Min dag

Har haft en underbart skön dag på jobbet. Jag har nämligen varit slavdrivare och inte gjort så mycket själv. Min blivande vikarie har varit med idag och gått lära.
En 21 årig kille med tonårsfinnar som pratar om HB dunkar... Ja det känns ju lovande. Min fråga är bara, pratar man om sånt i den åldern verkligen? Själv tycks jag minnas att det mest var aktuellt när man var 17 typ. Nåja!
Så när klockan var tolv och diskvagnarna från alla 6 avd. kom in satte jag honom på att diska. Själv passade jag på att baka tårtbotten och matbröd, såna roligare sysslor :)
Jag ska bjuda på marängtårta med grädde och hallon i morgon på min sista dag.
Helt galet, jag kommer sen att vara hemma i 1,5 ÅR (!!)
Underbart skönt som det känns just nu, men det kommer säkert inte bli nån dans på rosor alla dagar.

Idag behöver jag inte laga middag heller, det gjorde jag nämligen i går. Alltså dagens middagsmat som är lasagne.
Borde städa lite i stället för att sitta här framför datorn, men jag har verkligen INGEN lust till det. Att plocka ur diskmaskinen får räcka som dagens ranson av städning :)

Onsdag morgon

Sitter här vid köksbordet och dricker mitt te, ingen annan är vaken och det är sååå skönt!
Ja för vem är frivilligt vaken vid denna tid?! Jag har bara 2 (!!) mornar kvar att gå upp tidigt, härligt!

Har MASSOR att fixa på jobbet innan min vikarie börjar. Han ska gå med mig tors och fre, så idag får jag lägga på ett kol för att hinna.
Igår efter lunch bakade jag typ 140 semlor och med eftertanke var det inte så smart. Jag hade så ont att jag knappt kunde röra mig efteråt. Men nu ligger bullarna i frysen till nästa vecka. Då hoppas jag bara på att min vikarie fixar resten.

Annars händer det inget speciellt just nu. Jag ska boka upp några behandlingar till nästa vecka. Först och främst fötterna skulle behöva sig en rejäl omgång, även en ansiktsbehandling skulle sitta fint.
Måste även gå till frisören innan det är dax att föda barn. Sen vete gudarna när man ska ha tid för sånt.

Nu ska jag klä på mig och väcka Rebecca, krypa ner i hennes säng och mysa lite innan vi går upp. Det finns inget mysigare.

Ha en bra dag!

Nyss hemkommen

Jag är nyss hemkommen från jobbet. Phu, vilken dag! Inte kul med 12 timmars pass...

Funderar på att hoppa i badet nu och sen hoppa vidare till sängen. Funderat klart! Hej hopp!

Dagens rapport

Känner mig lite piggare idag (kan ju bero på att jag somnade kl 20 i går kväll), men illamåendet håller fortfarande i sig.

Har gjort några krafttag idag redan och det känns kan jag lova. Kallsvettas och känner att jag borde ta det lite lugnare.
Har skruvat i hop Beccas databord och förflyttat den datorn till hennes rum. I kopplingen överlåter jag till husets datanörd :)
Har även städat kontoret där den gamla datorn stod och där den nya ska kopplas in. Den som just nu står uppackad på köksbordet...

Det jag har kvar nu är att rensa Beccas rum på masssssa skit och leksaker.  Blir alldeles matt bara jag tänker på det. Kanske orkar jag det på em idag.

Idag skiner solen från klarblå himmel, så lite friskluft ska jag ta. Kanske passa på att dra i väg julgranen som så fint ligger på marken utanför vår uteplats.

Sjuk

Vaknade i morse och mådde lite halv illa. Inget man tänker på när man har gjort det till och från i 7 månader...
Åt frukost, tog en dusch och sen gjorde jag inget mer än låg i sängen till kl 15.
Jag frös och mådde fruktansvärt illa. Efter nån timme insåg jag att ett par alvedon och lite mera sömn skulle sitta fint.
Jonathan tog med sig Becca till Kungens Kurva och var borta nån timme. Sen när de kom hem lekte Becca bra själv och med Jonathan så jag fick sova i lugn och ro. Tack för det!!

Nu har vi skjutsat J till Daniel (som har fyllt år), så de skulle hitta på något.
Becca badar och sen är det natti natt för henne.
Själv ska jag lägga mig och kolla på en film och sova ännu mera :)

I morgon ska jag orka röja i Beccas rum. Hon ska få en egen dator och idag köpte de ett bord till hennes rum där datorn ska stå. Måste bara plocka undan en hel del saker först och kanske möblera om lite.

Shopping

Tog en tur till stan idag efter jobbet.
Det blev en del shoppat, även om vissa saker satt långt inne.


Köpte bland annat Marcus Fagervalls skiva. Vet inte om det var priset, omslagsbilden eller musiken som lockade, men 35 kr kostade den i af... Och visst ser han bra ut!!

image13

En annan sak jag köpte var denna hårtång från Björn Axén (volumaster). Provade den hos Monkan och vem kan vara utan en sådan??! Fast priset var mindre kul, 595 kr.

image14
Köpte även en klänning till Rebecca, som är rosa, brun och vitblommig. Den var väldigt söt och såklart INTE på rea- i vanlig ordning.

Becca somnade i vagnen och jag kunde strosa runt på stan utan gnäll och tjat, helt underbart! Vi tog bussen till Lilla Essingen och när vi kom dit fick jag såklart ett hedersuppdrag att leverera en bil...
När vi kom hem nu i kväll lagade vi mat- oxfilé med kantarellsås. Det var GOTT! Fast vad annars kan oxfilé som kostar 359 kr/kg vara?

Nu ska vi snart kolla på film som J har fixat, men vi får väl se hur många minuter jag håller mig vaken...

Ha en trevlig helg!



Hicka

Igår kände jag det för första gången. Bebisen i magen hade hicka :)
Becca kände också och tyckte att det var spännande, men lite konstigt.

När jag väntade Becca kände jag sånt väldigt ofta, men kommer ju inte i håg när det började.

Har nu bara drygt en arbetsvecka kvar. Väldigt skönt kan jag säga.
Efter jobbet idag tog jag ett par timmar till städning, och det får jag sota för nu. Har lite svårt att röra mig om man säger så...

Becca har redan somnat och jag sitter och väntar på att Jonathan ska komma hem från jobbet, samt tvättar. Har snart kommit igenom hela tvättkorgen *hurra*.

I morgon efter jobbet ska jag och Becca ta tåget till stan och kolla lite i affärer. Ja om det inte regnar då förstås, då stannar vi hemma.
Har ett par saker som skall inhandlas på Åhléns och de har klubbdagar nu, dvs. 20% rabatt. Varför missa det?

Trötter

Trötter
Så här trött är man efter dagis när man inte vill vila där...
Smygsomnar framför TVn.

Sing star

Sing star
Härt sjunger vi Sing star. Becca har sin egen variant. Hon vill bara sjunga Diggilo Diggeley (hur sjutton stavas det?) Och den finns inte med, så hon sjunger den i af. Det är roligt att höra sig själv och ingen annan får sjunga...

Tack!

Tack!
Tack till Stefan och Lina för den fina tröjan!
Kolla så snygg jag blev. Inte alla dar man går till dagis DKNY kläder :)

Och inte alla dar man får posera på matbordet heller...


Formex och besök

Igår var jag alltså på Formex mässan för första gången. Vilken grej!
Det var mässa i alla 3 hallarna, men vi lyckades knappt ta oss igenom en av de mindre hallarna på hela dagen.
Fast vi såg ju vad vi var där för och det var huvudsaken.
Jag  fick massor av nya idéer och inspiration och jag hoppas verkligen att jag kommer ha ork och tid till att utföra det.

Becca hade det bra hos farmor, som var så snäll och ställde upp som barnvakt. Jonathan var i Gbg och de hade barnförbud på mässan (barn över 3 alltså). Smart drag att ha barnförbud. Det var lugnt och skönt där.
Ett stooort tack till farmor!

Idag har jag hunnit dammsuga och röja lite innan Annika och Hanna kom från Uppsala. Det var superkul att träffas, det blir tyvärr allt för sällan.
Hanna hade hunnit bli stor tjej nu.
Det är jättefint väder ute idag så vi passade på att gå ut och få lite frisk luft samtidigt som vi städade ordning lite på gården efter kvällen och nattens storm. Beccas plastlekstuga hade nästan flyttat över till grannen...

Nu har de åkt hem och vi har planer på att komma i väg till soptippen med lite skräp och till affären för att shoppa lite middag.
I morgon är det jobbardag, suck!
Jag har i ofs nedräkning då jag bara jobbar 2 veckor till.

reklam


image8image9
                                                           En liten reklampelare!

Vilken dag!!!

Morgonen hade precis börjat. Jag hade druckit min kopp med te, skickat Jonathan till Gbg, börjat tvätta och accepterat att jag var hemma och vabbade. Hunnit tänka tanken att det skulle vara skönt att krypa ner i sängen igen när det var dax för Becca att vila.
Hela detta raserade när Jonathan ringde och sa att hans plånbok låg kvar hemma och att de hade kört 15 mil. Och han MÅSTE ha sitt körkort som ligger däri.
Då var det bara att klä på sig själv och Becca (som fortfarande hade ont i magen) och ge sig av på jakt efter nåt ställe i stan som kunde ordna detta.
Jag började på Bussgods och det kunde man ju ha räknat ut att där gick det ju inte... De har sina speciella inlämningstider och varför rucka på dem?!? När inte ens bussjäveln har gått...

Han tipsade om ett annat ställe på Vasagatan som kanske kunde fixa det. Så jag irrade omkring en stund innan jag hittade det. Fanns inga skyltar vid vägen och det låg på en bakgård med värsta grindsystemet för att kunna komma in på området. Och det var en firma som verkligen låg i ett hål i väggen.
537 kr senare var plånboken på väg mot Gbg och jag hoppas verkligen det inte blir några problem med att hämta ut den.
När detta var klart var både jag och Becca hungriga (hade inte ätit frukost), så vi tog en sväng förbi Konsum innan vi åkte till farmor och våldsgästade.
Jag åt med god aptit, men Becca drack bara ett halvt glas mjölk.
Hon satte sig och spelade data och jag softade i soffan.

Tänkte vi skulle vänta där tills Anna kom in till stan. Flyget skulle landa runt kl 11, men det blev problem med barnvagnen (i vanlig ordning när man flyger), så hon blev utan vagn. Hur kul är det när man har en liten 3 månaders baby?!? Och lånevagn hade de, men såklart bara sittvagnar och det går ju liksom inte alls.
Så jag åkte hem och letade reda på bebisvagnen som jag packade in i bilen och åkte tillbaks till stan med.
I väntan på att de skulle komma med flygbussen försökte jag få Becca att äta något, men hon var mest intresserad av sin Ramlösa. Sen köpte vi en glass och den gick ner :)

När vi träffade dem fick vi lite brådis. Parkeringen hade precis hunnit gå ut och jag ville inte riskera böter, så efter att ha fått mina saker skyndade vi till bilen. Och vi har nyss kommit hem.
Becca kollar på teskedsgumman och jag ska plocka upp mitt nya alfabet :)

Magsjuka eller matförgiftning

Stackars lilla Rebecca. Hon har mått dåligt och spytt i natt.
Hoppas att det bara var nåt dåligt hon ätit och att det inte är magsjuka... Fast hon har inte spytt nu på morgonen i af.
Så idag är jag alltså hemma och vabbar. Passar på att tvätta kläder och städa. Eller rättare sagt plockar undan lite. 

Idag om Becca piggnar till ska vi åka till stan och möta upp Anna. Jag ska få mitt revolution alfabet :) Längtar efter min pysselstund i kväll när Becca sover. Måste bara kolla så att jag har fotofix hemma (självhäftande tejpbitar). 
Är lite sugen på att svänga förbi Skapa Hobby eller Papprika för lite pappersinköp också.


  

Väntar...

Sitter just nu och väntar på att Jonathan ska komma hem från jobbet så att vi kan äta middag.
Har gjort spaghettigratäng med champ, majs, skinka.

I kväll ska jag bara ta det lugnt och göra så lite som möjligt. Är fullständigt utmattad efter arbetsveckan (även om den inte är slut ännu). Håller på att göra budget för detta år och det gör mig galen. Fast det ser ljust ut på pengafronten, så man kan ju alltid hoppas på att den går igenom.

På lördag är det FORMEX mässan i Älvsjö.
Rebecca ska få vara hos farmor medans vi traskar runt och kollar på scrapsaker. Det ska bli hur kul som hellst!
Anna Molin kommer ner så man kommer även att få mysa med en bebis :)

Nu ska jag göra sallad. Länge leve Ruccola!

Galen blomma

Har jag inte en galen amaryllis så säg. Den kom på att den skulle slå ut nu äntligen. Bara några veckor för sent...

Idag efter jobbet har jag pysslat lite i bebisrummet. Möblerat och planerat och kommit på att vi ska ha skötbordet där inne. Det finns ingen annan plats för det. 
Så jag har kollat runt på blocket lite och vet nu vad jag vill ha för typ. Vill ha med bra förvaring under.

Nu ska jag hoppa ner i badet och sen blir det tv. Måste bara se Gynnings nya program. Inte för att det säkert är bra, utan för att kolla vad det är.


image7

Städning

I går när jag kom hem från jobbet började jag genast att städa. Har kommit på att det är lika bra att sätta i gång direkt, annars orkar jag inte.
Så 3 timmars intensivt städande resulterade i att när jag i natt skulle upp och kissa kunde jag knappt röra mig. Inte bra för fogarna med en hel dags jobb och städning. Hade massa onda sammandragningar mot slutet av städningen, men va sjutton det måste ju dammsugas också...
Ska fortsätta idag. Skam den som ger sig.

I övrigt händer det inte så mycket spännande, varken på jobbet eller hemma. Har bara 3 veckor kvar att jobba nu :)

Nu ska jag strax väcka Becca. Auf wiedersehen!

Soffmys

Soffmys

Hemma igen

Nu är vi hemma igen efter kalasandet i Gävle och våldsgästning av Lena och Tommi i Uppsala.
När vi kom hem hade Jonathan börjat storstäda köket. Och när han städar gör han inte som mig (fuskar), då blir det ordentligt gjort.
Själv kastade jag in tvätt i maskinen och nu väntar jag bara på att den ska gå klart så jag kan stoppa in nästa lass. Sen väntar ett hett bad och efter det är det godnatt.

Det var ett lyckat kalas och Albin var nöjd med sina presenter.
Så här såg hans tårta ut, som Anneli gjort själv!
tårtan

Kalas

Idag ska jag och Becca åka på kalas i Gävle. Men först ska vi äta frukost och packa våra väskor, vi kommer att sova över där i natt för vidare hemfärd i morgon.
Har även planer att titta in i Uppsala på vägen hem.

Det är ju såå tråkigt att köra ensam så nu har jag tänkt ladda upp med massor av gamla godingar på CD. Jag hinner typ aldrig lyssna på skivor längre.

Har även beställt tågbiljetter för att åka upp och hälsa på mammsen och pappsen i feb. Fattar ingenting av sj:s biljettpriser. Kollade i förrgår på priser och tills i går hade de gått upp med över 100 spänn. Blodsugare!!!
Den här gången stannar vi från tors-tis, så jag planerar att hinna hälsa på gamla vänner som aldrig hinns med i vanliga fall. Ska ju självklart umgås med familjen också. Och ta en tur på stan.
Men ska minimera packningen och utesluter därför barnvagnen (tror jag). Måste ju orka bära också...

Nu ska jag göra mig i ordning. Ha en bra helg!


Spjälsäng

Nu är spjälsängen på plats i bebisrummet. Jag var uppe på vinden nu i em och rotade runt bland kartongerna. Det var riktigt roligt.
Rebecca är väldigt uppspelt inför allt som har med bebisen att göra. Och hellst av allt hade hon nog velat sova i bebissängen i natt :) Men i stället tog hon bamsespeldosan med sig till sin egen säng...

I morgon är det fredag, hur skönt är inte det?? På lördag bär det av till Gävle och Albins 4 års kalas. Vi ska sova över där och åka hem på söndag. Skönt att slippa köra på kvällen. Jonathan blir hemma för han är sjuk.

Nu ska jag lägga mig och kolla lite på tv innan jag slumrar in...

Trötter

Trötter
Våran lilla gumma somnade på soffarmstödet idag efter dagis. Det är hårt när man ska vara stor tjej och inte vila på dagis...

Barnmorskebesök

Nu på eftermiddagen har jag och Beccis varit till barnmorskan. Allt verkar bra med bebis, själv ska jag börja knapra niferex (järn). Hb 117. Lite väl lågt med tanke på vad som hände förra förlossningen. Det kan vara bra att fylla upp järnkvoten lite...
Är fruktansvärt trött på kvällarna nu. Jag vill göra saker här hemma men som läggs på hyllan för att jag inte orkar. Har påbörjat ett projekt i bebisrummet som jag vill få klart snart. Och sen ska jag ju slipa och måla köksluckorna... Risken finns att de förblir fula.

Nä nu är det dax att flytta sig till sängen. Klockan är ju faktiskt snart halv nio :)
Hoppas på ändring med min trötthet när jag slutar jobba om några veckor. Har bestämt mig för att få som rutin att åka och simma när jag har lämnat Becca på dagis på mornarna, sen när jag är ledig alltså. Kan vara en skön start på dagen. Måste bara fixa baddräkt som rymmer en elefant :)

I morgon efter jobbet har jag som plan att städa här hemma. Vi har tagit paus med städerskan och letar efter en ny, så då får man snällt sköta den skiten igen... Det är UNDERBART att slippa städa, men vad ska man göra. Vi hittar nog en ny snart :)

Natti natt 

Havandeskapspenning

YES!
Idag väntade ett brev från Försäkringskassan här hemma i brevlådan. Ett brev som jag blev väldigt glad över. Det stod att jag har blivit beviljad hel havandeskapspenning från 4 feb. Helt underbart!
Tänkte på jobbet idag hur sjutton jag ska orka annars och nu är problemen lösta :)
Nu har de ett problem på jobbet i stället, vem ska jobba och med så kort varsel??! Nåja, inte min business.

Idag är jag sjukt trött och ska snart hoppa i badet och sen slussa mig vidare till sängen. Har haft en sömnlös natt då jag legat och lyssnat efter kusliga ljud. Jonathan tyckte han hörde nåt innan han somnade, så han var upp och kollade, men såklart ingen här. Och då började jag inbilla mig ett och annat.
Det skulle kännas tryggare om man införskaffade ett bättre vapen än marmorkaveln...

Quickutz

Quickutz

Vad tror ni om detta alfabet till min nya Quickutz revolution??

Handlat

Har just kommit hem från kungens kurva där vi handlat en hel del saker.
Vedkorg, brandsläckare, braständare, brasverktyg, presenter till Albin mm.
Vi fick mycket gjort på kort tid.

På fm idag tog jag ett varv med dammsugaren och sen gick jag och Becca ut en stund i snön. Men jag kommer inte längre i mina täckbyxor och började snart frysa.

I kväll ska vi ut och äta. Och nu softa i soffan...

Gunga

Gunga
Det var lite kallt ute när vi gungade. Men gunga skulle vi göra ändå.

snöskottning

snöskottning
Becca skottar snö som morfar brukar göra (hennes kommentar).
Hon har lånat Albins gamla overall och den trivs hon väldigt bra i. Man kan ju undra om det är för att den är varm och skön eller om det är bara för att just han har haft den :)

Härliga lördag

En dag som denna, inga måsten som man M Å S T E göra, bara ta dagen som den kommer. Är det inte underbart?!

Snart är det dax att fixa frukost. Affären måste bara öppna först, ska köpa juice och frallor. En lååång frukost brukar det bli på helgerna.

Sen ska jag gå ut och skotta lite snö. Inte för att det har kommit nysnö utan för att jag ska skotta en gång runt huset. Kan vara bra att ha. Om inte annat gör man ju rådjuren en tjänst :) skottar upp deras E4...

Becca tvättar bilen

Becca tvättar bilen
Lite suddig bild. Tagen med mobilen...

Helg

Så efter 3 dagars arbete är det nu helg *jippie*.
Inga planer inför helgen förutom att försöka bli frisk och utvilad.

Efter jobbet idag åkte jag hem och sov en timme innan jag hämtade Rebecca hos farmor i stan. Det är det som har räddat hela kvällen. Klockan är tio och jag är fortfarande vaken (!!)
Rebecca har den bästa farmor man kan ha. Hon ställer upp i vått och torrt. Den här veckan har Becca varit ensam från sin avdelning på dagis (de har sammanslagning med en annan förskola) och hon som aldrig gnäller om att gå till dagis ville helt plötsligt inte gå dit. Det kan man i ofs förstå när varken fröknar eller kompisar är hennes.
Så idag har hon varit med farmor.

När jag hämtat henne åkte vi till firman och städade lite. Hon älskar att vara där. Kan leka i soffan de har i timmar och förra gången hjälpte hon till att tvätta en bil :)

Eftersom jag är lite hängig hoppade jag i badet efter middagen och sen parkerade mig i soffan framför brasan. Det var Mimmi och Reine i fjällen på 4 an, lite underhållning :) En film som man annars inte skulle ta sig för och kolla på. Det jag undrar är vart den är inspelad. De sitter nämligen och läser ÖP (Östersundsposten).

Nu ska jag surfa vidare in på Quickutz hemsida och bestämma vilket alfabet som jag ska ha till min nya revolution :)

HA EN UNDERBAR HELG!

Välkommen Vinterland

Nu är vintern äntligen här!
Men en liten sak undrar jag bara. Måste ALL snö komma samtidigt?
Det blir liksom jobbig snöskottning då när allt vräker ner samtidigt. Som tur är har vi en snäll granne som hjälpte mig att skotta bort snön. Fast det kommer mera så det är väl dax att ta en sväng igen i kväll.

Det har varit lugnt på jobbet de här dagarna så jag har passat på att gå hem tidigt, redan kl 13. Superskönt.
Jag börjar bli sjuk (lagom till helgen) så jag ska softa i soffan nu i em och göra Rebecca sällskap framför Karlsson på taket. Det lär nog inte bli många minuters tittande. Igår somnade jag framför Pippi...

Nytt år och ny blogg

Välkommen till min nya blogg. Jag har av flera orsaker bytt blogg och hoppas nu att detta år vara lite flitigare på uppdateringsfronten. Men man ska ju aldrig lova något som man inte är säker på att kunna hålla....

Nyårsafton tillbringades några mil ut i skogen hos några vänner. Vi åt god mat, sköt raketer, sjöng sing star och hade allmänt trevligt.
Vi kom hem för några timmar sedan bara och är totalt utslagna idag. Helt sjukt vad jag känner mig bakfull, jag som inte druckit en droppe. Fast det är väl sömnbrist gissar jag på.
Rebecca hade lite svårt att komma till ro och ge sig hän åt kudden så hon blev uppe till 01.30 lilla tjejen.

I kväll är det dax att ställa väckarklockan igen, jobbardax i morgon... Det känns väl sådär kul kan jag säga. Men det är ju faktiskt bara 3 dagar denna vecka, så man får hålla ut.

Nu ska jag krypa ner i sängen. Har många timmar att ta igen...


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0