BILDER FRÅN TELEFONEN

Jag är inte så snabb på att föra över bilderna från telefonen om man säger så...men igår kväll satt jag lääänge och klurade ut hur det hela gick till . Var tvungen att installera ett prog. för det. Så var det inte med förra telefonen, men men... Här kommer de!


Tågresa till Norrland i Februari.

Båda barnen åker snowracer.

Rebecca pulsar i snööööö

Tittut!

Mellis på IKEA

Nya cykeln (som är lite stor ännu)

I bland kan hon visa ett smile :)

Spex!

Påskkärringen på väg till mammas faster.

Cyklar till dagis.

Nya kläder.

Premiärtur i cykelvagnen.

Gungpaus på väg till dagis. Mycket roligt!

SJUKHUSBESÖK och UTELEK

Idag har vi mestadels tillbringat dagen utomhus. I like! Och även lilla Natalie verkar gilla att vara ute mer och mer. Idag var det vilda protester när vi skulle gå in. Klockan var strax innan sju och jag tyckte det fick räcka för henne. Storasyster fortsatte vara ute och leka med kompisarna. När man vet att de har som roligast känner man sig inte snäll när man ropar att det är dax att gå in. Rebecca blev jättearg på J när han sa till henne. Sånt man får ta.
Idag efter dagislämningen tog vi bussen till sjukhuset för koll av öron på liten tjej. Utan tvekan sa doktorn att de skulle sätta in plaströr i hennes öron (Rebecca har också det) så det dimper väl ner en kallelse om nån månad eller så. 
Det känns bra. Får hoppas de blir lika effektiva som med Rebecca.
Efter läkarbesöket tog vi hissen ner och hälsade på farmor en snabbis. Natalie fick banan så hon rullade mätt ut från sjukhuset och somnade innan vi ens hann ut genom dörrarna :)
Jag passade på att promenera hem. 

När vi kom hem åt vi rester till lunch och sen lekte vi innan det var dax att sätta sig på cykel med vagn för att trampa upp mot dagis. Vi stannade till på mitt jobb en stund och det var motvilligt som N gick därifrån. Hon fastnade vid en av trehjulingarna. 
Vi fick sällskap av min vän på jobbet, Madde som skulle åt samma håll. Trevligt. 
Svettig och anfådd anlände vi till dagis och när Becca såg att de skulle åka cykelvagn blev hon superglad. Vi åkte till trädgårdsstan och plantaffären för att inhandla jordgubbsplantor. Det blev 10 stycken som nu är planterade.
Sen tog vi en liten extra tur på cykel i den underbara vädret. Både jag och barnen är nöjda med cykelvagnen, värd varenda krona!

När vi kom hem åt vi mellis och sen gick vi ut. Rebecca lekte med Ida och Dennis och jag gick mest med Natalie. Hon springer efter de större barnen och blir ledsen när de springer fortare än henne.

Nu ska jag ta en välbehövlig och lång dusch. Hör att Jonathan börjar bli klar där inne.
I morgon ska jag åka och handla mat inför Valborg, köpa gräsfrön, köpa mera färg till grunden och en ny roller. Så i morgonkväll blir det målning! Tjihoo :)

MÅNDAG

Här blir det glesare och glesare med inlägg. Orsak: fint väder och mycket att göra.

Idag har jag båda barnen hemma. Rebecca har lekt med kompisen Dennis hela dagen (från halv nio). De går fram och tillbaks mellan våra hus och lekparken. Inte en tår har fallit än så länge idag. Inte ens ett skrik har hörts :)

Vi var till Bauhaus och köpte jord i förmiddags så jag har mestadels jobbat i trädgården. Krattat, grävt, fyllt igen, rensat ogräs mm.
Snart är det dax att gå till Tullingeberg. Rebecca har gymnastik idag kl 17. Jag ska strax gå ut och hämta henne. Kan ju vara bra om hon får lite mellis innan vi går. 
Sen är det matlagning, hämtning och middag som gäller. 

Lite fler bilder från min födelsedag




Lyckades fota då båda kollar åt samma håll... Inte det lättaste.

Chokladbotten med vaniljkräm och jordgubbssylt/grädde. Chokladkräm och jordgubbar ovanpå. Pappa, du skulle varit här :) 

MIN KÄRA FAMILJ


Jag älskar min kära familj.


Och dessa vackra rosor fick jag av min älskade sambo på min födelsedag. 31 stycken superfina och vassa rosor :)

Fick dessutom MC kort och en cykelkärra av min familj. Tack så hemskt mycket!
Fick massor av andra fina presenter också. Våffeljärn, stavmixer, "odlingsramar" och fröer, och en fin vas till mina vackra blommor. Tack ska ni ha!
Vi är familjen utan blomvaser, fast nu på senare tid har vi fått en del. Inte sånt man köper till sig själv. Men roligt att få i present.

Igår satt farmor barnvakt och jag och Jonathan åkte till stan för att gå ut och äta. Vi hade bokat bord på en trevlig restaurang på Biblioteksgatan. Zink Grill heter den. Helt underbart att vara ute bara vi två. Att äta i lugn och ro, dricka vin och bara kunna göra vad vi vill.
Vi åt båda kött. Jag oxfilé och Jonathan entrecôte. Och båda var nöjda. Jag drack ett supergott Italienskt vin som heter Solyss. Det är beställningsvara på systemet men rekomenderas verkligen. 99 kr flaskan. Det kostade det INTE på restaurangen...
Efter restaurangbesöket gick vi till casinot. Spelade en stund och såklart förlorades en del men denna gång inte så många kronor tack och lov. Det har varit betydligt värre...
Vi var hemma ganska tidigt men det är jag glad för idag då jag varit pigg.
På fm var jag ute på promenix och vid 14 kom "familjen" på fika. När gästerna gått åt vi middag och duschade / nattade barn. Jag har varit ute på stavpromenad nu i kväll. Det satt långt inne men jag tog mig ut till slut :)
Ska väl duscha och sova snart.
I morgon ska det premiäråkas med cykelvagnen. Wieee! Spännande.

PROJEKT

Jag har påbörjat ett ganska stort projekt här hemma som måste ros i land. Därav min minimala aktivitet på bloggen.
Håller på att riva vårt uterum för att vi så småningom ska kunna bygga vår tilltänkta veranda runt huset.
Det är ett slitsamt arbete kan jag lova. Och eftersom jag har ett barn hemma som inte är överförtjust i mina nya påhitt går det sakta men säkert framåt. Har precis packat bilen full med plank för att ta en andra tur till tippen.

Just nu sover lilla trollet och Rebecca är ute och cyklar med en kompis på gatan. Solen skiner så jag fattar inte vad jag gör inne...
Borde hänga tvätten som precis blev klar men den kan vänta en stund. Måste gå ut och kolla var barnen tog vägen.

PÅSKLEDIGT

Påsken har varit underbart skön. Jag och barnen bilade upp till mamma och pappa medan Jonathan åkte till Israel.
Jag är just nu så himla trött att jag inte orkar skriva nåt mer. Har påbörjat rivningen på uterummet och har pysslat med det hela eftermiddagen. Resterande del av dagen (eftermiddagen) gick åt till att bråka med Rebecca. Och plocka saker efter Natalie...


En glad tjej.

Rebecca är ute med sin hund Dolly.

Morfar och Nattis på fjället

Jag och Natalie åker skoterpulka.

Utsikt på väg upp på Hundshögen 1371 möh

Coola Natalie

Morfar och Becca har lastat pulkan och vi är på väg hem.

Mammas stora tjej.

Rådjur utanför huset.

Dito

Mera promenad för matte och hunden.

Arbetsledaren Rebecca och arbetaren Kjell...

Teamwork

Rebeccas älsklingar som hon har fotat själv :)

EN LITEN UPPDATERING


Vår lilla busunge har redan hunnit bli ETT ÅR!! Inte klokt vad tiden går fort. (Tack för alla fina presenter hon fick!)
Fast om sanningen ska fram är det rätt skönt att hon är så pass gammal och blir mer och mer självständig. Så man själv kan börja leva normalt igen :) Ego kan man tycka men det är så det känns.

De senaste dagarna har det varit fullt upp här hemma. Solen har hittat hit så vi passar på att vara ute på eftermiddagarna. Rebecca kan man knappt få in ens om det är middagsdax. Roligt att hon har hittat sina kompisar på gatan, fast lite jobbigt är det då man måste kolla henne hela tiden så de inte sticker i väg. Små barn är väldans påhittiga.

Jag har grävt upp runt grunden på baksidan nu så efter påsk ska det målas, sen ska jag riva uterummet och fortsätta måla fasaden där jag inte kommit åt. Sen slutar förhoppningsvis mina åtaganden :) En friggebod ska byggas men det överlåter jag till andra mera kunniga.

Påsken kommer att tillbringas hemma hos mor och far i år. Och förhoppningsvis får vi bra väder och kan åka upp till fjällen och fiska / sola / grilla korv / åka pulka. Men jag är lite skeptisk till att ta Natalie dit upp så vi får se.
Men det finns ju andra saker att göra så vi komme nog inte sitta sysslolösa.

Idag efter dagis och morgonpromenixen satte vi oss på tåget och åkte till stan. Det blev lunch på Tures i Gallerian tillsammans med bror och hans tjej (som dessutom fyller 30 idag) och sen besökte jag Axelsons spa för lite skönhetsbehandling. Mer hann jag inte med förrän det var dax att återvända till Tullinge och dagis.
Ska ta med Rebecca nästa gång så slipper jag stressen att hinna i tid till dagis.
Det är verkligen mysigt att gå på stan i vårvädret. Och det händer ju inte allt för ofta att jag åker dit nu när jag inte jobbar i stan.

Nu ska jag fixa lite med tvätten. Det finns en del att ta hand om då jag körde 6 maskiner i går. Inte klokt vad mkt tvätt.
 
Bjuder på några bilder först :)


Födelsedagsbarnet

Tårtor



Mamma och dotter

Coola nya pjucks :)



Pappa köpte en docka till mig.

Rebecca i sin storasysterpresent från mormor och morfar.


SÖNDAG 5 APRIL

Igår var det riktig sommarvärme ute. Helt otroligt skönt. Natalie satt i vagnen utan varken mössa, jacka, strumpor eller skor. Ja strumporna åker ju alltid av om tillfälle ges.

Gårdagen började med ett spinningpass. Bästa starten på dagen. När jag kom hem tog vi ut min cykel och Natalie fick åka på cykelstolen för första gången. Det gillade hon :) Vi tog en tur upp till centrum för att fylla på luft i däcken.
När vi kom hem igen åkte vi till Tumba för lunch / ponnyridning. Vi satt ute på Robbans och åt. Första utelunchen i år :)
Sen var det ponnyridning i centrum och Becca red 2 ggr och Nattis provsatt och verkade gilla hästarna. Hon blev lite sur när vi skulle gå.
Hon och jag promenerade hem och J & R åkte bil.
När vi kom hem var J & R i full fart med att tvätta bilen. Och det var verkligen välbehövligt. Fast det var visst första och sista gången J tvättar hemme eftersom bilen inte blir riktigt ren på hemmaplan. Det ska visst vara proffsgrejor...

Jonathan blev tvungen att åka bort ett par timmar och fixa en grej med jobbet så jag och barnen tog en tur till centrum för middagsinköp. Rebecca cyklade hela långa vägen uppför och var jätteduktig. 

När barnen hade somnat kom J hem och det blev en minst sagt sen middag. Klockan var närmare nio. Vi kollade på Robinson och sen på Färjan som jag missade i måndags. 

Idag har vi kalas för Natalie, så nu måste jag fixa frukost till mig och barnen. J ska få sovmorgon så länge det går. Sen ska det fixas tårtor och sånt. Dammsugaren ska motioneras, så även jag som ska ut på en runda. 
Och om jag får tid ska jag putsa lite fönster. 
Jonathan och Rebecca ska åka och bada. 

Dax att sätta igång nu :)
  

FREDAGSBILDER


Ugnen är visst en rolig pats att leka i / på.

Rebecca på Abra Kadabra i Skärholmen.

Alvin på samma ställe.

Nattis försöker sig på att ta sig upp på Rebeccas cykel.

Rebecca sov med mig i natt då Jonathan var borta. Jag vaknade med hennes fot i mitt ansikte, trots att vi har en bred säng (210cm)

RSS 2.0