BILDDAX

Dax att bjuda på lite bilder...


REBECCA KÖR NATALIE I GÅSTOLEN. EN FÖRVÅNAD NATALIE ÅKER MED.
HÅRBANDET HAR REBECCA DEKORERAT HENNE MED. TYVÄRR SAKNAS HÅRET.




SÅ HÄR KAN DET SE UT NÄR REBECCA SOVER. DJUREN MÅSTE FÅ PLATS. HON SJÄLV KOMMER I ANDRA HAND...

SÖNDAG

Helgen har varit bra. Mycket bra. Vi har fått massor gjort här hemma. Och då menar jag massor.
Den har gått i höstens tecken. Vi har städat vårt uterum/förråd där vi vinterförvarar utemöbler och grillen och allt mellan himmel och jord som man inte vet var man ska göra av. Nu har vi inte så mycket av det sistnämnda. Vi åkte fullastade till soptippen igår igen.
Nu är gräsmattan klippt, även kantklippningen är fixad, stuprännorna på plats (efter att ha varit nere aldeles för länge...), studsmattan ihopplockad i microdelar, utemöblerna intagna. Ja nu är vi helt enkelt klara inför vintern :) Fast man kan ju hoppas att det dröjer innan det är dax för snö.
Vi har inte bara jobbat. Idag tog vi med barnen till badhuset, tillsammans med D&S med barn. Det var trevligt. Skönt att det var så lite folk. De större barnen hade sina armpuffar och "myrägg" och simmade. De mindre badade också. Natalie orkar inte bada så länge, men älskar att duscha efteråt och sen sitta och kolla på oss från sin bilstol vid kanten. Utan gnäll, sweet! Tyvärr är det hennes storasyster som står för gnället i denna familj. Gnäll, skrik och gråt. Vet inte hur man ska hantera det längre. Hon är såååååå jobbig ibland. Och envis som få. Förhoppningsvis övergående inom snar framtid annars vet jag inte hur jag ska stå ut...

Nu i kväll har jag stavat mig fram uppför backarna. Härligt! Det går fort uppför utan barnvagn. Man känner sig tom utan vagnen. Konstig känsla. 

Nu ska jag duscha. Hej så länge! 
  

TRAGEDI PÅ HÖG NIVÅ

Idag har nåt fruktansvärt i Rebeccas ögon hänt. Hennes kära gosehund försvann när vi var på maxi. När vi hade packat in alla varor i bilen gjorde vi den hemska upptäckten. Då var det bara att ta lilla tjejen under armen och den större i hand och traska in och leta. Visste ju vart vi hade gått, men ingen Bimbo (hunden heter så) såg vi. Vi frågade personal på olika avdelningar men ingen hade sett honom.
Ledsen i ögat åkte vi hemåt. Rebecca ringde J så även han gick skallgång efter jobbet. Dock utan resultat.
Rebecca var så ledsen och ringde mormor och berättade historien. Det var nämligen hon och morfar som hade köpt honom i present när hon var nyopererad.
Strax innan middagen ringer de från maxi och kvällen är räddat. Bimbo övernattar nu i informationen och väntar på att få bli hämtad.

Idag har jag ätit lunch med Mirja på hennes jobb. Jag letade mig ut till Järfälla. Det var mkt trevligt att ses, var typ ett halvår sen vi sågs sist, helt otroligt.
Och Mirja, TACK för lunchen!

Nu i kväll har jag simmat. Torsdagar är den bästa i simhallen=barnfritt och levande ljus.
Oj vad klockan går. Dax att hoppa i pyjamasen om man ska orka upp i morgon vid 6. I morgon är det fredag, veckans bästa dag.

BABYMASSAGE

Igår blev det inget bloggat.
Men jag kan berätta för er att inget speciellt hände. Det inhandlades mat på Willys i Tumba (de hade billig kyckling och billiga blöjor denna vecka), lunch intogs på gamla TBs i Tumba C, och snälla svärmor (som dessutom bjöd på lunch) tog barnen på eftermiddagen så att jag kunde ta min cykeltur. Helt underbart!

Idag blev min dag lite upp och ner när jag på morgonen insåg att det var idag jag hade babymassage och inte på torsdag.
Jag lämnade Rebecca på dagis och sen fortsatte jag på en långpromenad i morgonsolen. Man fattar inte hur bra man har det när man är mammaledig och bara kan ta dagen som den kommer i princip. Försöker inse att det bara är att njuta så länge det varar.

Natalie gillade massage. Hon var såklart störst i hela gruppen, både äldst och tjockast :) och hade ingen större lust att ligga stilla.
När det hela var klart plockade jag upp sushi och åt lunch när jag kom hem. Satte även igång med att baka matbröd i långpanna, som jag fick grädda efter att jag hämtat Rebecca.
Efter det kom Lena och Petter hit från Uppsala. Alltid lika kul med besök. Händer ju inte så ofta längre att man hinner umgås med vänner.
Vi fikade och sen tog vi en promenad. När vi kom hem var det dax att laga middag. Korvstroganoff lagades det i stora lass. Enkel och god mat, men tyvärr inte GI vänlig, så Lena avstod middagen och åkte hem istället. Nästa gång ska jag laga GI, jag lovar!! Visste ju inte...

När jag plockat bort middagen och fixat med disk och sånt tog jag mig friheten att åka till Huddingehallen och simma. Simning är avkoppling för min hjärna. Man hinner tänka/planera/rensa hjärnan på ett lustigt sätt.
Det blev 45 minuter och efter det bastu och hårtvätt. Jag är sämst på att basta. Sitter i max 5 minuter och sen får jag myror i baken.
Hade i af gått ner nästan 2 kilo på en vecka. Den hårda träningen har visst börjat ge lite resultat. Konstigt vore det annars när man lägger ner ungefär 3 timmar varje dag. Skam den som ger sig!

KALASVÄDER

Igår kväll var vi hemma hos Deniz och Ebru i Täby. Det var mkt trevligt. God mat och trevligt sällskap. Lugnt och skönt när barnen hade somnat :)
Kom hem strax efter ett, så i morse när Natalie bestämde sig för att kvittra (klockan halv 6) var jag allt annat än pigg, det lovar jag. Hon fick sin mat och vi var uppe en stund. Jag tog en chansning och la ner henne i sängen igen. Och jippie! Efter några "omnattningar" somnade hon och jag trippade glatt tillbaks till sängen. Hann väl sova en halvtimme innan nästa barn kom in och ville kolla på tv. Jag satte på den i sömnen och hon satt i vår säng och kollade. Där köpte jag till mig några minuter till :)
När N vaknade igen klädde jag på barnen och promenerade till centrum för att inhandla frukostfrallor, juice och mjölk.

Efter frukosten fixade jag lite med tvätten mm och Jonathan badade barnen. Välbehövligt för dem båda eftersom vi skulle på barnkalas. Rebeccas bästis på dagis fyllde 4 år och det firade vi på Lida med grillning och fika. Perfekt väder idag också.
Efter några timmar åkte vi hem. Jag lämnade barnen med J och tog min cykeltur. Betydligt ljusare där på dagtid :)
Hann precis komma hem och ta en dusch innan det var dax att möta upp ett par familjer från kalaset på TBs för middagsintag. Jag åt kebabsallad. Inte det bästa valet, men det slank ner.

Nu sitter jag och slöar med en kopp te framför mig. Funderar allvarligt på att krypa ner i sängen och försöka ta igen min förlorade skönhetssömn :) Ha ha ha good luck!

Måste bara uttrycka min irritation. Vad är problemet hos folk att stava?!? Svenska människor som har var och varannat ord felstavat? Jag säger inte att jag är felfri, men det är ganska jobbigt att läsa bloggar som har stavfel i varje mening. Nån som håller med kanske?

MÖRKRÄDD

Dagen gick fort och inte alls som jag tänkt mig. Hade ju tänkt städa lite och så, men fick lov att åka till firman tidigt. Eller tidigare kanske man säger.
Vi åt lunch med Stefan vid DNhuset. De har en härligt buffé med typ 6 olika rätter, massa grönsaker och efterrätt på fredagar. Idag var det rabarberpaj.

Natalie har sovit dåligt pga allt flaxande hit och dit. I och ur vagnen och bilstolen osv. Så halv sju kunde jag inte hålla henne vaken längre. Sen lagade jag middag och vi åt när J kom hem vid 19.
Maten hann knappt landa i magen förrän jag gav mig ut på min cykelrunda. Det börjar bli riktigt mörkt ute på kvällarna. Inte bara i Alby och Fittja utan överallt... Bestämde mig för att om jag ska fortsätta cykla måste jag göra det tidigare. Inte så lätt när J kommer hem sent. Jag vill ju inte kasta barnen i hans famn när han kommer innanför dörren.

Nu ska jag vara social och kolla på film. Ha en trevlig helg!

LJUVA MORGON

Sitter vid frukostbordet och avnjuter min frukost. Bästa målet på hela dagen.
Morgonpromenaden klarades av tidigt. Natalie vaknade halv 6 (!!) och då fick hon mat och sen tassade vi ut i det härliga morgonvädret.
Idag är det inget dagis för Rebecca så nåt får vi allt hitta på. Men på morgonen nu ska jag fortsätta städa. Började med badrummen igår och även sovrummet är numera dammfritt. Städskåpet rensades. Det har en tendens att rinna över hemma hos oss... Nu har jag slängt massa skit som låg där, sorterat och vips blev det gott om plats.

Igår kväll när J kom hem passade jag på att åka till Huddingehallen för en simtur. På torsdagkvällar har de barnfritt. Helt underbart! Dämpad belysning, levande ljus och lugn musik. Snacka om relax.

Nu ska jag göra några mackor till J som jag ska väcka och skicka på jobbet. Ibland har man liksom 3 barn och inte 2 :)

BORDE MÅSTE SKA

Ja idag kommer jag mig inte för att göra nåt vettigt. Har varit på långpromenad i samband med dagislämningen, målat listerna och bakat långpannebröd. Nu sitter jag här vid köksbordet och tänker på alla saker jag borde ta tag i. Typ städa och sånt. Men jag orkar inte. Inte just nu. Tror att latmasken har bitit mig...

Natalie sover just nu. Borde passa på att göra nåt. Sovrummet står på tur. Becca frågade igår varför det är så dammigt där inne... Oj oj oj. Till och med hon har lagt märke till det.
Ska göra ett ryck innan dagishämtningen. Sparka mig i arslet någon, SNÄLLA!

TRÖTT

Jajjamen, det blev både badhus och restaurangbesök med mina tjejer idag. De har skött sig exemplariskt, båda två faktiskt.
Nu har jag precis nattat storasyster. Själv är jag så trött att jag somnade till Bollibompa, men ryckte upp mig när jag skulle läsa nattsaga. Så nu sitter jag här med mitt te. En ny smak kvällen till ära. Ute öser regnet ner. Vilken tur att Jonathan inte är hemma så jag måste ut på min kvällsrunda:)
Det var längesedan jag glodde på tv en kväll. Fast det låter mera inbjudande att krypa ner under duntäcket och läsa en bra bok. Fast då vet jag att efter 5 minuter sover jag...

I morgon ska jag måla klart listerna. Borde även städa här hemma. Städa och röja i massor. Men det är tråkigt. Skittrist om ni frågar mig. När jag har rensat bort all skit ska vi börja ha städerska igen. Varje vecka. Längtar!!
Att komma hem till ett citrondoftande hem som skiner är väldigt trevligt, speciellt om man inte har lyft ett finger själv :)
Om det blir uppehåll ska jag packa bilen (ska ha ford ranger i morgon) med massor av skräp och åka till tippen. Vår uppfart ser ut som en soptipp just nu. Även om J åkte med en vända igår med massa saker. Det tar aldrig slut. Tänk om min morfar hade varit med och sett allt jag slänger på tippen. Han var en skrotsamlare som hämtade saker därifrån, lagade och fixade.

Nu ska jag titta till tjejerna, stänga av musiken på Beccas rum och lägga täcke på henne. Natti natt.

BILDER PÅ BARNEN


Rebecca lånade peruken innan vi skulle på maskerad.


Rebecca matar lillasyster.

Natalie äter på en sko.


4 månader och vill redan krypa...

ONSDAG

Listerna är inhandlade och målade (ja i af en gång. De behöver en strykning till innan de ska upp) och torkar nu ute på målarbockarna. Jag har målat runt dörröppningarna. Taket är klart. Ja nu är det slipning av väggar som står på tur. Ska vänta tills färgen torkat ordentligt. Det dammar ju som f*n av spackel.

Har precis ätit lunch, bestående av sushi. Sushi köpt på maxi i förpackning. Inte alls så god. Inte god alls. Kommer inte köpa sån igen. Den var iskall och formpressad. Urk!
Nu sitter jag med en stor kopp te och väntar på att Natalie ska vakna så jag kan mata henne och promenera upp till dagis. Dax för hämtning av den stora tjejen med andra ord.
När vi kommit hem ska jag ta med mig barnen till badhuset. Rebecca älskar att vara där. Natalie gillar det hon med. Hoppas jag lyckas hålla ordning på dem båda två :)
Jonathan kommer hem sent idag så vi kanske äter ute när vi åker hem från badet. Kolgrillen i Tumba är ett alternativ. Sen är det bara att åka hem och natta tjejerna.


JAG SKA MÅLA HELA VÄRLDEN...

Idag har det målats tak så det har stått härliga till. 2 gånger har jag gjort också. Bara för att det inte ska gå snabbt och smidigt har vi panel, så det tog en bra stund. Men nu är det klart. Har bara en vända runt fodren kvar att måla. Ja också alla lister då såklart. Tänkte åka och köpa dem i morgon. Hoppas på uppehåll så jag kan måla dem ute. 2,4 meters längder är inte så smidigt att måla inomhus.

Har hunnit med 2 promenader (till dagis båda gångerna) och gräsklippning. Det får räcka med motion för idag.

Har letat efter vår tapet på nätet men inte hittat den, så nu har jag slitit upp en av rullarna och fotat. Inte så bra bildkvalitét men håll tillgodo. Vad tycks om tapeten som vi hittade under panelen?? HA ha ha. Snygg va?!

                                                                                                          

Har en till rolig bild att visa också. Jag höll på med slipmaskinen i hallen igår och eftersom den låter högtt fick barnen ha varsina hörselskydd. Efter 5 minurt sov Natalie i vagnen 2 meter bort och efter 10 minuter sov Rebecca i soffan. Så här hittade jag henne :) 
                                              

FULLT ÖS

Jag har haft fullt upp de senaste dagarna, därav min sopiga uppdatering.
I fredags kom min kusin Sara hit med sin Alvin och hälsade på oss. Det var jättekul att de hade vägarna förbi. Rebecca tyckte att det var superkul också. Sara blev en storfavorit och fick inte många sekunder ensam. Nu döper hon alla sina gosehundar till Blixtra som Saras hund heter...

I lördags åkte de vidare och vi laddade upp inför den årliga kräftskivan på Ormudden. Temat i år var hippie/flowerpower. Och många hade lagt ner både tid och själ för kostymen. Vi gick till Buttericks och brännde 1400 kr i stället för att sy själva. Inte så smart kanske, men det gick i af fort :)
Vi kom dit vid 15 tiden, lite sena i vanlig ordning. Men denna gång var det för att vi i sista sekund bestämde oss för att lämna även Natalie med Stefan. Så jag var tvungen att packa upp hennes saker och snabbinstruera Stefan om mat osv. 
Som tur var skötte båda tjejerna sig bra när vi var borta. Stackars Stefan fick snällt gå upp kl 6 när Natalie vaknade. Då hade vi i princip nyss lagt oss :)

                                                                                                      

I söndags när vi kom hem på eftermiddagen köpte vi med oss lunch (jag åt sushi och de andra pizza). Resten av kvällen gjordes det inte många knop här hemma. Ja förutom att vi rev allt i hallen.
 Jag tog en promenad i regnet när barnen somnat. Det är inte så tokigt att vandra i regn, bara det inte vräker ner. 

Idag har vi mest varit hemma med några få undantag. Jag åkte med barnen till Bauhaus för att köpa lite saker till renoveringen i hallen och för att reklamera en spade. Sen handlade vi på maxi. 
Framför mig i kassan stod en tjej som hade handlat för 2500 kr och inte kunde betala. Hon hade typ 3 olika kort som de provade med olika summor. Det hela slutade med att hon var tvungen att åka hem och hämta de resterande pengarna (700 kr) . Inte bodde hon i närheten heller, stackare.
 
Till middag idag lagade jag nån form av GI pannkakor. Jag och Rebecca gillade dem, de hade tuggmotstånd kan man lugnt säga. Jonathan ville likna dem med betong typ... Ja det var det betyget. Man får väl laga vanliga till honom nästa gång då. Motståndaren till allt som man gör för att laga lite nyttigare mat.
 
Motionen idag har bestått av 2 promenader runt Tullingeberg och 45 minuter simning. Jag känner mig ganska nöjd med det.  

MOTVIND

Vilken förb*nnad jä*la motvind jag hade nu i kväll när jag cyklade. Tror vinden vände så jag hade typ konstant motvind. MÅSTE köpa lampor och ringklocka framförallt så jag kan tuta på slöjmaffian som tar upp hela gång och cykelvägen i Fittja :)

Nu väntar min belöning: en stor kopp te av smaken svartavinbär. Sen är det dusch och natti natt som gäller: Natalie har fått en vana att vakna halv 6. Det ogillas! Jag är trött då.  

PROJEKT PÅBÖRJAT

PHU!
Projekt tömma hallen inför renovering har påbörjats. Jag har nu stuvat upp alla kläder och skor (inte lite saker heller) på vinden. Också har jag fotat möblerna för att lägga ut dem på blocket. Ska bara tömma byrån med alla 6 lådor. Ser inte fram emot det. Det är där man lägger allt "man inte vet vart man ska göra av-saker."
Ska åka och beställa golv så fort Natalie har vaknat. Hon somnade kl 13.30 så hon vaknar nog snart.

I morgon kommer min kusin Sara och hennes Alvin på besök. De stannar en natt för att sen åka vidare till Norrtälje. Det ska bli kul att träffa dem. Får se vad vi hittar på och framför allt vad de vill göra.

Nu ska jag passa på att fixa lite till innan N vaknar.


ÄR DET ONSDAG??

Min dag började extra tidigt i morse. Gränsfall på att det var natt i min mening. Klockan på micron visade 5.45. Det känns inte ok, men vad gör man inte när ens dotter kvittrar som en liten fågel?
Jag smög upp och gav henne mat och bytte blöja, sen gjorde vi oss klara och tog en morgonpromenad. Underbart skönt att vara ute så tidigt.
När vi kom hem hade Becca vaknat så hon kollade på tv i sovrummet. Jag fixade frukost till oss alla. Becca vill äta i soffan framför tvn (tycker det är ok på vardagarna), Jonathan vill ha med sig frukost till jobbet och jag äter min gröt vid matbordet.

Barnens farfar med fru är här på besök ett par dagar så idag har vi varit på kungsholmen och kollat i affärer i väntan på att J skulle jobba klart med sin pappas bil.
Det blev några köp. 2 par byxor till Rebecca och en tröja till Natalie. Och en kjol och ett linne till mig (halva reapriset på MQ så jag betalade 98 kr för båda *hurra*)

Efter stadsturen åkte vi hem och lagade middag. D & S m barn var här också och barnen lekte. Ja och bråkade såklart också i vanlig ordning, men det hör till.
Det blev en sen stavpromenad för min del och det var kolsvart när jag gick. Jag är sjukt mörkrädd och inte blir det bättre när stora stygga rådjur hoppar mitt framför en i mörkret. Eller när en padda plötsligt landar på skon. Då är det inte lika kul längre. Hur ska det bli i höst och vinter med mina promenader. Antingen får jag övervinna min rädsla eller förbli otränad och äcklig. Fast det finns ett till alternativ och det kostar massa pengar och man måste passa tider. Det heter GYM. Inte helt uteslutet men det kräver planering i massor.

Nu ska jag sluta svamla och duscha i stället. Undra förresten hur bra det är att duscha 2 gånger per dag. Fast det är nog sämre att lukta svett när jag tänker efter.

EFTER SOL KOMMER REGN

Började dagen med att vara på halvdåligt humör. Varför vet jag inte. Men tyvärr gick det ut över stackars J, förlåt!

Efter min morgonrunda duschade jag och J lämnade R på dagis. Sen bar det av till stan. Vi parkerade på Kungsholmen för att slippa de dyra parkeringarna i stan (plus att bilen skulle få en uppfräschning i form av vaxning på firman) och skulle ta bussen. Det var 12 minuters väntetid så vi tog tunnelbanan i stället (vem orkar vänta??). Kom på att vi har ALDRIG åkt tunnelbana tillsammans på dessa 8 år. Helt otroligt ju. Och pendeltåg har vi åkt en gång tillsammans mig veteligen. Min sambo avskyr att åka kommunalt.

Väl på stan gick vi till NK och bytte en present och sen lunchade vi på PizzaHut. Hur onyttigt som hellst, men gott.
Sen drog vi vidare till Buttericks för inhandling av prylar till helgen. Inte var det billigt, men roligt kommer det att bli :) Bilder kan komma att dyka upp efter helgen.

Jag hittade ett par löparskor på stadium också. Men de var dyra, på tok för dyra. Men mina gamla är helt slut och måste bytas förr eller senare, snarast möjligt.

Jonathan pratade med våran bästaste målare John idag och han skulle kunna tapetsera redan nästa vecka. ÅH! Vad glad jag är. Måste ut och leta hallmöbler också. Jag hade rätt om Jysk. VILKEN JÄKLA SKITKVALITÈT!
Om jag inte hittar blir det till att bygga själv.

Min kvällspromenad bestod av regn, regn och regn idag. Det gjorde mig inget, faktiskt ganska skönt. Nu ska jag hoppa till soffan. AJÖSS!

MÅNDAG

Doften av nybakta bullar är fortfarande kvar här hemma efter förmiddagens bullbak. Finns det nåt som luktar godare? Jag har varit duktig och bara ätit en halv (!) bulle. Man måste ju provsmaka. Rebecca däremot ville ha två, minst.
För övrigt idag har vi ägnat oss åt promenad, matlagning, gräsklippning och tapetval.

Angående tapetval har vi hittat en svart tapet med stort blommönster, lite väl vågad för att vara vi men det kommer att bli fint.  Försöker hitta den på nätet men utan resultat, såklart.
Har hittat en möbel också. På jysk av alla ställen. Därför måste vi åka och kolla kvalitén. Har för mig att de inte har de bästa sakerna, men undantag finns ju alltid :)

Jag piffade till min cykelrunda idag också. Åkte åt andra hållet eller vad man ska säga. Började i fel ända helt enkelt. Botkyrka kommun är som en berg och dalbana, det är backe upp och backe ner överallt. Den här rundan kändes mycket roligare, så jag kan ju köra den några dagar nu. Allt för att inte ruttna.

Nu ska jag sluka mitt te och sen ta itu med tvätten som ligger fint sorterad framför tvättstugedörren. Fattar inte hur det kan bli sååå mycket på så kort tid. Fast har man en kräkbebis så har man.  

I morgon ska jag få ha min kära sambo hos mig hela dagen (om inget skiter sig på jobbet såklart). Vi ska åka och prova ut "kostymer". Ska på kräftskiva på lördag som har flower power/hippie tema. NICE!



SÖNDAG

Vilken helg!
Det märks att man inte är 18 längre. Två kvällar denna helg som vi har varit uppe länge och man känner sig mer eller mindre sliten.
Även fast vi har sovit i skift här hemma. Barnen vaknar ju sin vanliga tid och tar inte hänsyn till att vi varit uppe länge :)
I fredags var vi på en trevlig middag hemma hos J & M och var inte hemma förrän efter kl 02. Och igår tog svärmor hand om kidsen och jag & jonathan passade på att roa oss. Vi åt middag på Texas vid Östermalmstorg och sen åkte vi till Casino Cosmopol. Pengarna rullade snabbt i väg, för snabbt. Ska inte tala om hur mkt... Det är dock väldigt kul att se storspelarna spela. De bränner i väg 10.000 tals kronor utan att blinka.

Idag har vi slöat här hemma. Har bakat matbröd och gjort puré till Natalie. Har även sovit middag. Oh my god vad skönt det var.
Halv fyra begav vi oss till Lidingö för tacomiddag och tårta. Och när vi kom hem därifrån tog jag en stavpromenad och har nyss kommit hem. 
Nu måste jag duscha för jag luktar inte gott. Och vi borde lägga oss i tid i kväll. Stackars J ska upp och jobba i morgon igen. 
Man har det väldigt bekvämt som föräldraledig. Inte för att man får nån vidare skön sovmorgon utan för att man kan göra precis vad sjutton man vill på dagarna i princip. 
I morgon ska jag leka arkitekt :) Ska rita ett förslag på ombyggnaden av hallen. Och kanske kolla in lite tapeter. I like!
 

TORSDAG

Dagarna rullar på och jag har väl egentligen ingenting nytt att rapportera. Alla mina dagar ser nästan lika ut. På dagarna är jag med barnen och på kvällarna tränar jag.

Idag har jag traskat med Rebecca till dagis i regnet. Det var då jag bestämde mig för att införskaffa ett regnställ. Fatta, jag är över 30 år gammal och har aldrig (i modern tid) ägt ett regnställ. Så det var på tiden i af. Jackan ser ut som en goretex jacka och jag är supernöjd. 400 kr kostade det, vilket inte är allt för mkt.

Efter dagislämningen gick vi hem och fixade lite, sen tog jag med svärmor till maxi för lite inhandling av basvaror. Efter det åt vi lunch på kolgrillsbaren i Tumba. Kycklingspett med bulgur och tzatziki. Mums!
Sen hämtade vi Becca på dagis, åkte hem och bakade bröd. Jag hade köpt massa olika mjöler och det blev dinkelbröd idag. Det blev bra (tror jag). Ska göra en macka till frukost i morgon så kan jag rapportera sedan :)
Middagen idag bestod av lax och kokt potatis. Det äts för lite fisk i denna familj. En av familjemedlemmarna dissar mina förslag på fisk, så vi passade på när han inte skulle äta hemma.
Efter middagen fick jag ett ryck att jag skulle koka saft av mina vinbär. Sagt och gjort. Nu står det 2,5 liter saft på diskbänken och väntar på att få hoppa vidare till frysen.

Under saftkokningen passade jag på att ta en stavpromenad. Skönt att röra på sig på kvällarna. Är det höjden av effektivitet eller :)
Kan meddela att jag går ner 1 kg i veckan nu med mitt träningsprogram. Det känns bra. Men i morgon ska vi på middag hos ett par vänner som lagar underbar mat och då lär man väl äta som aldrig förr. Det brukar vara så när man kommer dit:)
Får väl helt enkelt tillbringa förmiddagen och dagen på promenad så man kan unna sig att äta gott på kvällen :) Vilket dilemma...

Nu ska jag duscha och göra de i soffan sällskap. I morgon är det fredag. Jag gillar fredagar. Eller rättare sagt- jag ÄLSKAR fredagar.

BILDER



Leker med filten på golvet.



Vi ser lika knäppa ut båda två :)



En glad tjej. Premiär för klänningen jag fick av mammas kusiner. Den prasslar jätteroligt och smakar bra! Ett gott betyg :)

TISDAG

Idag var det dax för Rebecca att börja på dagis efter 7 långa lediga veckor. Hon började på stor-barns avdelning också. Väldigt stolt. Men mest glad över att få träffa kompisen Isa igen.
Fröken på dagis berättade att Rebecca har växt 4 cm under sommaren. Det märks på kläderna kan jag säga.

Jag och Natalie fortsatte vidare till Lilla Essingen efter dagislämningen. En resa som normalt tar 25 minuter tog idag över 2 timmar. Essingeleden avstängd och bilar i kö ÖVERALLT! Jag fastnade såklart mitt i och var nära att kissa i byxan innan jag kom till McD där jag sprang in på toaletten.

Vädret har varit piss idag (också). Det var regn överallt. Och inte hjälpte paraply heller när det blåste och regnade samtidigt.
Men nu i kväll slutade det och jag fick min efterlängtade promenad.
Har sett på SMHI att det blir bättre i morgon så jag har laddat upp tvätthögar i hallen. Hoppas jag hinner tvätta allt i morgon och att jag kan hänga ut kläderna på tork. Avskyr att ha mkt tvätt.

Får se om jag hinner förbi BVC i morgon. Natalie blir 4 månader och ska vägas och mätas. Det är ju ingen risk att hon äter för lite i af...
Resten av tiden som Becca är på dagis tänkte jag ta en långpromenad. Och hämta upp henne på vägen hem.
Hon har pratat flera dagar om att åka och bada. Får se hur det blir. Kan bli svårt att vara ensam med båda barnen på badhuset. I af så länge Natalie inte sitter upp själv.

Nu ska jag hoppa i duschen och sen är det natti natt.  Måste passa på att sova. N har vaknat tidigt 2 dagar i rad. Tidigt är före 7. Inte roligt alls.


OSIS

Vilken jäkla otur man kan ha med vädret. Vi har avnjutit en god middag på restaurang på Kungsholmen tillsammans med Agneta, D&S m barn. Jag åt fajitas och herre gud så mycket mat.
Dessvärre blev det ingen cykeltur för min del, ingen stavpromenad heller, för så fort vi parkerade bilen här hemma började regnet ösa ner. Och det bara fortsätter, nu med åska också. Inte alls så trevligt.
Nåja, får nöja mig med min morgonpromenad idag då.

I morgon kommer Lena och Petter på besök. Det ska bli skoj. Ska försöka ta mig till affären innan de kommer. Det börjar ta slut på blöjförrådet. Natalie har blivit lite bortskämd med blöjorna. Hon vill ha en ny så fort det kommit några droppar kiss i den. Fast man kan ju förstå det.
Borde verkligen ta itu med städningen här hemma. Då snackar vi inte vanlig simpel dammsugning, utan riktig rensning i skåp, lådor och garderober. Sånt som man gärna skjuter upp tills man en dag inte står ut längre. Den dagen har kommit nu.
Städade Natalies rum idag. Svärmor kommer att bo hos oss i en månad så nu får hon plats i rummet och slipper få allergisk reaktion av allt damm. Har plockat ut alla kläder Natalie har hunnit växa ur. Herregud en överfull kartong med fina kläder som är i nyskick nästan.
 Tänkte jag skulle sälja dem allt eftersom hon växer ur dem. Här i Tullinge anordnar de klädbytardagar i skolan. Tänkte jag skulle hyra ett bord nästa gång. Tror det kostar 200 kr att ha ett. Folk är som galna där så jag tror inte det är några problem att sälja sina saker. Det är värt ett försök i af.

Nu ska jag massera min tjej som ropar att hon har växtvärk. Bye bye!

KALAS

Idag ska vi på 2 års kalas i Täby. Teo fyller år. Det ska bli skoj. Synd bara på det dåliga vädret (vi ska vara ute). Fast det kanske är bättre väder på andra sidan stan.
Sitter nu och inväntar Jonathan som hjälper David med flytten. Borde börja packa allt som ska med, men det är skönt att bara sitta och ta det lugnt och dricka te framför datorn.
Rebecca sitter och kollar på Ronja. Även hon dricker te :)
Natalie sover i sin säng.

Kan berätta att jag börjat ge henne gröt med äppelmos. Hon verkar gilla det. Hon har sitt eget sätt att äta. Jag matar henne och när hon fått in maten i munnen stoppar hon in två fingrar och "tuggar". Det ser rätt kul ut.
Idag ska jag köpa äpplen och päron och koka mos till henne som är smaksatt med kanel. Becca älskade det.

Nu ska jag sätta mig och mysa med Rebecca innan Natalie vaknar. Det är sällan tillfälle till det och man glömmer lätt bort att även hon behöver närhet och kärlek.

Ha en bra dag!

BILDER FRÅN SOMMAREN


Hundvalparna hos mamma och pappa


Nyfiken i en strut...


Natalie med sin gosenalle som hon fick av Birgith och Kalle.


Premiärtur på gungan. Lite skeptisk.


Familjen på safari på Kolmården. Natalie fick sitta bak. I allafall en stund.


Mys hemma hos mormor och morfar vid frukostbordet.

KAP VERDE

Just det ja. Har glömt berätta att vi har bokat resa till Kap Verde i Januari. All inclusive och fritidsresors nya fina hotell. Det ska bli mysigt att åka i väg när det är som kallast här hemma.
Rebecca ska få sin bamseklubb som hon har tjatat om :)


MÅNGA KASSAR

Många kassar med barnkläder slank det med hem från stan idag. Och bäst av allt- jag handlade rubbet på REA!!
Ett av mina fynd var överdragsbrallor till Natalie (köpte stl 80). Man måste passa på när POP har rea.. Deras utekläder är outstanding.
Vi har tillbringat dagen på Kungsholmen tillsammans med farmor och Mirelle. En mycket mysig dag. Vi började med sushilunch på restaurangen runt hörnet. Barnen åt thaimat. MUMS! Där kommer jag äta fler gånger, det var mkt gott.
Sen gick vi vidare till babyproffsen där det inhandlades div. nappar och haklappar till Natalie och sen till Västermalmsgallerian där vi var på HM och POP.
På vägen hem stannade vi i stora parken vid kanalen och barnen lekte. Vidare därifrån la vi oss på en filt utanför farmors lägenhet. Det var UNDERBART avkopplande. Natalie låg naken och sprattlade och tyckte att livet var skönt. Vem tyckte inte det?!
När vi kom hem var det dax att duscha och sova. Nu har jag lagt båda barnen och har en hel kväll i lugn och ro. Undra vad man ska hitta på? Har i ofs massa pyssel att fixa, men är inte så sugen på det heller. Kanske det blir en välförtjänt dusch och lite tv eller också läsa en bra bok. Men först av allt nu en STOOOOR kopp te :) 

RSS 2.0