ANNA SKIPPER RULES

Här får ni ett recept på väldans gott och nyttigt bröd. Tror jag ska baka detta i kväll igen så det finns nåt gott frukostbröd i morgon.


Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen

något att jobba med. Oerhört lättbakat. Bara att röra ihop - kommer bli en favorit för

familjen. Till och med barnen älskar detta nyttiga brödet!5 dl dinkelmjöl från Labans Gotland

2 dl grahamsmjöl

3 dl rågsikt

2.5 dl fyrkornskross

1 dl vetegroddar

1 tsk havssalt

4 tsk bikarbonat

5 msk blandade brödkryddor

1 liter ekologisk filmjölk

0.5 dl sirap


Sätt ugnen på 175 c.

Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.

Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.

Grädda ca 100 minuter.

Alternativ - gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.

Välj mjöl från Saltå kvarn samt dinkel från Labans på Gotland . Finns i hälsokostaffären.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0