, men de hade ett mysigt café som vi satte oss i och bara myste och fikade hembakat.

När vi kom hem kom jag på att jag skulle sätta upp belysning i trädgården, som alla andra gjort redan. Efter att ha försökt och misslyckats få till det bra i vårt enda träd (som är en tråkig rönn) gav jag upp och fäste skiten på husfasaden istället. Det gick inte så bra som jag hade tänkt mig, men efter ett par timmars slit och massor av svordomar senare sitter de nu på plats.

Jag var inte på bra humör alls när jag slutligen blev färdig. Kan nog vara en kombination av att jag inte ätit och att det gick skitdåligt, men stackars mina kära här hemma. Förlåt!

Robban och Birgitta med fam åt middag här idag, det var trevligt. Har nyss plockat undan disken och lagt barnen, så nu är det dax att själv krypa ner snart. Ska vänta på ett par avsnitt med 2½ men som J laddar ner just nu, kolla på dem i sängen och sen är det natti natt.  

LÖRDAG

Kanske ska döpa min blogg till mina krämpor. Det vore passande.
I natt vaknade jag kl 02 av sjukt illamående och kramper i magen. Fick hålla till inne på toaletten resternade del av natten och en bra bit in på förmiddagen. Nu känner jag mig ok. Men man ska inte ropa hej...
Undra vad det var som hade bosatt sig i min kropp. Eller förresten, jag vill inte veta.

Jonathan och Becca jobbar, men kommerr strax hem. Vi ska åka till badhuset och mysa med våra barn.
Det var längesen vi gjorde nåt tillsammans bara vi 4, så det ska bli härligt.

I kväll ska Jonathan ut och äta med ett par kompisar och jag ska passa på att pyssla. Jag har inte scrappat en sida sen Natalie föddes. Borde skämmas för fan. Men har inte haft tid lust och ork.

Nu ska jag svida om från pyjamas och glasögon till linser och nåt anständigare på kroppen om man ska visa sig ute bland folk.
Måste förbi Kappahl också där jag så tankspritt glömde kvar min Lindex påse i förrgår. Mycket att hålla reda på och liten hjärna... Då blir det så!

TORSDAG

Det blev en promenad till dagis i morse och efter lämningen fortsatte jag 1,5 timme. Natalie vaknade när vagnen stannade. När vi kom in började jag baka matbröd. Hade ett nytt recept jag skulle prova, men som jag alltid säger- man ska inte följa receptet.
Dock gjorde jag det och det resulterade i pannkaka. I allafall lika degigt som pannkaka. Så nu är nästa sats i ugnen. Inget recept denna gång. Det är lite av ett experiment. Jag köpte musli på lösvikt och blandade olika saker hejvilt, typ GI puffar, quinoafrön, pumpafrön och allt vad det var. Jag la lite sånt i blöt tillsammans med fiberhavregryn, havrekli, linfrön och solrosfrön och gjorde en deg av det tillsammans med grahamsmjöl och lite vetemjöl. Det jäste bra och luktar gott. Hoppas det smakar gott också. 

Snart är det dax att hämta stora älsklingstjejen på dagis. Vi ska åka till Rusta (av alla ställen!!) och köpa en liten julgran till hennes rum. Hon frågade mig igår varför vi inte har lampor i fönstren som alla andra grannar...
Dax att pynta med andra ord! Jag som trodde jag skulle slippa det.


ONSDAG

Sitter nu igen framför datorn, fast jag egentligen har många andra saker som ska göras. Eller rättare sagt borde göras.
Har i allafall röjt undan i vardagsrummet efter kalaset, skruvat ner borden och tagit bort stolarna. Mer behöver jag inte göra för städerskan kommer i morgon :)

Igår åkte jag och Natalie till Tumba. Vi hade inget bättre för oss. Jag lämnade tillbaks en tröja på HM och köpte istället kläder till Rebecca. En jättefin kofta, jeans, massor av strumpor och en ny hårborste. 
Becca älskade sin nya kofta och satte genast på sig den. Idag har hon på sig den på dagis också. Julkoftan säger hon.
Så här ser den ut fast julröd.


Idag promenerade vi hem från dagis. Vi åkte lite impulsivt tåg till Huddinge centrum. Becca behövde nya galonisar och fler handskar, vilket införskaffades där. 
Nu har vi nyss kommit hem och ska strax åka till tippen. Bilen är fullproppad av sopor som vi vill bli av med. 
Sen är det middagsdag. Idag är det fiskbullar på menyn. Jag lär få äta och hålla god min, men avskyr fiskbullskonsistensen. BLÄ!!!

Dax att klä på kidsen ännu en gång....suck!
 


En kort resumé

Nu har det hänt en del sen sist jag skrev på bloggen. Vet inte var jag ska börja.
Mamma och pappa har varit på besök sen i onsdags och åkte igår. Det har varit full rulle här hemma. Jag har fått mycket hjälp med barnen och även listerna satta av pappa :) Tack tack!
Natalie var helt slut igår när de hade åkt och sov i 3,5 timme :)

Vi har haft 4års kalas här hemma också. Det var i söndags som Rebecca fyllde år. Hon hade en väldigt bra dag med massor av fina presenter tillsammans med dagiskompisar och familjen. På kvällen var hon trött, väldigt trött. 
Tyvärr har jag inga bilder från födelsedagen för kameran är på firman, men det kanske kommer.  

Igår kom Lena och Petter på besök och vi åkte till lekslottet. Mest för att Rebecca skulle få leka lite, men även för Lena :) Hon älskar att åka den stora kanan och tar med barnen som täckmantel :) 

Idag hade jag stora planer på att promenera, men när jag hämtade tidningen i morse och insåg att det spöregnar ångrade jag mig snabbt. Just nu sover Natalie, men när hon vaknar ska vi åka till Tumba C. Ska lämna tillbaks en tröja på HM och handla mat. 
Efter dagishämtning blir det en tur till tippen. Det blir mycket skräp när man haft kalas.

Känner mest för att bara slappa idag. Tror jag ska lägga mig och slöa i soffan och glo på nån dålig såpa på tvn. Borde julpynta lite, men vem har lust med det när det regnar och gräsmattan är grön??! Inte jag i allafall!

RSS 2.0