ANNA SKIPPER RULES
Här får ni ett recept på väldans gott och nyttigt bröd. Tror jag ska baka detta i kväll igen så det finns nåt gott frukostbröd i morgon.
Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen
något att jobba med. Oerhört lättbakat. Bara att röra ihop - kommer bli en favorit för
familjen. Till och med barnen älskar detta nyttiga brödet!5 dl dinkelmjöl från Labans Gotland
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirap
Sätt ugnen på 175 c.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
Grädda ca 100 minuter.
Alternativ - gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.
Välj mjöl från Saltå kvarn samt dinkel från Labans på Gotland . Finns i hälsokostaffären.